logo jihad
logo jihad
جمعه 07  اردیبهشت 1403
dividerآرشیو اخبارdividerزمینه­ های همکاری­های مشترک و انتقال فناوری­های پژوهشگاه به واحدهای کشت و صنعت اصفهان بررسی شد
زمینه­ های همکاری­های مشترک و انتقال فناوری­های پژوهشگاه به واحدهای کشت و صنعت اصفهان بررسی شد
زمینه­ های همکاری­های مشترک و انتقال فناوری­های پژوهشگاه به واحدهای کشت و صنعت اصفهان بررسی شد

 

 

هیاتی شامل معاون پژوهش و فناوری و جمعی از اعضای هیات علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در بازدید از سه مجتمع بزرگ کشت و صنعت استان اصفهان، زمینه ­های همکاری­های فی مابین و انتقال فناوری­های پژوهشگاه به بخش اجرا و بهره ­برداران بخش خصوصی را بررسی کردند.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی،دراین بازدید در پی نشست­های تخصصی مقدماتی در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و هماهنگی ­های به عمل آمده با شرکت­های کشت و دام فضیل و سامان کشت نصف جهان و شرکت سهامی زراعی گلپایگان مستقر در استان اصفهان صورت گرفت، مشکلات موجود و نیازهای فناوری این واحدها بررسی و فناوری ها و توانمندی های پژوهشگاه در این حوزه ها معرفی شد.

مهندس ابراهیم کریمی، مسوول امور ارتباط با دستگاه های اجرایی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در تشریح دستاوردهای این بازدید گفت: یکی از مشکلات بزرگ این شرکت ­ها، تولید پسماند آلی (کود دامی) فراوان است که از یک سو زمینه ­ساز آلودگی­ های زیست محیطی بوده و از سوی دیگر مدیریت ابتدایی آن (خشک کردن و فروش) سبب عدم بهره­ برداری از پتانسیل­ های مستتر در آن شده است.

از سوی دیگر به دنبال تولید و انباشت کود آلی در فصول گرم سال با مشکل دیگری به نام تجمع مگس در محوطه این واحدها بروز می کند که خود نیز معضلات متعدد دیگری را به همراه دارد.

وی با بیان این که این قبیل مسائل و مشکلات در اغلب واحدهای کشت و صنعت­ وجود داشته و یافتن راهکاری مناسب برای رفع آن ها می­تواند در کنار افزایش بهره­ وری در کاهش معضلات زیست­ محیطی این واحدها نیز موثر باشد، اظهار داشت:

 شرکت­های کشت و صنعت و دامداری­ها علاوه بر این با مشکلات و نیازمندی­های فناوری دیگری چون انباشت پسماندهای سلولزی، استفاده از ماسه به عنوان بستر (با اثرات مخرب زیست محیطی) و ضرورت اصلاح ژنتیکی گوسفند در راستای کاهش بافت چربی و افزایش بافت گوشتی جهت بالا بردن راندمان تولید در واحدهای دامداری خود روبرو هستند. همچنین با توجه به کاهش منابع آب، گرم شدن هوا و به طور کلی تغییرات اقلیمی، نیاز به توسعه کشت ارقام گیاهی جایگزین مقاوم و یا متحمل به چنین شرایطی ضروری بوده و پیگیری آن از سوی شرکت ­های بزرگ، جدی­تر خواهد بود تا در آینده با معضل کاهش تولید روبرو نشوند.

کریمی با اشاره به این که هیات اعزامی از پژوهشگاه طی بازدیدهای انجام شده با برگزاری جلسات فنی با مدیران و سرمایه­ گذاران شرکت­های کشت و صنعت، فناوری­ های توسعه یافته در مدیریت انواع پسماند کشاورزی در بخش ­های بیوتکنولوژی میکروبی و نانوتکنولوژی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و زمینه­ های همکاری فی­مابین در راستای کاهش معضلات واحدهای تولیدی را معرفی کرده­اند، اظهار داشت:

از جمله فناوری هایی که طی این جلسات به اطلاع مدیران واحدهای کشت و صنعت رسید فناوری تولید بیوکمپوست یا فناوری هاضم­ ها برای تولید بیوگاز از کود دامی و تبدیل آن به انرژی برق و کود آلی با کیفیت بود که توسط دکتر قنواتی،رییس بخش بیوتکنولوژی میکروبی پژوهشگاه به صورت مبسوط تشریح شد و مورد استقبال مدیران ارشد این شرکت ­ها هم قرار گرفت به طوری که مقرر شد رایزنی ­ها تا رسیدن به قرارداد ادامه یابد.

وی تصریح کرد: با توجه به کمبود برق در کشور و تاثیر آن در قطع برق صنایع از یک سو و افزایش قیمت احتمالی حامل­ های انرژی در آینده نزدیک از سوی دیگر، به نظر می­رسد توسعه هاضم ­ها در واحدهای تولیدی می­تواند هم در مدیریت پسماند کود و تولید ارزش افزوده برای واحدهای تولیدی و دور شدن از شوک افزایش بهای انرژی، کارگر باشد.

