جمعه 07  اردیبهشت 1403
dividerآرشیو اخبارdividerانتشار هفتمین شماره خبرنامه پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی
انتشار هفتمین شماره خبرنامه پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی

هفتمین شماره خبرنامه الکترونیکی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی، ویژه تابستان 96، در 48 صفحه منتشر شد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی، در هفتمین شماره که به مدیرمسئولی دکتر نیراعظم خوش خلق سیما، رئیس پژوهشکده و سردبیری دکتر شهره آریایی نژاد، مدیر اداره روابط عمومی و ترویج یافته ها منتشر شده، حدود 40 مطلب در قالب خبر، گزارش، مقاله علمی کوتاه و... به چشم می خورد. عکس روی جلد این خبرنامه، به حضور پژوهشکده در چهارمین نمایشگاه زیست فناوری ایران در مصلی امام خمینی تهران (27 تا 29 شهریورماه) و بازدید وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اختصاص دارد.

علاوه بر آن، بخش دیگری از مطالب این شماره درخصوص نمایشگاه، به مطالبی همچون گزارش مشروح از حضور پژوهشکده در نمایشگاه زیست فناوری، بازدید مقامات و شرکت های داخلی و خارجی از غرفه پژوهشکده در نمایشگاه، گزارش تصویری آن در صفحات پایانی، کسب رتبه نخست پژوهشگر برتر در حوزه زیست فناوری، خبر حضور دکتر زند رئیس سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی در غرفه پژوهشکده و تاکید وی بر ترویج نمک سبز در کشور و نیز گفتگو با دکتر پژمان آزادی قائم مقام فناوری پژوهشکده در حاشیه نمایشگاه اختصاص دارد.

انعکاس اخبار دهمین همایش ملی و دومین همایش بین المللی بیوتکنولوژی، حضور سردار شعبانی معاون عملیات قرارگاه ثارالله در پژوهشکده و برگزاری کارگاه پدافند غیرعامل زیستی، برگزاری چهارمین همایش نانوفناوری در کشاورزی، برگزاری مراسم تکریم و معرفی روسای سابق و جدید پژوهشکده بیوتکنولوژی در منطقه شمال (رشت)، گفتگو با رئیس مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی مالزی در حاشیه همایش بیوتکنولوژی از دیگر مطالب منتشرشده در هفتمین شماره خبرنامه است.

بازدید هیاتی از متخصصان کره ای از بخش نانوتکنولوژی، بازدید هیات محققان کشاورزی اندونزی از بخش نانوفناوری و بازدید مدیران هلدینگ مزارع نوین از مرکز رشد گیلان نیز از جمله اخبار مربوط به بازدیدهاست که در شماره اخیر خبرنامه منعکس شده است.

همچنین انتشار سخنرانی های علمی برخی از اعضای هیات علمی در تابستان سال جاری در پژوهشکده از جمله سخنرانی دکتر معتمدی با موضوع نانوکامپوزیت های پلیمری: سنتز، مشخصه یابی و کاربردها، سخنرانی دکتر قنبری با موضوع نقشه یابی ژنتیک دخیل در کنترل صفات، و سخنرانی دکتر شریعتپناهی درباره گزارش سفر و ارائه مقاله در کنفرانس بینالمللی کشت بافت و سلول در وین نیز در هفتمین شماره خبرنامه به طور مشروح ذکر شده است.  در همین رابطه، چهار مقاله علمی کوتاه با عناوین: گامی دیگر به سمت تثبیت ازت با استفاده از باکتری فرانکیا (دکتر اکرم صادقی)، تایید مرغهای تراریخته تولیدکننده دارو از سوی سازمان غذا و داروی آمریکا (دکتر مریم رویان)، تولید تجاری عامل مبارزه با مالاریا به وسیله مهندسی متابولیزم (دکتر مرتضی خان احمدی) و تأثیر آبیاری متناوب بر عملکرد برنج و عوامل زیست محیطی (دکتر پریسا کوباز) در این شماره خبرنامه منتشر شده است.

بر اساس این گزارش، مصاحبه داوطلبان ورود به مقطع دکتری پژوهش محور و نیز مصاحبه جذب هیات علمی در پژوهشکده، آغاز فرآیند ارزیابی عملکرد اعضای غیرهیأت‌علمی، آشنایی کارکنان پژوهشکده با امداد و کمک های اولیه، حمایت پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی از اعزام دانشجویان به خارج از کشور، اعلام انزجار از انتشار مطلب موهن در خبرگزاری تسنیم، برخی دیگر از اخبار داخلی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی است که در خبرنامه تابستان سال جاری بازتاب یافته است.

انتشار دستاوردها و موفقیت های پژوهشکده نیز در قالب اخباری همچون دستیابی ایران به فناوری تولید بتاکاروتن از ریزجلبک در بیوراکتور، موفقیت محققان پژوهشکده در تولید بذرهای لاین هیبرید، استخراج رنگدانه طبیعی با خواص غذایی دارویی از ریزجلبک‌های بومی، دستیابی محققان پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی به فناوری تولید بیوکمپوست غنی و نیز خبر تایید ایمنی برنج تراریخته طارم مولایی با کارآزمایی مداخله‌ای روی مدل‌های حیوانی ارائه شده است.

انتصاب  دکتر خوش خلق سیما به عنوان مشاور فنآوری و بیوتکنولوژی رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، انتصاب دکتر فواد مرادی به عنوان سرپرست جدید امور اداری و پشتیبانی پژوهشکده، افتخارآفرینی برخی همکاران و فرزندان آنها در مسابقات علمی و ورزشی، و پیام تسلیت به برخی همکارانی که عزیزان خود را از دست داده اند، از دیگر اخبار منتشرشده در هفتمین شماره خبرنامه است.

گفتنی است خبرنامه پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی، به صورت فصلی و هر سه ماه یک بار به صورت الکترونیکی منتشر می شود.

1396-07-23