برنج منبع اصلی کالری بیش از یک سوم جمعیت جهان است. میزان تولید سالانه برنج در کشور حدود 3 میلیون تن است و تامین 50 درصد برنج ایران وابسته به واردات است. یکی از معضلات مهم برنج در کشور مصرف زیاد آب و همچنین حساسیت برنج به کم آبی است. با توجه به اینکه کشت برنج امروزی نیاز به مقدار زیادی آب دارد، تولید گیاه برنج تراریخته متحمل در برابر خشکی که قادر به رشد در مقادیر کمی آب باشد با در نظر گرفتن بحران کم آبی در کشور از اهمیت خاصی برخوردار خواهد بود. سیستم ریشهای برنج نقشهای متعددی در رشد، استقرار در خاک، جذب آب و مواد مغذی و بیوسنتز اسیدهای آمینه، هورمونها و غیره دارد. مهندسی و بهبود صفات ریشه برنج با بهبود تحمل خشکی، مقاومت به ورس و استفاده کارآمد از مواد مغذی مرتبط بوده و در نهایت میتواند به افزایش عملکرد دانه و کیفیت مطلوب بذر منجر شود.