logo jihad
logo jihad
جمعه 10 فروردین 1403
dividerآرشیو اخبارdividerبازدید و جلسه مشترک مدیران شرکت دانش بنیان فن‌‏آوری زیستی طبیعت‏‌گرا با مدیران پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی
بازدید و جلسه مشترک مدیران شرکت دانش بنیان فن‌‏آوری زیستی طبیعت‏‌گرا با مدیران پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی
بازدید و جلسه مشترک مدیران شرکت دانش بنیان فن‌‏آوری زیستی طبیعت‏‌گرا با مدیران پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

 

در جریان بازدید مدیران شرکت دانش بنیان فن‌‏آوری زیستی طبیعت‏‌گرا از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در نشستی مشترک با رییس و جمعی از مدیران پژوهشگاه، زمینه‌های همکاری‌های مشترک فناوری و انتقال دانش فنی پژوهشگاه به این مجموعه تولیدی دانش بنیان بررسی شد.

 

 

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در ابتدای این نشست، دکتر پژمان آزادی، قائم مقام فناوری پژوهشگاه در سخنانی ضمن خیر مقدم به دکتر مرادی، مدیر عامل شرکت دانش بنیان و هیات همراه توضیحاتی در خصوص تاریخچه و فعالیت‌های پژوهشگاه و برخی از دستاوردهای اثربخش پژوهشگاه ارایه داد.

وی با اشاره به رویکرد ویژه پژوهشگاه به حل مشکلات و معضلات بخش کشاورزی با توسعه فناوری های نوین کشاورزی و تکمیل زنجیره های ارزش کشاورزی بر توسعه همکاری‌های مشترک و تسهیل فرایند انتقال دانش فنی به شرکت‌های دانش‌بنیان با رویکردی حمایتی تاکید کرد.  

در ادامه این جلسه که دکتر قنوانی، رییس بخش بیوتکنولوژی میکروبی، دکتر کوثری، مدیر انتقال فناوری و مهندس موسوی مطلق، کارشناس مالکیت فکری پژوهشگاه نیز در آن حضور داشتند، دکتر صالحی جوزانی، رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، برخی زمینه‌های پیشنهادی همکاری با شرکت دانش بنیان فن‌آوری زیستی طبیعت گرا (بایوران) را معرفی کرد.

همکاری مشترک در زمینه تولید کود زیستی مقاوم به گرما - حاوی سویه‌های باکتریایی که بتوانند در شرایط آب و هوایی گرم در مناطقی مثل استان خوزستان اثربخشی لازم را داشته باشند -  و انتقال دانش فنی پروبیوتیکهای غذایی از زمینه های پیشنهادی پژوهشگاه در راستای همکاری‌های مشترک فناوری با گروه دانش بنیان بایوران بود.

حوزه پیشنهادی دیگر انتقال دانش فنی مکمل‌های بیولوژیک حاوی باکتری‌های موثر در ماندگاری و کیفیت سیلاژ ذرت بود.

سیلاژ، یکی از مهمترین روشهای نگهداری گیاهان علوفه‌ای از قبیل ذرت، یونجه و ... است که در آن میزان pH علوفه سیلو شده طی فرایند تخمیر بی‌هوازی به سرعت کم شده و در نتیجه امکان فساد و رشد پاتوژن‌ها به حداقل می‌رسد.

 از جمله مکمل‌های بیولوژیک و مهم مورد استفاده در افزایش کیفیت و ماندگاری سیلاژ علوفه‌های مختلف، فرمولاسیون های باکتری‌های اسید لاکتیک موثر در فرایند سیلاژ هستند که متاسفانه تاکنون به طور کامل از خارج از کشور وارد می‌شوند. در این راستا طرحی تحقیقاتی با عنوان جداسازی، شناسایی و بهینه‌سازی تولید سوش‌های مناسب میکروبی در تخمیر طبیعی سیلوی ذرت طراحی شد که طی یکی از پروژه‌ها، جداسازی، شناسایی و بررسی خصوصیات سویه های لاکتوباسیل موثر در فرایند سیلاژ صورت گرفت. در ادامه، سویه‌های منتخب پس از شناسایی مولکولی در سیلوهای آزمایشگاهی مورد ارزیابی قرار گرفتند که  آزمایشات ارزیابی کیفی حاکی از مصون ماندن سیلوهای تیمار شده در مقابل پاتوژن‌های مخرب بوده است.

