امروزه نقش پروبیوتیک ها در ارتقای سلامتی انسان، افزایش ایمنی و مقاومت بدن در مقابل عوامل بیماری زا، کاهش انواع بیماری های عفونی، پوستی، گوارشی، چاقی، قلبی، سرطان و تعدیل انرژی مصرفی و متابولیسم چربی ها به اثبات رسیده است. با توجه به این فواید، مصرف فرآوردههای پروبیوتیک می تواند یک جزء جداییناپذیر از رژیم غذائی جامعه شود. امروزه مقبولیت و مصرف فرآورده های پروبیوتیک در کشورهای جهان رواج چشمگیر یافته است، طوری که بیش از 90 فرآورده غذایی پروبیوتیک با ارزشی بیش از 30 میلیارد دلار در سرتاسر جهان تولید می شود. برآورد شده است که تا سال 2024 ارزش فرآورده های پروبیوتیک به بیش از 46 میلیارد دلار برسد. متأسفانه در ایران فقط 11 نوع فراورده پروبیوتیک تولید می شود که ارزش آن در حدود 35 میلیون دلار (کمتر از 0/5 دلار برای هر فرد) برآورد می شود و تقریبا اکثر استارترهای پروبیوتیکی از خارج وارد می شود. آنچه مشخص است حتی با احتساب کمترین میزان بازار در 6 سال آینده بازار ایران می بایست 10 برابر بزرگتر شود. در این راستا پژوهشکده با راهبرد کارامد سازی اقدام به طراحی محصولات و مکمل های فراسودمند پروبیوتیکی انسانی نموده است.