پسته به عنوان یکی از مهمترین محصولات کشاورزی صادراتی کشور می باشد. میزان سطح زیر کشت پسته در کشور بیش از 400 هزار هکتار و میزان تولید سالانه آن بیش از 200 هزار تن است. به شکل متداول، برای تکثیر پسته از پایه های بذری و پیوند ارقام تجاری یا محلی استفاده می شود که منجر به ایجاد باغات با درختان دارای تنوع زیاد و محصول کم می شود. از طرف دیگر پایه های موجود دارای حساسیت به شوری، خشکی و بیماری های خاک زی نظیر گموز و نماتد هستند. این مسائل منجر به از دست رفتن رتبه اول کشور در سطح جهانی شده است. لذا جایگزینی باغات با پایه های مناسب مقاوم به شوری، خشکی و بیماری های خاکزی نظیر گموز و نماتد از اولویت زیادی در کشور برخوردار است.