Please Wait |
سطح زیر کشت سیب زمینی در کشور حدود 170 هزار هکتار و میزان تولید سالانه آن حدود 4 میلیون تن است. این محصول رتبه چهارم را در بین کل محصولات کشاورزی کشور دارد. یکی از معضلات کشور در سال های قبل تولید بذور سالم سیب زمینی بود بنحوی که برای واردات سالانه حدو د2000 تن بذر سالم سیب زمینی، بیش از دو میلیون یورو ارز از کشور خارج می شد و همراه آن انواع بیماری ها و آفات مختلف قرنطینه ای وارد کشور می شد. همچنین برای تولید این بذور به خارج از کشور وابستگی وجود داشت. پژوهشکده، دانش فنی تولید بذر سالم (مینی تیوبر) سیب زمینی از طریق کشت بافت را تدوین، و سپس نسبت به تجاری سازی و اجرایی کردن پروتکل آن اقدام کرده است. در این راستا، دانش فنی تولید بذر سالم سیب زمینی به 25 شرکت خصوصی منتقل و منجر به خودکفایی کشور در زمینه تولید این بذر مهم شد.
فایلی موجود نیست. |