شنبه 15  اردیبهشت 1403
dividerآرشیو اخبارdividerنخستین دوره جشنواره مطبوعات داخلی ستاد وزارت جهاد کشاورزی، نیمه دوم سال آینده برگزار می‌شود

در راستای نیل به منویات مقام معظم رهبری در خصوص جهاد تبیین، نخستین دوره جشنواره مطبوعات داخلی ستاد وزارت جهاد کشاورزی، نیمه دوم سال آینده با حمایت حوزه نمایندگی ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی برگزار می‌شود.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، حجت الاسلام و المسلمین سید حسن ربانی، نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی امروز شنبه در نشست هم اندیشی و هم فکری با مدیران و سردبیران نشریات داخلی ستاد وزارت جهاد کشاورزی با اعلام این مطلب گفت: هیاتی برای ارزیابی محتوی و ارتباط با مخاطبان نشریات داخلی ستاد وزارت جهاد کشاورزی تشکیل و نشریات برتر با توجه به شاخص های تعیین شده انتخاب می‌شوند.

وی با تاکید بر اهمیت اطلاع‌رسانی و مخاطب شناسی در عرصه وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: طی این سال ها توجه کمی به اصحاب قلم، رسانه ها و مجلات تخصصی و ترویجی شده است و باید ببینیم آیا در ۲۰ سال اخیر نشریات داخلی توانسته اند پیام های بخش کشاورزی را به درستی به جامعه هدف برسانند.

ربانی ادامه داد: ترسیم خط مشی نشریات وزارت جهاد کشاورزی در سال آینده نیز باید در دستورکار قرار گیرد.

وی تصریح کرد: قصد داریم نگاهی آسیب شناسی نسبت به نوع مطالب، ادبیات، محتوی و شکل ارایه نشریات داخلی ستاد وزارتخانه داشته باشیم ضمن آن که نگاهی به آینده و محورهای مورد نظر خواهیم داشت.

وی نقش اصحاب قلم و رسانه ها در ارسال پیام به جامعه هدف را با اهمیت دانست و گفت: نقش رسانه ها منحصر به یک محدوده زمانی خاص نیست و بر امروز و آینده کشور تاثیر می‌گذارد.

نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی افزود: اگر مطالب مندرج در نشریات مفید باشد احیاگر افکار و وجدان ها و اگر مطالب منحرف باشد میراننده خواهد بود و مثل سمی می‌ماند که انسان را از مسیر باز می‌دارد.

مهندس سید علی میربابایی، مدیر روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و سردبیر خبرنامه پژوهشگاه هم طی سخنانی در این نشست با تشریح برنامه‌های پژوهشگاه در حوزه انتشار خبرنامه در سال ۱۴۰۱ پیشنهاد کرد که خبرنامه پیام جهاد کشاورزی که انتشار آن متوقف شده توسط روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی احیا شود.

نمایندۀ یکی از نشریات بخش خصوصی هم طی سخنانی در این نشست به تحلیل جهاد تبیین در عرصۀ کشاورزی پرداخت و گفت: اثربخشی این جهاد وقتی بیشتر خواهد بود که از بیرون و با انتقاد از وضع موجود برای دستیابی به وضع مطلوب حضور موثر داشته باشند و وزارت جهادکشاورزی بدون تنگ نظری عرصۀ تعامل گسترده ای را با این بخش از فعالان مطبوعات تخصصی برقرار سازد و بر این باور باشد که انتقاد سازنده و مشفقانه می تواند یکی از عرصه های جدی جهاد تبیین مورد نظر مقام معظم رهبری باشد.

وی افزود: طبیعی است نشریات داخل وزارتخانه غالبا با ماهیت تخصصی و بعضا علمی فقط قادرند سیاست های جاری و مورد تایید وزارتخانه را منعکس و تشریح و توضیح دهند، حال آنکه جهاد تبیین در مضمون و مفهوم چیزی فراتر از تایید و تمجید سیاست های جاری است.

وی در ادامه از کم توجهی  سازمان های جهاد کشاورزی برخی استان ها نسبت به مجلات تخصصی بخش خصوصی که سالیان متمادی است در عرصه تبیین مسائل اصلی و عمدۀ کشاورزی از منابع داخل و با ترجمه از منابع خارجی، موضوعات به روز عرصۀ کشاورزی جهان را مورد تحقیق و بررسی قرار می‌دهند انتقاد کرد.

1400-12-22