دوشنبه 10  اردیبهشت 1403
dividerآرشیو اخبارdividerدرسخنرانی علمی این هفته پژوهشگاه مطرح شد: جداسازی و شناسایی ترکیبات موثر از گیاهان دارویی

در ادامه سلسله سخنرانی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی دکتر حسین هداوند میرزایی دانش آموخته دکترای شیمی دارویی از دانشگاه علوم پزشکی شیراز و عضو هیئت علمی بخش فیزیولوژی مولکولی به صورت ویدیو کنفرانس سخنرانی تحت عنوان جداسازی و شناسایی ترکیبات موثر از گیاهان دارویی ارائه نمودند.

در این سخنرانی عضو هیئت علمی پژوهشگاه ابتدا تاریخچه ای در خصوص استفاده از گیاهان دارویی در جوامع بشری بیان نمودند و سپس به معرفی داروهای داروها با منابع طبیعی پرداختند و در خصوص اهمیت تولید داروها با منشاء طبیعی مطالبی ارائه کردند. سپس ایشان مطالبی در خصوص ظرفیت های موجود در زمینه مطالعه گیاهان دارویی در کشور ارائه کردند.
وی طی سخنانی به اهمیت جداسازی ترکیبات موثر از گیاهان دارویی اشاره کردند و ابراز داشتند ما نیازمند هستیم ترکیبات موثره از منشاء طبیعی به صورت خالص جداسازی نماییم تا امکان بررسی مکانیسم اثر و عوارض نامطلوب احتمالی آن را داشته باشیم.

در ادامه این سخنرانی آقای دکتر هداوند میرزایی به روش های جداسازی و خالص سازی ترکیبات طبیعی با استفاده از تکنیک های کروماتوگرافی اشاره کرد و توضیحاتی در خصوص تعداد از پروژه‌هایی که درآنها جداسازی و خالص سازی ترکیبات موثره صورت گرفته بود را بیان نمودند.  همچنین ایشان در ادامه به روش‌های اسپکتروسکوپی که در تعیین ساختار ترکیبات خالص سازی شده استفاده می شوند را توضیح دادند و در این زمینه با نمایش مثالهایی از طیف‌های این روش‌ها به اختصار توضیحاتی در خصوص نحوه استفاده از این روش‌ها بیان نمودند.
هداوند میرزایی در ادامه مباحثی در خصوص تعیین ساختار مطلق ترکیبات شناسایی شده بیان نمودند و در پایان نیز مطالبی در خصوص روش‌های مبتنی بر کامپیوتر جهت مطالعه مکانیسم عمل ترکیبات طبیعی خالص سازی شده دارای اثر بیان نمودند.

1400-12-02