دوشنبه 10  اردیبهشت 1403
dividerآرشیو اخبارdividerارائه دستاوردهای پژوهشگاه در نمایشگاه مراسم روز جهانی غذا
ارائه دستاوردهای پژوهشگاه در نمایشگاه مراسم روز جهانی غذا

پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی دستاوردهای مرتبط با صنعت غذای خود رادر نمایشگاه جنبی مراسم روز جهانی غذا ارائه کرد

مراسم روز جهانی غذا صبح  روز یکشنبه با حضور، معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت از محیط‌ زیست، وزیر جهاد کشاورزی، رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و برخی دیگر از معاونان وزیر و مدیران وزارت جهاد کشاورزی در محل سازمان تات برگزار شد.

سیدجواد ساداتی‌نژاد، وزیر جهاد کشاورزی در سخنرانی خود در بزرگداشت روز جهانی غذا با بیان اینکه اگر به آینده کشاورزی ایران امید داریم و اگر قرار است اتفاقی در این بخش بیفتد، باید از راه دانش و فناوری باشد اظهار کرد: همه ما باید کمک کنیم تا دانش و فناوری در بخش کشاورزی رشد و توسعه یابد. باید کمک کنیم مردم ما غذای سالم، با کیفیت، ارزان با منشأ داخلی استفاده کنند.

وی ادامه داد: رئیس جمهوری ماموریتی به وزارت جهاد کشاورزی داده است و تمام برنامه‌های ما نیز در راستای تحقق این ماموریت است که بتوانیم غذای سالم، با کیفیت، ارزان با منشأ داخلی داشته باشیم. به همین منظور ما کشاورزان از سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی درخواست بذر پرمحصول‌تر، مقاوم‌تر، نهال گواهی شده با کمترین میزان مصرف آب و تولید بالا، تولید کند.

وزیر جهاد کشاورزی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به اقدامات وزارت جهاد کشاورزی در یک سال گذشته اشاره کرد و گفت: بحث کشاورزی قراردادی از سال گذشته و در ابتدای دولت شروع شد و امسال نیز به گندم و بخش‌های دیگر رسیده است البته نیاز به حمایت همه بخش‌ها دارد. ابزار مالی آن درست شده و سامانه‌ای نیز راه اندازی شده که از این هفته کشاورزان می‌توانند آمادگی خود را برای کشت قراردادی گندم اعلام کنند که در آنجا به آنها خدماتی چون کود و بیمه داده خواهد شد.

وی افزود: افزایش قیمت خرید تضمینی گندم نیز از دیگر اقدامات وزارت جهاد کشاورزی در راستای حمایت از تولید بود. همچنین الگوی کشت را بعد از سال‌ها ابلاغ کردیم و یارانه‌هایی را نیز بر اساس الگوی کشت تخصیص خواهیم داد. از سال ۱۴۰۲ نیز عوارض  برروی محصولات آب‌بر تعیین خواهیم کرد تا محصولات اساسی در کشور تولید شود. بنا داریم سبزی و صیفی را نیز به گلخانه‌ها ببریم که در این راستا به ۱۰۰ هزار هکتار گلخانه نیاز داریم و اگر بانک‌ها به ما کمک نکنند، موفق نخواهیم شد. علوفه نیز به مراتع انتقال داده می‌شود تا محصولات اساسی کاشته شود.

به گفته وی، سازمان تات به زودی از ۹۵ بذر اصلاح شده رونمایی خواهد کرد.

در این مراسم همچنین دکتر خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان با اشاره به نامگذاری روز 16 اکتبر به عنوان روز جهانی غذا بیان داشت: تولید بهتر ، تغذیه بهتر ، محیط زیست بهتر و زندگی بهتر که به عنوان شعار امسال روز جهانی غذا برگزیده شده است بیانگر اهمیت ویژه فاکتورهای کیفی در تولید غذا برای همه مردم است.

وی موضوع امنیت غذایی را مساله کلیدی وزارت جهادکشاورزی در دولت سیزدهم دانست و بیان داشت: در راستای اجرایی کردن تاکیدات رئیس محترم جمهور برای رساندن محصولات سالم غذایی به دست مردم، توجه ویژه ای به فراهم نمودن زیرساخت های لازم برای ارتقای کیفیت محصولات کشاورزی شده است.

دکتر خیام نکویی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص اهمیت امنیت غذایی بیان داشت: امسال سال شکوفایی امنیت غذایی است و همین طور که مقام معظم رهبری فرمودند مساله امنیت غذایی مساله درجه یک کشور است و نباید از آن غفلت شود اکنون امنیت غذایی در جای جای جلسات ارشد نظام در اولویت است.

ساداتی نژاد با بیان اینکه برای تولید غذای ارزان نیاز به افزایش بهره‌وری داریم، گفت: اگر می‌خواهیم غذای ارزان داشته باشیم، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی باید وارد کار شود. همچنین باید به بازاررسانی نیز توجه شود.

خبر: علی شمس

عکس: حسن سمیعی