logo jihad
logo jihad
جمعه 07  اردیبهشت 1403
dividerآرشیو اخبارdividerارائه سخنرانی دکتر شهبازی در پنجمین کنگره بین المللی خشکی در هند
ارائه سخنرانی دکتر شهبازی در پنجمین کنگره بین المللی خشکی در هند
ارائه سخنرانی دکتر شهبازی در پنجمین کنگره بین المللی خشکی در هند

 

ارائه سخنرانی دکتر شهبازی در پنجمین کنگره بین المللی خشکی در هند

سخنرانی عضو هیات علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با موضوع «گزارش شرکت در پنجمین کنگره بین المللی خشکی»، 20 اسفندماه 96 با حضور جمعی از اعضای هیات علمی، محققان و دانشجویان در سالن آمفی تئاتر پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، دکتر مریم شهبازی، عضو هیات علمی و مدیر آموزش پژوهشگاه در سخنرانی خود با بیان اینکه کنگره بین المللی خشکی به عنوان معتبرترین کنفرانس در این حوزه هر چهار سال یک بار برگزاری می شود، گفت: این کنگره، محلی برای ارائه و تبادل نظر درباره استراتژی‏ها و مسائل کلیدی در بهبود تحمل به خشکی در گیاهان زراعی محسوب  می‏شود و ماموریت اصلی آن، گردهم آوردن تخصص‏ های مختلف و کشف راه ‏حل ‏های کاربردی علمی و فناورانه جدید است.

وی با اشاره به سابقه برگزاری این کنگره اظهار داشت: پنجمین کنگره بین المللی خشکی، برای اولین بار در سال 1995 در فرانسه (ID-I)، سپس در 2005 در ایتالیا (ID-II)، در 2009 در چین (ID-III) و در 2013 در استرالیا (ID-IV) برگزار شده و پنجمین کنگره نیز دوم تا هفتم اسفندماه 95 (25-20 فوریه 2017) در شهر حیدرآباد هندوستان برگزار شد.

شهبازی افزود: در این کنفرانس، 900 نفر از 56 کشور دنیا حضور داشتند و 23 سخنرانی کلیدی توسط سخنرانان مدعو و 26 مقاله شفاهی توسط محققان دیگر در هشت سمپوزیوم ارائه شد. همچنین علاوه بر کنفرانس اصلی، روز قبل از شروع و در حین کنفرانس، هشت کارگاه آموزشی با 55 سخنرانی برگزار شد. علاوه بر آن، 470 مقاله پوستری در دو مرحله در زمان نمایش پوسترها ارائه شد.

عضو هیات علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی به ارائه نتایج تحقیقاتی از سوی پروفسور کامارانتینی از دانشگاه گوتینگن آمریکا، پروفسور بارت از مرکز تحقیقات ملی فرانسه (INRA)، پروفسور داریه از دانشگاه لودون بلژیک و پروفسور اوگا از سازمان تحقیقات کشاورزی و غذا ژاپن در این کنگره اشاره و خاطرنشان کرد: همچنین محققانی از کشورهای آلمان، آمریکا، چین، بلژیک، ژاپن، هلند، کانادا، روسیه، اتریش، اسپانیا، ایتالیا و... دستاوردهای تحقیقاتی خود را ارائه کردند. همچنین یک نشست تخصصی با حضور رئیس و دبیر علمی کنگره و معاون وزیر کشاورزی هند و متخصصان این حوزه با عنوان «کشاورزی هوشمند» برگزار شد.

شهبازی با تشریح مباحث ارائه شده در پنجمین کنگره بین المللی خشکی تصریح کرد: نظر به اینکه کم کردن تنش آبی در مزرعه در ارزیابی قدرت تحمل به خشکی ژنوتیپ ها بسیار اهمیت دارد، روش های نوین تصویر برداری مانند توموگرافی مقاومت الکتریکی (ERT) برای بررسی تنوع در بافت خاک در بخش های مختلف و تغییرات میزان نگهداری آب خاک مطرح شد.

وی افزود: همچنین برای غربال سازی میزان تحمل ژنوتیپ های مختلف گیاهان مدل و گیاهان زراعی، روش های جدید فنوتیپینگ در شرایط کنترل شده و مزرعه با تصویربرداری چندطیفی (RGB با تفکیک بالا) LIDAR و نیز با تصویربرداری هوایی اتوماتیک (UAV) به کمک کواتروکوپترها و پیچیدگی تفسیر اطلاعات آنها برای مطالعه و تهیه مدل، مطرح شد.

عضو هیات علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با بیان اینکه پیشرفت های اخیر در فنوتیپینگ، بیولوژی و مدل سازی ریشه (سیستم RSML) در این کنفرانس بسیار موردتوجه قرار گرفت، یادآور شد: نتایج مطالعات نشان می دهد نحوه دخالت نوع معماری ریشه در جذب آب، بسیار پیچیده تر از چیزی است که پنداشته می شد. همچنین محققان ژاپنی به سرپرستی پروفسور Uga برای صفات مرتبط با ریشه در برنج QTLDRO1  را شناسایی نمودند و برای اولین بار نشان دادند که استفاده از یک ژن کنترل کننده ریشه های عمیق برای ایجاد یک رقم جدید متحمل به خشکی امکان پذیر است.

مدیر آموزش های تخصصی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی درباره دستاوردهای حاصل از کنگره بین المللی خشکی در حیدرآباد اظهار داشت: آشنایی با پیشرفت های علمی و تکنولوژی های جدید در این زمینه، توجه به سیستم های پیشرفته و دقیق فنوتیپینگ در گلخانه و مزرعه و نیز تکنولوژی های ژنوتیپینگ جدید از مهم ترین نتایح حاصل از این کنگره محسوب می شود که می تواند در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی نیز مدنظر قرار گیرد.

شهبازی بازدید از سایت فنوتیپنیگ موسسه تحقیقاتی ایکریست را از دستاوردهای دیگر این کنگره، عنوان و خاطرنشان کرد: با هماهنگی آقای دکتر ناخدا، نماینده ایکریست در ایران که به طور همزمان با کنگره همراه با آقای دکتر زند، رئیس سازمان تحقیقات از ایکریست بازدید داشتند، مقرر شد به کمک این موسسه، کارگاه فنوتیپینگ و کارگاه خشکی در سال 2018 در پژوهشگاه برگزار شود که در کارگاه خشکی، از پروفسور Kadambot Siddique، رئیس موسسه کشاورزی دانشگاه استرالیای غربی به طور ویژه دعوت خواهد شد و احتمال همکاری وی با پژوهشگاه به عنوان مشاور بخش تحقیقات فیزیولوژی مولکولی وجود دارد.

گفتنی است «ششمین کنفرانس بین المللی خشکی» در سال 2021 در ایالات متحده آمریکا برگزار خواهد شد که این امر مورد اعتراض شرکت کنندگان ایرانی و هندی به دلیل مشکلات حضور در این کشور قرارر گرفت و از این رو، احتمال تغییر محل کنفرانس وجود دارد.

 

1396-12-20
منبع : اداره روابط عمومی و ترویج یافته ها

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 522,903 | بازدید امروز : 9