logo jihad
logo jihad
جمعه 07  اردیبهشت 1403
dividerآرشیو اخبارdividerعرضه تازه ترین دستاوردهای پژوهشگاه در جشنواره گیاهان دارویی، فرآورده‌های طبیعی و طب ایرانی
عرضه تازه ترین دستاوردهای پژوهشگاه در جشنواره گیاهان دارویی، فرآورده‌های طبیعی و طب ایرانی
عرضه تازه ترین دستاوردهای پژوهشگاه در جشنواره گیاهان دارویی، فرآورده‌های طبیعی و طب ایرانی

چهارمین جشنواره و نمایشگاه گیاهان دارویی، فرآورده‌های طبیعی و طب ایرانی (سنتی) به همت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در مصلی امام خمینی (ره) تهران آغاز شد.

 

 


مراسم افتتاحیه جشنواره پیش از ظهر امروز با حضور دکتر ستاری، معاون علمی و فناوری رییس جمهور و مهندس حجتی، وزیر جهاد کشاورزی و برخی مسوولان کشوری، فناوران و فعالان عرصه گیاهان دارویی و طب ایرانی برگزار شد.
پژوهشکده متابولیت های ثانویه پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی هم با حضور در این جشنواره تازه ترین دستاوردهای تحقیقاتی و فناوری خود را در حوزه گیاهان دارویی در معرض دید علاقمندان قرار داده است.
از جمله دستاوردهای عرضه شده پژوهشکده در نمایشگاه دو نوع بیوراکتور حبابی و کیسه ای، گل راعی و آنغوزه تکثیر شده به روش کشت ریشه در بیوراکتور و هشت مورد گیاه دارویی تکثیر شده درون شیشه ای شامل شیرین بیان، سنبل الطیب، گل راعی، زرین گیاه، استویا، آنغوزه و ...، فناوری جدید کشت عمودی (هیدروپونیک) گیاهان دارویی و طرح جمع آوری و آنالیز نمونه های مختلف شیرین بیان در کل کشور است. اهمیت صنعت گیاهان دارویی همانند صنعت نفت است.

دکتر ستاری، معاون علمی و فناوری رییس جمهور طی سخنانی در مراسم افتتاح چهارمین نمایشگاه و جشنواره ملی گیاهان دارویی، فرآورده‌های طبیعی و طب ایرانی با بیان اینکه این روزها کشور مشکلات زیادی را تجربه می‌کند، گفت: ما برای حمایت از شرکت‌های دانش بنیان در شرایط تحریمی برنامه‌های مفصلی را تدارک دیدیم و درصدد هستم تا در عمر باقی مانده دولت از پتانسیل‌های نیروی انسانی جوان استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه در این حوزه مشکلات نقل و انتقالات مالی برای این شرکت‌ها وجود دارد، اظهار کرد: ما با بسترهایی که ایجاد کردیم در صدد رفع چالش نقل و انقالات مالی هستیم ولی در این راستا آنچه که بستر اقتصاد مقاومتی را می‌سازد نوآوری جوانان مستعد کشور است.

ستاری با اشاره به حوزه تولید نرم‌افزارها افزود: محققان جوان کشور تولیدات خوبی در حوزه‌های نرم افزار داشتند و در هر جا که کشور نیازی داشت این جوانان با تولیدات خود موانع را از سر راه کشور برداشتند.

معاون علمی و فناوری رییس جمهور با تاکید بر اینکه برنده این رقابت‌ها جوانان مستعد کشور هستند ابراز امیدواری کرد : شرکت‌های دانش بنیان بتوانند در شرایط فعلی فعالیت خود را ادامه دهند.

ستاری با اشاره به صنعت گیاهان دارویی در کشور گفت: اهمیت صنعت گیاهان دارویی همانند صنعت نفت است. در صنعت نفت اقدام به خام فروشی کردیم که دلیل آن نبود فناوری در این صنعت است.

وی با تاکید بر اینکه حوزه گیاهان دارویی نیز وارد عرصه خام فروشی شده است، افزود: در هر بخشی که دانش استفاده نشود متضرر شده‌ایم و این در حالی است که پایه اقتصاد دانش بنیان، تزریق دانش و مشارکت نیروهای انسانی است.

ستاری به وضعیت نیروی انسانی موجود در کشور اشاره کرد و گفت: براساس آمارهای جهانی ایران رتبه‌های دو تا سه از نظر تعداد نیروهای انسانی جوان را دارد. از این رو در کمتر کشوری می‌توانیم ۳۳ میلیون جوان ببینیم که بخش قابل توجهی از آنها تحصیلات دانشگاهی دارند.

معاون علمی و فناوری رییس جمهور با تاکید بر لزوم تزریق نیروهای مستعد جوان در بخش‌های صنعتی کشور، گفت: ما در این راستا به مدل‌های موفقی دست یافتیم که قابل توسعه است و تلاش داریم تا در عمر باقی مانده این دولت در این راستا اقدام کنیم.

ستاری با تاکید بر اینکه در حوزه گیاهان دارویی شرکت‌های دانش بنیان زیادی متولد شده اند، افزود: برگزاری جشنواره گیاهان دارویی با حضور شرکت‌های بخش خصوصی صورت گرفته و بسیار خوشحالم که در آن بخش‌های دولتی حضور ندارند چراکه هر جا که پول دولتی وارد شد موفقیت زیادی حاصل نشد.