مسوول امور ارتباط با دستگاه های اجرایی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی خاطرنشان کرد: تبدیل مواد لیگنوسلولزی به ذغال زیستی (بیوچار) از دیگر فناوری­های نهادینه شده در پژوهشگاه است که طی نشست های تخصصی برگزار شده با مدیران واحدهای کشت و صنعت مورد بازدید از سوی دکتر شکری، عضو هیات علمی بخش نانوتکنولوژی پژوهشگاه، ارایه و مورد استقبال مدیران ارشد این شرکت­ ها قرار گرفت و مقرر شد رایزنی­ ها تا رسیدن به قرارداد ادامه یابد.

این فناوری می­ تواند معضل تولید و انباشت پسماندهای لیگنوسلولزی در واحدهای دامداری و کشت و صنعت­ ها را به فرصت افزایش ثروت شرکت ­ها مبدل کند. همچنین در صورت استفاده از بیوچار به عنوان افزودنی خاک از سوی شرکت­ ها، علاوه بر افزایش مواد آلی و بهبود حاصل خیزی خاک به ترسیب کربن به عنوان یکی از گازهای مهم گلخانه­ ای نیز کمک شایانی می شود.

کریمی افزود: اعضای هیات علمی پژوهشگاه طی این بازدیدها برای رفع معضل تجمع انواع مگس در واحدهای تولیدی نیز بسته نانوفرمول آفت­کش با پایه گیاهی را پیشنهاد کردند. با توجه به ایمنی و کارایی بالای این فرمولاسیون ها که حاصل پروژه های اجرا شده توسط دکتر مامنی، عضو هیات علمی بخش نانوتکنولوژی پژوهشگاه است، این فناوری نیز با استقبال مدیران واحدهای کشت و صنعت مواجه و مقرر شد به صورت پایلوت در کنترل انواع مگس در واحدهای دامداری­ مورد استفاده قرار گیرد. همچنین با توجه به پتانسیل اصلی این نانوفرمول در کنترل مگس­های گلخانه ­ای، پیشنهاد استفاده از آن در واحدهای گلخانه ای جهت کنترل مگس سفید (عسلک) نیز با استقبال روبرو شد.

مسوول امور ارتباط با دستگاه های اجرایی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با اشاره به پیشینه علمی و عملی موفق اصلاح نژاد مولکولی گوسفند در قرارداد همکاری با شرکت کشت و صنعت جوین (استان خراسان رضوی) اظهار داشت: در بازدید از مجتمع های کشت و صنعت استان اصفهان نیز این فناوری توسط دکتر طالبی، پژوهشگر بخش زیست ­سامانه­ های پژوهشگاه معرفی شد که استقبال مدیران شرکت سهامی زراعی گلپایگان از پیاده سازی این فناوری در واحد گوسفندداری این مجموعه را به دنبال داشت. همچنین با توجه به تولیدات گلخانه­ ای و برنامه­ های توسعه گلخانه­ ها در شرکت سهامی زراعی گلپایگان، این شرکت علاقمندی خود را نسبت به توسعه همکاری­ ها با پژوهشگاه که دستاوردهای قابل توجهی در توسعه تولید بذور هیبرید مانند فلفل دلمه­ ای داشته اعلام کرد تا به ویژه در حوزه آینده ­پژوهی جهت نیل به امنیت غذایی و کاهش وابستگی به واردات بذور قدمی موثر برداشته شود.

کریمی تصریح کرد: در زمینه توسعه ارقام گیاهی متحمل به شرایط سخت کم آبی و تغییرات اقلیمی که در عین حال ارزش غذایی بالایی در حوزه دام و انسان دارند، دکتر ناخدا، رییس بخش فیزیولوژی مولکولی پژوهشگاه، برنامه­ های جامع و هدفمند پژوهشگاه در زمینه گیاهان جایگزین  و سازگار با شرایط تغییر اقلیم برای تامین امنیت غذایی از جمله ­برنامه ­های مطالعاتی انواع ارزن و سورگوم به عنوان گیاهان جایگزین تابستانه، گرس­های علوفه ­ای به عنوان گیاهان زمستانه و همچنین برنامه گیاهان هالوفیت را معرفی کرد و در ادامه توضیحاتی درباره برنامه ­های به نژادی خود در حوزه انواع ارزن­ های مرواریدی دانه­ای و علوفه­ ای، سورگوم شیرین، دانه­ ای و علوفه ­ای و همچنین بهره­  برداری از نخستین چراگاه دست کاشت گراس ­های علوفه­ای در شهرستان سراب در استان آذربایجان شرقی ارائه کرد.

وی خاطرنشان کرد: در کنار استقبال مدیریت شرکت سهامی زراعی گلپایگان، با توجه به اهمیت موضوع و گردش مالی بالای سرمایه­ گذاری در فناوری­های اشاره شده از سوی همکاران، مقرر شد که مدیران کشت و دام فضیل و سامان کشت نصف جهان نیز از سایت­ های همکار با پژوهشگاه که فناوری­ های یاد شده در آنها توسعه یافته­ اند بازدید کنند.

 

 

   

  

  

  

  

                                      

 

 

 

 

 

 

 

1401-10-05
منبع : روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 522,925 | بازدید امروز : 31