logo jihad
logo jihad
جمعه 07  اردیبهشت 1403
dividerآرشیو اخبارdividerدر بازدید دانشجویان دانشگاه ولی عصر رفسنجان مطرح شد: روش های بیوتکنولوژی در زمینه مقاومت به آفات بیماری ها قطعا در آینده حرف اول را می زند
در بازدید دانشجویان دانشگاه ولی عصر رفسنجان مطرح شد: روش های بیوتکنولوژی در زمینه مقاومت به آفات بیماری ها قطعا در آینده حرف اول را می زند
در بازدید دانشجویان دانشگاه ولی عصر رفسنجان مطرح شد: روش های بیوتکنولوژی در زمینه مقاومت به آفات بیماری ها قطعا در آینده حرف اول را می زند

 

در بازدید دانشجویان دانشگاه ولی عصر رفسنجان مطرح شد: روش های بیوتکنولوژی در زمینه مقاومت به آفات بیماری ها قطعا در آینده حرف اول را می زند

دانشجویان دانشگاه ولی عصر رفسنجان، روز یکشنبه 23 اردیبهشت ماه 97 از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی بازدید کردند و از نزدیک با امکانات و تجهیزات و نیز اقدامات انجام شده در عرصه فناوری های نوین کشاورزی آشنا شدند.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، در این بازدید که به سرپرستی دکتر سیدرسول صحافی انجام شد، دانشجویان رشته بیوتکنولوژی کشاورزی دانشگاه ولی عصر رفسنجان از بخش های تحقیقاتی مختلف و ازمایشگاه ها بازدید کردند و کارشناسان و محققان هر بخش توضحات کارشناسی و علمی مرتبط را به بازدیدکنندگان ارائه دادند.

در همین رابطه دکتر شهاب مداح حسینی، سرپرست دیگر دانشجویان و از اعضای هیات علمی دانشگاه ولی عصر رفسنجان در رشته فیزیولوژی گیاهان زراعی درباره این بازدید گفت: دانشجویان حاضر در مقطع کارشناسی رشته بیوتکنولوژی کشاورزی مشغول به تحصیل هستند و این بازدید برای درس اصلاح نباتات است و از آنجا که کرج قطب علمی – پژوهشی در حوزه کشاورزی و پژوهشگاه نیز از موسسات تحقیقاتی قدیمی این حوزه است، این بازدید صورت گرفته است.

به گفته وی حسن این بازدید برای دانشجویان این است که با آینده رشته شان در قالب فعالیت های پژوهشی و امکانات و تجهیزات آن آشنا شدند. همچنین برخی از بخش های بازدیدشده و مباحث مطرح شده مربوط به شناسایی ارقام متحمل به تنش های محیطی به رشته فیزیولوژی گیاهان زراعی بسیار نزدیک بود.

مداح حسینی درباره اهمیت این بازدیدها نیز اظهار داشت: واقعیت این است که بازدیدها در حد آشنایی اولیه است و با اطلاعات ارائه شده در حوزه بیوتکنولوژی کشاورزی و اقدامات انجام شده در قالب بروشورها و کتابچه ها تکمیل تر می شود ضمن اینکه در آزمون های پایان ترم هم سوالاتی درباره بازدیدها ارائه می شود.

این استاد دانشگاه ولی عصر رفسنجان با بیان اینکه ارتباط بین دانشگاه ها و پژوهشگاه ها از سوی هر دو طرف خوب نیست، تصریح کرد: در عین حال موضوع خروجی داشتن پژوهش ها در دانشگاه ها جدی تر شده و دانشگاه ولی عصر هم یکسری مراکز رشد و شرکت های دانش بنیان دارد که در حال فعالیت هستند و یکی از همکاران گروه اصلاح نباتات در این دانشگاه نیز بر روی تکنیک های کشت بافت به صورت تجاری کار می کند.

وی افزود: به نظر می رسد دانشگاه ها و موسسات تحقیقاتی درگیر پروژه های خودشان هستند و به طور سیستماتیک امکان همکاری مشترک نیست یا فرصت آن چندان میسر نمی شود و عملا این دو نهاد علمی، به صورت جزیره ای کار می کنند و حتی در بخش هایی به جای رفاقت، رقابت می کنند.با این وجود، این اصلاح سیاست ارتباطی بین دانشگاه ها و موسسات تحقیقاتی باید در سطح کلان اتخاذ شود تا به انجام پروژه مشترک بینجامد.

مداح حسینی درباره چشم انداز آینده بیوتکنولوژی کشاورزی و فناوری نوین در این عرصه نیز گفت: اگرچه یکی از شاخه های پیشرفت در کشاورزی، بیوتکنولوژی است اما یکسری ملاحظات در برخی موضوعات این عرصه خصوصا درباره محصولات تراریخته وجود دارد و باید این موضوعات با تحقیقات علمی مرتفع شود. در عین حال در حیطه مقاومت به آفات بیماری ها قطعا در آینده روش های بیوتکنولوژی حرف اول را می زند اما نکته مهم این است که اصول کشاورزی ما دارای اشکالات اساسی است که حتی با وجود پیشرفت های چشمگیر، کاربرد آن برای کشاورزان در عمل، کمتر نمایان است.

گفتنی است دانشگاه ولی عصر (عج) در سال 1369 تاسیس شد و با پذیرش دانشجو از سال تحصیلی 71-70 فعالیت خود را آغاز کرد. در حال حاضر بیش از 10000 د انشجو در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در دانشگاه ولی عصر مشغول به تحصیل هستند و بیش از 250 عضو هیات علمی در مرتبه استادی، دانشیاری، استادیاری و مربی، کار تدریس و آموزش دانشجویان را بر عهده دارند. این دانشگاه، شامل شش دانشکده علوم پایه، ریاضی و کامپیوتر، فنی و مهندسی، کشاورزی، ادبیات و اقتصاد و مدیریت است.

1397-02-23
منبع : اداره روابط عمومی و ترویج یافته ها

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 522,916 | بازدید امروز : 22