دکتر صالحی جوزانی در پایان با اشاره به فعالیتها و برنامه‌های گسترده پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در زمینه راه‌اندازی مراکز نوآوری در مشهد و پژوهشکده‌های منطقه‌ای پژوهشگاه اظهار داشت: در ساختمان جدید پژوهشگاه در کرج نیز فضای فیزیکی و زیرساخت مناسبی برای ایجاد مرکز نوآوری و حمایت از شرکتهای نوپا و هسته های فناور در نظر گرفته شده که زمینه مناسبی برای همکاری با مجموعه دانش بنیان فن‌آوری زیستی طبیعت گرا در این حوزه وجود دارد.

دکتر همایون مرادی، مدیر عامل شرکت فن‌‏آوری زیستی طبیعت‏‌گرا هم در سخنانی با تقدیر از فعالیت‌ها و دستاوردهای کاربردی پژوهشگاه و همکاری  خوب پژوهشگاه با مجموعه‌های دانش بنیان از جمله شرکت فن‌‏آوری زیستی طبیعت‏‌گرا خاطرنشان کرد: این مجموعه دانش بنیان یکی از بزرگ‌ترین واحدهای تولیدکننده محصولات بیولوژیک زیست محیطی و کشاورزی از جمله کودها، آفتکش‌‏ها و فرآورده‌‏های پروبیوتیک است که در سال ۱۳۷۹ با دانش کاملاً بومی با هدف احداث مدرن‌‏ترین کارخانه بیوتکنولوژی در کشور تأسیس و به همت مدیران و مهندسان ایرانی، پس از طی مراحل طراحی و ساخت و راه‌اندازی از ابتدای سال ۱۳۸۴ به بهره‌برداری رسیده است

وی تصریح کرد: این شرکت با تکیه بر تیم متخصص و مجرب و با بهره‏‌گیری از دانش بومی، مطابق با جدیدترین روش‏‌های موجود در دنیا، اقدام به تولید طیفی از فرآورده‏‌های بیولوژیک سازگار با محیط زیست و سلامت انسان و سایر موجودات کرده و با ارائه راه‌‏حل‏‌های مناسب و کارآمد، چشم‌‏انداز خود را در جهت کاهش مصرف بی‏‌رویه مواد سنتتیک و شیمیایی در سیستم‌‏های کشاورزی، دامپروری و محیط زیست ایجاد کرده است.

در ادامه پس از بحث و بررسی زمینه‌های همکاری پیشنهادی از سوی پژوهشگاه مقرر شد پیش نویس قرارداد همکاری‌های مشترک و انتقال دانش فنی پژوهشگاه به شرکت فناوری زیستی طبیعت گرا تدوین و با توافق طرفین نهایی شود.

 

پس از پایان این نشست، دکتر مرادی در معیت مهندس معصومی، قائم مقام و جمع دیگری از مدیران متخصصان شرکت از بخش‌های مختلف تحقیقاتی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و فضای در نظر گرفته برای راه‌اندازی مرکز نوآوری پژوهشگاه در ساختمان جدید پژوهشگاه بازدید کردند.

همچنین طی این بازدید دکتر مرادی مدیر عامل شرکت فن‌‏آوری زیستی طبیعت‏‌گرا برای انجام همکاری های مشترک در توسعه فناوری های زیستی محیط زیست دوستانه، دریافت فناوری های پژوهشگاه و تجاری سازی آنها و همچنین همکاری با پژوهشگاه در ایجاد مرکز نوآوری و فناوری بیوتکنولوژی اعلام آمادگی نمودند. 

 

 

 

 

  

  

  

  

  

  

  

 

 

 

 

 

خبر: سید علی میربابایی

عکس: حسن سمیعی

1401-10-11
منبع : روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 518,923 | بازدید امروز : 16