معاون علمی و فناوری رییس جمهور با تاکید بر اینکه پول دولتی برای شرکت‌های دانش بنیان سم است، اظهار کرد: ماهیت پول دولتی حذف نوآوری است که باید زمینه برای حضور بخش خصوصی فراهم شود.

وی در عین حال با بیان اینکه این روزها مشکلات زیادی را تجربه خواهیم کرد، افزود: ما باید با همدلی این روزها را پشت سر بگذاریم و تصور من نیز بر آن است که هیچ سدی مانع جوانان با اراده و با انگیزه نخواهد بود.

وی با بیان اینکه با ایجاد شرکت‌های دانش بنیان فرهنگ جدیدی در حوزه کسب و کارهای نوین ایجاد شده است، برگزاری نمایشگاه گیاهان دارویی را نمادی از این فرهنگ دانست.

ستاری با اشاره به ظرفیت‌های گونه‌های گیاهان دارویی در کشور، اظهار کرد: به عنوان مثال در استان کهکیلویه و بویراحمد بیش از ۲۰۰۰ گونه گیاه دارویی رویش دارد که ما باید از این پتانسیل بالا استفاده کنیم.

معاون علمی و فناوری رییس جمهور با اشاره به ایجاد ۱۷۰ شرکت دانش بنیان در حوزه گیاهان دارویی اضافه کرد: ایران جزو کشورهایی با تنوع بالای گیاهان دارویی است و می‌طلبد که مسئولان به این حوزه توجه بیشتری داشته باشند چراکه شاهد هستیم در دنیا سطح زیرکشت گیاهان دارویی رو به افزایش است
شرکت‌های دانش بنیان، حوزه گیاهان دارویی را به استفاده از فناوری سوق داده‌اند
مهندس محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی نیز طی سخنانی در افتتاحیه نمایشگاه گفت: در بخش گیاهان دارویی ایران از خام فروشی به ارزش افزوده حاصل از تولید محصولات زراعی در راستای رفاه و سلامت مردم سوق یافته است.

وی با اشاره به تنوع گیاهان دارویی در کشور افزود: با توسعه شرکت‌های دانش بنیان در این حوزه شاهد هستیم که بخش گیاهان دارویی از خام فروشی به ارزش افزوده حاصل از تولید محصولات زراعی در راستای رفاه و سلامت مردم گرایش یافته است.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به برگزاری جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی و فرآورده‌های طبیعی خاطرنشان کرد: برگزاری این نمایشگاه برآورده شدن یکی از خواسته‌های دیرینه ما است که شامل تکمیل زنجیره تولید تا ارزش افزوده می‌شود.

وی با بیان اینکه ما در بخش کشاورزی همیشه در مزرعه کار کرده‌ایم، افزود: در این بخش همواره به خام فروشی توجه شده است ولی امروزه شاهدیم که با حضور شرکت‌های دانش بنیان در تلاش هستیم تا فناوری در این بخش تزریق شود.
چهارمین جشنواره و نمایشگاه گیاهان دارویی، فرآورده های طبیعی و طب ایرانی (سنتی) در محورهای صنعت بذر و اندام های تکثیری گیاهان دارویی، تألیفات و نشر آثار مرتبط با گیاهان دارویی وطب سنتی، آموزش و آموزشکده در صنعت گیاهان دارویی و طب سنتی، شبکه پخش گیاهان دارویی و داروهای گیاهی؛ طب سنتی و فرآورده های مرتبط با آن و دمنوشهای گیاهی در حال برگزاری است.
در چهارمین جشنواره و نمایشگاه  گیاهان دارویی، فرآورده های طبیعی و طب ایرانی (سنتی) دستاوردهای ۱۷۰ شرکت دانش بنیان و شرکت‌های بخش خصوصی فعال در حوزه گیاهان دارویی 
در حوزه‌هایی چون داروها و مکمل‌های گیاهی، اسانس و عصاره، آرایشی و بهداشتی، عسل، گلاب و عرقیات، غذا و دارو و نوشابه‌های گیاهی، تجهیزات و ماشین‌آلات اختصاصی در صنعت گیاهان دارویی، فناوری‌های نوین در کشت و فرآوری محصولات ارگانیک، دمنوش‌های گیاهی و طب سنتی و فرآورده‌های مرتبط با آن عرضه شده است.

در این جشنواره ضمن عرضه 132 فناوری قابل تجاری سازی در بخش فن بازار از ۴۸ طرح ویژه نیز که به مرحله تولید انبوه رسیده و خط تولید آن راه اندازی شده است، رونمایی می شود.

چهارمین جشنواره و نمایشگاه گیاهان دارویی، فرآورده های طبیعی و طب ایرانی (سنتی) به همت ستاد توسعه فناوری های گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی تا 24 آبان 1397 در مصلی امام خمینی(ره) تهران ادامه دارد.

 

     

 

     

 

    

 

     

 

     

 

     

    

 

 

1397-08-21

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 522,909 | بازدید امروز : 15