logo jihad
logo jihad
جمعه 07  اردیبهشت 1403
dividerآرشیو اخبارdividerدر بازدید مدیران موسسه از پژوهشگاه تاکید شد: همکاری تحقیقاتی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با موسسه تحقیقات تاسماهیان دریای خزر
در بازدید مدیران موسسه از پژوهشگاه تاکید شد: همکاری تحقیقاتی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با موسسه تحقیقات تاسماهیان دریای خزر
در بازدید مدیران موسسه از پژوهشگاه تاکید شد: همکاری تحقیقاتی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با موسسه تحقیقات تاسماهیان دریای خزر

 
رییس و جمعی از مدیران موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر ضمن بازدید از بخش های مختلف تحقیقاتی پژوهشگاه در نشستی مشترک با حضور رییس و جمعی از مدیران و اعضای هیات علمی پژوهشگاه زمینه های همکاری تحقیقاتی را بررسی کردند.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، دکتر مریم فلاحی، رییس موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر طی سخنانی در این نشست با اشاره به مشکلات موجود در زمینه تغذیه بچه ماهیان خاویاری و محدودیت زمانی دسترسی به غذای مورد نیاز که به تلفات بالای بچه ماهیان منجر می شود اظهار داشت:
در زمینه تغذیه ماهیان خاویاری حتی بین کشورهای مختلف فعال در این حوزه اختلاف نظر وجود دارد به طوری که در برخی کشورها از ابتدا برای تغذیه بچه ماهیان از کنسانتره استفاده می شود در حالی که با این روش در موسسه با تلفات بالای بچه ماهیان مواجه شده ایم و لذا تا زمان رسیدن بچه ماهیان به وزن سه گرم از غذای زنده در تغذیه آنها استفاده می کنیم که البته باز هم میزان مرگ و میر بچه ماهیان قابل توجه است.
وی خاطرنشان کرد: یکی از عواملی که می تواند به غنای تغذیه ای بچه ماهیان کمک کند، شناسایی آنزیم های اختصاصی سیستم گوارش آنهاست که در این زمینه روی ماهیان خاویاری دریای خزر کاری نشده که امیدواریم با شناسایی آنها بتوانیم ادیتیوهایی متناسب با  آنزیم های گوارشی را به غذای بچه ماهیان (کنسانتره) بیفزاییم.
رییس موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر با تاکید بر اهمیت حفظ ذخایر ماهیان خاویاری دریای خزر که منبع مرغوبترین خاویار جهان به شمار می رود اظهار داشت: تلفات بالای بچه ماهیان که به حدود 90 درصد هم می رسد باعث شده که حتی برای پرورش ماهی در قفس هم به بچه ماهی کافی دسترسی نداشته باشیم که این مشکل نه تنها در 126 کارگاه پرورش ماهی موسسه که در واحدهای بخش خصوصی هم وجود دارد.
فلاحی با اشاره به بازار خوب ماهیان خاویاری که فعالیت در این حوزه را کاملا اقتصادی و مقرون به صرفه کرده است، اظهار داشت: تولید غذای مناسب بچه ماهیان در کشور و رفع نیاز به واردات  غذای گران خارجی می تواند مشکلات و هزینه های واحدهای پرورش ماهی را کاهش دهد که امیدواریم بتوانیم از همکاری پژوهشگاه در این زمینه استفاده کنیم.
وی در ادامه شناسایی جنسیت ماهیان خاویاری از مرحله لاروی و افزایش ماده زایی را از دیگر زمینه های تحقیقاتی مورد توجه در موسسه عنوان کرد.

در ادامه این نشست، جمعی از مدیران موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر نیز به بیان نقطه نظرات و پیشنهادهای خود در زمینه محورهای همکاری مشترک با پژوهشگاه پرداختند. تولید غذای زنده مقاوم به سرما و گرما، پیشگیری و درمان بیماری های ماهیان خاویاری، استفاده از گیاهان دارویی به جای آنتی بیوتیک ها و بهره گیری از نانوذرات در ضدعفونی و مقاوم کردن این آبزیان و کتهش نیاز به آنتی بیوتیک ها، راستی آزمایی ادعاهای استفاده از عصاره خاویار در کرم ها و دیگر فرآورده های آرایشی - بهداشتی هم از جمله محورهای تحقیقاتی قابل توجه در این حوزه عنوان شد.
ساخت کیتهای اندازه گیری ترکیبات نیترات، نیتریت و آمونیاک با توجه به هزینه های سنگین واردات سنسورهای خارجی و بازار مناسب این کیتها در کشور از دیگر اولویتهای پیشنهادی بود.  این کیتها که در حوزه ماهیان استخوانی نیز قابل استفاده هستند با توجه به گسترش فزاینده سیستمهای مدار بسته پرورش ماهی می توانند به راحتی بازار داخلی را در اختیار بگیرند و می توان روی صادرات آنها و همچنین کیتهای تشخیصی به کشورهایی که در زمینه پرورش ماهیان خاویاری فعالند حساب کرد.
مدیران موسسه همچنین در پاسخ به تردیدهای احتمالی درباره سودآوری طرح های پژوهشی مذکور با توجه به نرخ زنده مانی 10 درصدی بچه ماهیان خاویاری این نکته را متذکر شدند که هر لیتر از ترکیب غنی کننده ای که به منظور بهبود تغذیه بچه ماهی ها استفاده می شود 10 تا 15 میلیون ریال قیمت دارد و با توجه به تجربیات موجود در بحث غذای دام و طیور، چشم انداز تولید داخلی چنین ترکیباتی برای مصرف آبزیان کاملا روشن است. از دیگر زمینه های پیشنهادی به پژوهشگاه، استفاده از ظرفیت پژوهشگاه در زمینه گیاهان فراسودمند از قبیل سورگوم و ارزن در جیره غذایی ماهیان و طرح تولید کپسول های روغن و فرآورده های مختلف دارویی و بهداشتی  از ماهیان خاویاری بود که زیرساختهای لازم بدین منظور هم در کشور وجود دارد.
دکتر نیراعظم خوش خلق سیما، رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی هم در سخنانی بر آمادگی پژوهشگاه در همکاری با موسسه در زمینه های مختلف تحقیقاتی از جمله تکمیل طرح های نیمه تمام تاکید و خاطرنشان کرد که رویکرد پژوهشگاه در حوزه تحقیقات مبتنی بر محصول محوری است.  وی در این راستا بر ادامه مذاکرات برای شناسایی دقیق زمینه های همکاری و تصویب پروژه های مشترک در پژوهشگاه و موسسه تاکید کرد. دکتر حسینی سالکده معاون پژوهشی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی هم در سخنانی با تاکید بر این که محققان پژوهشگاه در حوزه های مختلف از جمله تغذیه و کاهش مرگ و میر بچه ماهیان و استفاده از فناوری نانو در این زمینه پیشنهادها و راهکارهای قابل ارائه دارند بر ضرورت بررسی و حصول اطمینان از بازار و زمینه های تجاری سازی طرح ها و جلب مشارکت  بخش خصوصی در پروژه ها تاکید کرد. در ادامه این بازدید دکتر فلاحی و هیات همراه با حضور در بخش های مختلف تحقیقاتی پژوهشگاه از نزدیک در جریان فعالیتها و توانمندی های هر بخش قرار گرفتند.

 

 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

                                           

 

عکس : حسن سمیعی

مورخ 21-03-98

 

1398-03-22
منبع : روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 522,909 | بازدید امروز : 15