logo jihad
logo jihad
جمعه 07  اردیبهشت 1403
dividerآرشیو اخبارdividerطراحی سازوکار مقاومت نسبت به ویروس های گیاهی با تکنولوژی MicroRNA مصنوعی
طراحی سازوکار مقاومت نسبت به ویروس های گیاهی با تکنولوژی MicroRNA مصنوعی
طراحی سازوکار مقاومت نسبت به ویروس های گیاهی با تکنولوژی MicroRNA مصنوعی

ارائه سخنرانی دکتر مجتهدی در پژوهشکده:

طراحی سازوکار مقاومت نسبت به ویروس های گیاهی با تکنولوژی MicroRNA مصنوعی

سخنرانی دکتر نرگس مجتهدی، عضو هیات علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی با عنوان «ایجاد مقاومت نسبت به ویروس­های گیاهی با استفاده از تکنولوژی MicroRNA مصنوعی» با حضور جمعی از محققان و دانشجویان پژوهشکده، یکشنبه، 16 مهرماه 96 در محل سالن آمفی تئاتر برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی، دکتر مجتهدی در این سخنرانی با اشاره به اینکه خاموشی RNA در گیاهان، یک سیستم دفاعی طبیعی علیه عناصر ژنتیکی خارجی از جمله ویروس ­هاست، گفت: این سازوکار طبیعی آنتی ویروسی، قابلیت تبدیل و سازگاری برای تولید گیاهان مقاوم به ویروس را داراست.

وی افزود: این امر به واسطه بیان RNAهای دورشته ای یا RNAهای hairpin و تبدیل به قطعات کوچک RNA از جمله microRNAها یا به طور خلاصه miRNAs جهت خاموش سازی، امکان پذیر است. از این سیستم، می توان برای طراحی miRNA مصنوعی (amiRNA) به منظور هدف قرار دادن توالی های ویژه و خاموشی ژن های ویروسی در گیاهان استفاده کرد.

عضو هیات علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی اظهار داشت: به منظور اطمینان از اینکه amiRNA تنها توالی ویروسی را هدف قرار می دهد، پس از آنالیزهای بیوانفورماتیکی و اطمینان از عدم خاموشی ژن های اصلی گیاه، برای دریافت اطمینان کامل از فعالیت amiRNA، از سیستم DUAL-LUC assay استفاده می شود.

مجتهدی با بیان اینکه این سیستم، مبتنی بر انتقال ژن موقت توالی هدف و amiRNA و آنالیز دو ژن لوسیفراز و بررسی میزان خاموش سازی ژن (Knockdown) نسبت به کنترل انجام می شود، خاطرنشان کرد: پس از غربال­گری amiRNA و اجرای انتقال ژن با استفاده از مارکرهای اینتروژنیک، گیاهان تولیدشده پس از ارزیابی های اولیه و در صورت مثبت بودن نتایج، برای بررسی میزان مقاومت به ویروس، ارزیابی می شوند.

وی همچنین به نتایج اجرای این سیستم اشاره و عنوان کرد: اجرای این سیستم، نتایج بسیار امیدبخشی برای ایجاد مقاومت نسبت به ویروس(CMV)  Cucumber Mosaic Virus در گوجه فرنگی ایجاد کرده و در حال حاضر پروژه های مختلفی برای ارزیابی ایجاد مقاومت نسبت به ویروس ها در سورگوم و برنج در حال انجام است.

 

 

 

 

 

1396-07-16
منبع : اداره روابط عمومی و ترویج یافته ها

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 522,920 | بازدید امروز : 26