logo jihad
logo jihad
جمعه 07  اردیبهشت 1403
dividerآرشیو اخبارdividerبازدید جمعی از اعضای هیات علمی پژوهشگاه از کشت و صنعت حامیان فدک
بازدید جمعی از اعضای هیات علمی پژوهشگاه از کشت و صنعت حامیان فدک
بازدید جمعی از اعضای هیات علمی پژوهشگاه از کشت و صنعت حامیان فدک

 

 

جمعی از اعضای هیات علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی روز یکشنبه 12 بهمن ماه ضمن بازدید از کشت و صنعت حامیان فدک در فشافویه ضمن آشنایی با فعالیت های این واحد در نشستی با مدیرعامل مجموعه حامیان فدک، زمینه‌‌ همکاری های مشترک را بررسی کردند.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، مهندس نهاوندی نژاد، مدیرعامل کشت و صنعت حامیان فدک در ابتدای این بازدید گزارشی از فعالیت های این مجموعه در حوزه های مختلف زراعت، باغداری، دامپروری و شیلات ارائه داد.

مجتمع کشت و صنعت حامیان فدک وابسته به بنیاد تعاون و حرفه آموزی و صنایع زندانیان کشور با هدف ایجاد اشتغال مولد برای مددجویان و حصول در آمد برای پرداخت دیه و کمک به معاش خانواده های زندانیان فعالیت می‌کند.

این مجتمع که در 50 کیلومتری جنوب شرق تهران در منطقه فشافویه از بخش حسن آباد واقع شده با در اختیار داشتن حدود ۲۶۹۸ هکتار زمین در قالب مزارع بیجین، خانلق، آراد و زلف آباد در حوزه‌های مختلف کشاورزی، دامپروری و شیلات فعالیت دارد.

نهاوندی نژاد با اشاره به این که هزار و 470 هکتار از اراضی زراعی این مجتمع به سامانه های نوین آبیاری مجهزند، اظهار داشت: 420 هکتار از این اراضی به سیستم آبیاری قطره‌ای، 350 هکتار به سیستم های بارانی و 700 هکتار به سیستم آبیاری کم فشار تجهیز شده اند. بیشترین سطح زیر کشت محصولات زراعی مجتمع به جو و پس از آن به یونجه، گندم، قصیل، ذرت و کلزا اختصاص دارد.

وی خاطرنشان کرد: عمده محصولات باغی مجتمع نیز شامل پسته، زیتون، گل محمدی، انجیر و میوه‌های هسته‌دار است. در زمینه دامپروری نیز حدود پنج هزار و 600 راس گوسفند مشتمل بر سه هزار و 222 راس دام مولد در مجموعه نگهداری می شود.

نهاوندی نژاد با اشاره به پرورش انواع مختلفی از ماهیان سردابی و گرمابی در مجتمع خاطرنشان کرد: این مجموعه علاوه بر  پرورش زنبور عسل، طرحی را نیز در زمینه پرورش 600 قطعه شترمرغ و راه‌اندازی گاوداری در دست اجرا دارد.

پس از معرفی مجتمع، دکتر پژمان آزادی، قائم مقام فناوری پژوهشگاه، دکتر بابک ناخدا، دکتر زین العابدینی و دکتر مامنی از مدیران و اعضای هیات علمی پژوهشگاه از مزارع و واحدهای مختلف مجتمع بازدید کردند.

در ادامه در نشستی که به منظور ارائه پیشنهادها و ارزیابی زمینه‌های همکاری فیمابین برگزار شد، دکتر پژمان آزادی، قائم مقام فناوری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در سخنانی با تقدیر از تلاش‌ها و موفقیت‌های مهندس نهاوندی نژاد و همکارانش در این مجتمع بزرگ کشت و صنعت اظهار داشت: پژوهشگاه آمادگی دارد در زمینه های مختلف پیشنهادها و راهکارهایی را برای کمک به رفع مشکلات و ارتقای فعالیت های مجتمع ارائه کند که در این زمینه علاوه بر همکاران حاضر در این بازدید، پیشنهادهای سایر همکاران نیز اخذ و ارائه خواهد شد.

وی در ادامه با تبیین برخی از توانمندی ها و دستاوردهای پژوهشگاه که می تواند در توسعه فعالیتهای زراعی و دامپروری  کشت و صنعت حامیان فدک موثر باشد از مهندس نهاوندی نژاد، مدیرعامل مجتمع کشت و صنعت جهت بازدید از پژوهشگاه دعوت کرد.

 دکتر ناخدا، مدیر بخش تحقیقات فیزیولوژی مولکولی پژوهشگاه هم اظهار داشت: تلاش در مسیر تولید و سازندگی عبادت است و کار برای کسانی که به دلیل مشکلات فرهنگی و اجتماعی گرفتار زندان شده‌ و خانواده‌هایشان در مضیقه مالی هستند عبادتی بزرگتر.

وی با اشاره به دستاوردهای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در زمینه تولید بذر اصلاح شده گراس‌ها، تولید ارقام مختلف سورگوم، ارزن معمولی و دم روباهی و مرواریدی متحمل به خشکی با ارزش غذایی و عملکرد بالا اظهار داشت: این گیاهان که با توجه به ارزش غذایی بالا به عنوان غذاهای فراسودمند هم شناخته می شوند ضمن مقاومت به شوری و کم آبی به اشکال مختلف قابل مصرف هستند. با توجه به شرایط آب و هوایی و وضعیت آب و خاک بخشی از اراضی مجتمع و وجود واحدهای دامپروری در آن، این گیاهان می توانند گزینه خوبی برای کشت در مجتمع باشند.

 ناخدا با اشاره به تحقیقات گسترده پژوهشگاه در زمینه گیاهان شورپسند به ویژه سالیکورنیا گفت: گیاه سالیکورنیا علاوه بر قابلیت مصرف به صورت سبزی (به صورت تازه خوری یا کنسرو) برای استحصال نمک طبیعی - که عوارض کلرید سدیم (نمک طعام) را ندارد – و نیز در تغذیه دام کاربرد دارد. از این گیاه به صورت خشک نیز به عنوان علوفه و در ساخت MDF استفاده می شود.

وی گیاه گلرنگ را نیز که کاربردهای زیادی هم به عنوان گیاه روغنی و هم به عنوان علوفه و نیز منبع استحصال رنگ دارد به عنوان گزینه مناسب دیگری برای کشت پیشنهاد کرد و گفت: گیاه کنجد نیز می تواند به عنوان کشت دوم مورد توجه قرار گیرد.

دکتر زین‌العابدینی هم با اشاره به تجربیات خوب پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در زمینه توسعه نهالستان‌ها و کشت بافت و بحث انگشت نگاری در حوزه دامپروری گفت: با بهره‌گیری از تکنیک‌های ژنتیکی که در پژوهشگاه قابل استفاده است می توان به سهولت بره‌های دوقلوزا و قوچ‌های مناسب را شناسایی کرد.

وی گیاه بادام را نیز با توجه به نیاز آبی کم و مقاومت به گرما گزینه خوبی برای کشت عنوان کرد و گفت: با توجه به موقعیت خاص منطقه و نزدیکی آن به بهشت زهرا زمینه خوبی برای کشت گل و گیاهان زینتی مانند گلایول در مجتمع وجود دارد.

 

 

                                                 

1399-11-14
منبع : روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 522,916 | بازدید امروز : 22