logo jihad
logo jihad
جمعه 07  اردیبهشت 1403
dividerآرشیو اخبارdividerسرپرست جدید پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری منصوب شد
سرپرست جدید پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری منصوب شد
سرپرست جدید پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری منصوب شد

 

 با حکم رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، دکتر علیرضا ترنگ به سمت سرپرست پژوهشکده

بیوتکنولوژی جانوری پژوهشگاه منصوب شد.

 

 به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، دکتر ترنگ که پیش از این طی سالهای ١٣٨٧ تا ١٣٩٣ هم ریاست پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری را برعهده داشته از مدیران موفق پژوهشگاه بوده که در جذب اعتبارات و تکمیل ساختمان جدید پژوهشکده جانوری هم نقش مهمی ایفا کرده است.

دکتر صالحی جوزانی، رییس پژوهشگاه طی سخنانی  در مراسم معارفه دکتر ترنگ، سرپرست جدید و تکریم دکتر آزادی، رئیس سابق پژوهشکده که پیش از ظهر امروز در محل پژوهشکده در رشت برگزار شد اظهار داشت: در حال حاضر میزان تولیدات کشاورزی کشور بالغ بر ۱۵۰ میلیون تومان و میزان واردات محصولات کشاورزی حدود ۲۵ میلیون تومان است که پیش بینی می شود تا سال ۲۰۵۰  میزان نیاز کشور به محصولات کشاورزی به ۲۰۰ میلیون تن افزایش می یابد. تامین این ۵۰ میلیون تن محصول بیشتر مستلزم فشار مضاعف به منابع آب و  خاک و اراضی زراعی و باغات کشور است که با توجه به تغییرات اقلیمی سریع و تبعات نگران‌کننده آن مثل خشکی و شوری، ریزگردها و بیماری ها و آفات جدید، چالش های بسیار زیادی در این راه وجود دارد.  

وی خاطر نشان کرد: بیوتکنولوژی ۳۰ درصد کل گردش مالی جهانی فناوری های نوین را در اختیار دارد و اگر در این حوزه، دیر بجنبیم مطمئنا چند سال دیگر غبطه خواهیم خورد. متاسفانه در زمینه بیوتکنولوژی کشاورزی در کشور عقب‌ماندگی‌های داریم و این در حالی است که دستاوردهای خوبی هم در این حوزه داشته‌ایم مثلاً تنها با اجرای طرح تولید غده بذری سیب زمینی سالی ۳ میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی عاید کشور شده است. یعنی در حالی که کل بودجه تحقیقات و نیروی انسانی و تملک دارایی پژوهشگاه شاید به ۵۰ میلیارد تومان هم نمی‌رسد همین یک پروژه سالی ۹۰ میلیارد تومان گردش مالی دارد.

 صالحی جوزانی تصریح کرد: گردش مالی بیوتکنولوژی در دنیا ۶۰۰ میلیارد دلار است که ۶۰ میلیارد دلار آن به بیوتکنولوژی کشاورزی اختصاص دارد. اگر بخواهیم حداقل یک درصد این بازار را در اختیار بگیریم باید ۶۰۰ میلیون دلار ترن‌اور در این حوزه داشته‌ باشیم و اگر طبق هدف‌گذاری ستاد توسعه زیست‌فناوری بخواهیم، سه درصد این بازار را در اختیار داشته باشیم باید گردش مالی بیوتکنولوژی کشاورزی در کشور را به حدود ۱.۸ میلیارد دلار برسانیم.
وی خاطرنشان کرد: پیش بینی شده که تا سال ۲۰۵۰ کشاورزی دنیا توسط حدود ۱۴، ۱۵ فناوری مهم، کشاورزی دنیا را می سازد که حداقل ۱۰،۱۲ مورد از این فناوری‌ها در حوزه بیوتکنولوژی است. از ویرایش ژنوم تا کشاورزی با آب دریا و از پرینتر سه بعدی (ساخت قطعات ماشین آلات کشاورزی) تا گوشت مصنوعی و از جلبک ها و کشاورزی هوشمند تا بلاکچین. 

صالحی جوزانی در ادامه با اشاره به اثربخشی تحقیقات کشاورزی کشور خصوصا موسسات سازمان تات گفت: از ۲۵ میلیون تن تولیدات کشاورزی در سال ۵۷ به ۱۲۵ میلیون هکتار ( پنج برابر) رسیده ایم در حالی که میزان سطح زیر کشت محصولات کشاورزی از ۱۰ میلیون هکتار به ۱۴ میلیون هکتار رسیده که نشان می‌دهد علم و فناوری وارد کشاورزی ما شده که قطعاً بالای ۹۰ درصد آن توسط سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و موسسات تحقیقاتی تابعه آن بوده است. 

رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی خاطرنشان کرد: ضریب نفوذ دانش در سازمان تات حدود پنج درصد است یعنی از هر ۱۰۰ یافته علمی، پنج مورد وارد عرصه می‌شود چون زنجیره تجاری‌سازی در این بخش ناقص  بوده است. 

وی با بیان این که پژوهشگاه از ایجاد مراکز رشد و نوآوری به شکل جدی حمایت می‌شود تا خلاهای موجود در بحث تجاری سازی از بین برود، گفت: موسسات تحقیقاتی ما از لحاظ فیزیکی کنار هم قرار دارند ولی تعداد پروژه های مشترک بسیار کم است که به نوع تعریف پروژه ها و مسائل فرهنگی بر می گردد که امیدوارم با رفع مشکلات فرهنگی این همکاری‌ها را افزایش بدهیم. در استان گیلان تعداد زیادی موسسات تحقیقاتی ملی و مراکز کشاورزی داریم که اگر هرکدام دو، سه پروژه مشترک داشته باشند می توانند به دستاوردهای خیلی خوبی برسد.

وی افزود: معمولاً پژوهشکده های منطقه ای پژوهشگاه ۶۰، ۷۰ درصد در حوزه تخصصی خود و ۳۰، ۴۰ درصد در بقیه حوزه ها کار می‌کنند. با تلاش دکتر آزادی، همکاری‌های خیلی خوبی بین پژوهشکده و دانشگاه ها و مراکز مختلف استان برقرار شده که از گسترش این همکاری‌ها حمایت می‌کنیم. اگر طرحی در راستای اولویت ها باشد و به صورت مشترک اجرا شود و ترجیحاً بخش خصوصی هم در کنار محققان باشد بدون محدودیت بودجه از آن حمایت می کنیم. 

صالحی افزود: رویکرد ما در پژوهشگاه این است که پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری به عنوان هاب بیوتکنولوژی کشاورزی در کنار موسسات تحقیقاتی و مراکز کشاورزی گیلان باشد.

 دکتر صالحی جوزانی در خصوص تغییرات مدیریتی در این پژوهشکده گفت: جابجایی‌های مدیریتی در پژوهشگاه به مثابه جابجایی بازیکنان تیم های فوتبال برای تغییر تاکتیک است. دکتر آزادی و دکتر ترنگ دو همکار شناخته شده و اخلاق مدار هستند و هدف از این جا به جایی‌ها هم افزایی و همدلی در پژوهشکده با وجود این دو عزیز است. 

وی با تشکر از مساعدت رییس موسسه تحقیقات برنج کشور در انتقال دکتر ترنگ به پژوهشکده گفت: دکتر ترنگ سابقه خوبی از گذشته در پژوهشکده داشتند و امیدوارم با حضور ایشان طرح های خوبی در زمینه برنج هیبرید، برنج مقاوم به شوری و ... در پژوهشکده اجرا شود. دکتر آزادی هم که روابط اجتماعی و ارتباطات خیلی خوبی دارند و انضباط مالی و مدیریتی خوبی در  پژوهشکده برقرار کردند از این پس به عنوان مشاور و مسئول امور استانها به گسترش ارتباطات علمی بین پژوهشکده‌های منطقه‌ای کمک می‌کنند.

وی در پایان گفت: از همکاران پژوهشکده درخواست می کنم با انگیزه و تلاش بیشتر حرکت کنند و امیدوارم در کنار مرکز رشد که در اینجا مستقر است به زودی مرکز نوآوری هم در پژوهشکده داشته باشیم.

گفتنی است پیش از سخنرانی دکتر صالحی، دکتر رضا آزادی گنبد، رییس سابق پژوهشکده گزارشی را در خصوص فعالیت های انجام شده در پژوهشکده ارائه داد و در ادامه، دکتر ترنگ در سخنانی آمادگی خود را برای توسعه فعالیت های پژوهشکده اعلام کرد.

در این مراسم علاوه بر رییس و جمعی از مدیران پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، اعضای هیأت علمی و دیگر همکاران پژوهشکده، رییس موسسه تحقیقات برنج کشور، رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان، رئیس پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی، رئیس موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر و رئیس پژوهشکده چای کشور و مدیران شرکتهای مستقر در مرکز رشد پژوهشکده نیز حضور داشتند.
گفتنی است طی حکم جداگانه ای دکتر آزادی گنبد به سمت مشاور رییس پژوهشگاه در هماهنگی پژوهشکده های منطقه ای شد.

 

 

 

 

 

1401-04-22
منبع : روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 522,916 | بازدید امروز : 22