logo jihad
logo jihad
جمعه 07  اردیبهشت 1403
dividerآرشیو اخبارdividerبرگزاری کارگاه آموزشی با عنوان آینده نگاری، نوآوری باز و دنیای فردا با محوریت نقش بیوتکنولوژی در توسعه
برگزاری کارگاه آموزشی با عنوان آینده نگاری، نوآوری باز و دنیای فردا با محوریت نقش بیوتکنولوژی در توسعه
برگزاری کارگاه آموزشی با عنوان آینده نگاری، نوآوری باز و دنیای فردا با محوریت نقش بیوتکنولوژی در توسعه

کارگاه آموزشی آینده نگاری، نوآوری باز و دنیای فردا با محوریت "تبیین نقش بیوتکنولوژی در توسعه"، صبح روز پنجشنبه 10 آبان ماه در آمفی تئاتر پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری کشور در رشت برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در این کارگاه که با استقبال کارشناسان، دانشجویان و علاقه مندان حوزه فناوری برگزار شد، آقایان مسعود زمانی؛ آینده پژوه، تحلیلگر بازار و از مدیران ارشد هولدینگ فناپ، آرش برجی خانی؛ بنیانگذار و مدیرعامل استارت آپ پرابلِم و صالح سپهری فر؛ مترجم و مشاور کسب و کار، درباره شیوه های نوین کسب و کار، درآمدزایی، دگرگونیهای بازار در طی دهه های اخیر به سخنرانی پرداخته و راهکارهایی را به فراخور نیاز جهان امروز برای افزایش بهره وری اقتصادی مطرح کردند.

مسعود زمانی، در بخشی از سخنان خود با بیان اینکه اقتصاد مبتنی بر نفت نمی‌تواند موجبات پیشرفت اقتصادی کشور را فراهم کند، اظهار داشت: اقتصاد در جهان امروز باید همراه با فناوری رو به جلو حرکت کند. دنیای امروز، جهانی و نمایی است در حالی که جهان دیروز، محلی و خطی بوده است.

وی با ذکر نمونه هایی از فناوریهایی همچون؛ رباتیک و هوش مصنوعی، ژنومیک، مجازی سازی پول و بازار، امنیت سایبری و مدیریت داده‌ها که بصورت نمایی در حال رشد هستند، از فناوریهای زیستی و ژنومیکی به عنوانی دانشی که بیشترین رشد را در میان همه دانش ها دارد، یاد کرد و افزود برای نمونه، توالی یابی دی ان ای، کمک بزرگی به گسترش تندرستی جوامع کرده و هزینه های انجام آن کاهش  قابل توجهی داشته و در دسترس مردم قرار گرفته است. همچنین بسیاری از فرایندهای پزشکی به دانش رایانه ای گره خورده‌اند و این سبب پیشگیری بسیاری از بیماری‌ها شده است.

وی با بیان اینکه نباید به مسائل به صورت روزمره نگاه کرد، ابراز داشت: بهای نهایی فراورده های تولیدی در شرکت‌های پیشرفته با صنعتی شدن، رو به کاهش میگذارد تا همه مردم بتوانند از مزیتهای آن بهره مند شود.

این تحلیلگر بازار، با بیان اینکه بسیاری از شرکت‌های برتر جهان به دلیل عدم همراهی با فناوریهای روز دچار ورشکستگی شدند، یادآور شد: برای رقابت در دنیای اقتصاد باید هدفهای بلندمدت برای شرکت‌ها تعیین کرد.

آرش برجی خانی نیز در این کارگاه با اشاره به اهمیت افزایش کیفیت و کاهش قیمت نهایی فراورده ها، گفت: برای داشتن یک اقتصاد پویا باید رقابت سالم بین شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات ایجاد کرد و با این رقابت، قیمت‌ها را کاهش داد که این کاهش می‌تواند به اقتصاد کمک کند. افزایش کیفیت و کاهش قیمت باعث فراگیر شدن فناوری شده و سود اقتصادی زیادی را برای شرکت‌های فعال در این حوزه به دنبال خواهد داشت.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مفهوم نوآوری باز در بازار و اقتصاد امروز، آن را راهکاری موفق برای تجاری سازی فراورده ها دانست و یادآور شد که برخلاف مدل های سنتی، در مدلهای نوآورانه، نه تنها اصل بر بهره‌برداری از ایده‌ها چه در درون سازمانها و چه از خارج آنها بوده و محدود نیست، بلکه این نوآوری بر همه‌گیری و اجتماعی شدن تاکید دارد.

صالح سپهری فر نیز در این نشست با بیان اینکه یکی از مسائل مهم در فناوریهای گوناگون، بومی سازی است، خاطرنشان کرد: فناوریهای بومی شده می‌تواند باعث ایجاد شرایط مطلوب اقتصادی شود. وی یکی از روش‌های بومی‌سازی را ایجاد مناطق ویژه علم و فناوری برای کارهای اقتصادی دانست و یادآور شد: پارک‌های علم و فناوری می‌توانند کمک‌های زیادی به بومی‌سازی فناوریها در رشته های گوناگون علمی ارائه کنند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به کشور هلند، از تجربه موفق این کشور در زمینه بهره گیری از فناوریهای نوین بویژه با توجه به کمبود زمین و پیشروی دریا اشاره کرد و از آن کشور به عنوان نمونه ای موفق برای تولید فراورده های کشاورزی و دامی در سطح جهان با درآمدزایی بالا نام برد.

بر پایه این گزارش دکتر مجید متقی­طلب، رییس پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری کشور نیز در سخنان کوتاهی، ضمن خوشامدگویی به میهمانان، از آمادگی پژوهشکده برای فراهم کردن شرایط پژوهش و نوآوری برای همه ایده پردازان و نوآوران در زمینه زیست فناوری و تعریف طرحهای مشترک مشتری مدار خبر داد.

شایان ذکر است در پایان کارگاه، از کتاب"صنایع آینده" نوشته"الک راس" و ترجمه"صالح سپهری‌فر، بهاره رضاجو و اردوان یزدی" رونمایی شد. این کتاب که یکی از کتاب‌های مطرح و مرتبط با حوزه آینده‌پژوهی منتشر شده در چند سال اخیر است، به دگرگونیهای فناورانه، اثر آن بر زندگی انسانها بویژه کسب و کار، حضور کسب و کارهای آنلاین، گسترش فناوریهای ارتباطی و نیز دگرگونیهای نوین در حوزه های گوناگون میپردازد.

    

 

    

 

     

 

      

 

     

 

    

1397-08-12

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 522,912 | بازدید امروز : 18