logo jihad
logo jihad
جمعه 07  اردیبهشت 1403
dividerآرشیو اخبارdividerبرگزاری مراسم هفته پژوهش و معرفی برترین های پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی
برگزاری مراسم هفته پژوهش و معرفی برترین های پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی
برگزاری مراسم هفته پژوهش و معرفی برترین های پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

 


اثربخشی دستاوردهای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی بالغ بر 23 هزار میلیارد ریال در سال است/205 هزار هکتار از اراضی زراعی کشور از دستاوردهای پژوهشگاه بهره مند شده اند

رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با بیان این که دستاوردهای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در بیش از 205 هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور مورد بهره برداری قرار گرفته اظهار داشت: میزان اثربخشی این دستاوردها صرف نظر از ثمرات اجتماعی و زیست محیطی آنها بالغ بر 23 هزار میلیارد ریال (60 میلیون دلار) در سال است که تلاش داریم با گسترش همکاری ها با بخش خصوصی، معاونت های اجرایی و موسسات تحقیقاتی وزارت جهاد کشاورزی این اثربخشی را افزایش دهیم.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، دکتر صالحی جوزانی که در مراسم بزرگداشت هفته پژوهش و تقدیر از برترین های پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی سخن می گفت با تبریک این هفته اظهار داشت: پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی طی حدود دو دهه فعالیت خود بالغ بر 70 دستاورد فناوری داشته که به 35 قرارداد انتقال فناوری منجر شده و از بین آنها حدود هفت، هشت دستاورد وارد عرصه شده است. البته با توجه به ظرفیتها و توانمندی های موجود قصد داریم اثربخشی تحقیقات پژوهشگاه را هر چه بیشتر افزایش دهیم. یکی از راهبردهای مدنظر در این زمینه ارتباط نزدیکتر با معاونتهای اجرایی وزارت جهاد کشاورزی و ستادهای توسعه فناوری معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری است.

وی خاطرنشان کرد: اتفاق خوبی که در این زمینه در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی افتاده، ایجاد شوراهای راهبردی تحقیقات در حوزه های مرتبط با هر یک از معاونت های وزارت جهاد کشاورزی و به ریاست معاون مربوطه است که باعث می شود، مشکلات و اولویتهای هر معاونت مستقیما به روسای موسسات تحقیقاتی سازمان اعلام و در جهت پاسخگویی به آنها اقدام شود.

دکتر صالحی جوزانی تصریح کرد: از آنجا که پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، پلتفرم فناوری است با حدود 10 معاونت اجرایی وزارتخانه در ارتباط هستیم که اگر در راستای نیاز هر معاونت، یک طرح پژوهشی هم داشته باشیم تحول بزرگی در افزایش اثربخشی تحقیقات پژوهشگاه رخ خواهد داد.

وی افزود: پژوهشگاه در کنار فعالیتهای تحقیقاتی، دو مسوولیت حاکمیتی در حوزه بررسی و ردیابی تراریختگی خوراک دام وارداتی و ارزیابی و تایید محصولات نانوفناوری کشاورزی برعهده دارد و با پیگیری هایی که اخیرا انجام شده در تلاشیم به عنوان آزمایشگاه های همکار سازمان های اجرایی از قبیل سازمان دامپزشکی کشور نیز ارائه خدمت کنیم.  

رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با اشاره به اقدامات انجام شده در بحث برندینگ از قبیل ثبت رسمی برند پژوهشگاه و برگزاری رویدادها و بازدیدهای مختلف از پژوهشگاه گفت: در کنار این اقدامات علاوه بر ارتباطات خوبی که با معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و ستادهای توسعه فناوری برقرار کرده ایم همکاری های خود را با تولیدکنندگان و دیگر واحدهای بخش خصوصی به عنوان رابط بخش تحقیقات و کشاورزان گسترش داده ایم که برگزاری رویدادهای فناوری های نوین کشاورزی و ایجاد شبکه و انجمن شتابدهی فناوری‌های نوین کشاورزی از جمله اقدامات صورت گرفته در این راستاست.

وی خاطرنشان کرد: در نخستین رویداد فناوری های نوین کشاورزی تعداد 14 قرارداد منعقد شد که 10 قرارداد در زمینه انتقال فناوری بود در حالی که تا قبل از آن تنها حدود 35 قرارداد انتقال فناوری داشتیم. در رویداد دوم هم که با محوریت بیوتکنولوژی میکروبی و غذایی و نانوفناوری برگزار می شود، پیش بینی می کنیم که حدود 20 قرارداد دیگر منعقد شود.

دکتر صالحی جوزانی با اشاره به قراردادهای مختلف همکاری های مشترک پژوهشی که بین پژوهشگاه و موسسات تحقیقاتی سازمان تات از جمله موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، موسسه تحقیقات چغندرقند و ... امضا شده اظهار داشت: در زمینه معرفی ارقام جدید هم برای اولین بار در سال گذشته یک رقم جدید لیموترش مقاوم به جاروک لیموترش را معرفی کردیم و امسال هم دو رقم هیبرید فلفل توسط دکتر شریعت پناهی معرفی شدند و کارهایی هم در زمینه بادام انجام شده است. موسسه تحقیقات برنج کشور هم براساس موتانتهای برنجی که دکتر شکیب، عضو هیات علمی بازنشسته پژوهشگاه ارائه کرده اند به زودی رقم جدیدی را معرفی خواهد کرد.

وی در ادامه با اشاره به انتقال پژوهشگاه به ساختمان جدید و تقدیر از همکارانی که در فرایند جابه جایی همکاری داشته اند اظهار داشت: در طبقه اول ساختمان جدید فضایی را به مرکز نوآوری اختصاص داده ایم که یک شرکت خصوصی به عنوان هلدینگ هسته های فناور و شرکتهای دانش بنیان را در مرکز مستقر خواهد کرد. همچنین اتاقی را به هسته فناور راه اندازی شده توسط یکی از همکاران اختصاص داده ایم و از تمامی اعضای هیات علمی که مایل به راه اندازی شرکت دانش بنیان هستند حمایت می کنیم.

رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با اشاره به این که طرح احداث ساختمان جدید پژوهشگاه از دوره مدیریت مرحوم دکتر قره یاضی در اوایل دهه 1380 مطرح بوده و پس از تاخیری که به دلیل مسائل ایجاد شده در مورد زمین ساختمان ایجاد شد که از سال 1386 با تلاش دکتر خیام نکوئی عملیات احداث ساختمان آغاز شده است، اظهار داشت: یادم هست سال 1383 که به ایران برگشته بودم تابلویی از طرح ساختمان جدید پژوهشگاه در اتاق رئیس پژوهشگاه نصب شده بود که در آن زمان باورم نمی شد که زمانی در چنین ساختمان بزرگ و زیبایی کار کنم که خوشبختانه با تلاش و پیگیری زیادی که توسط روسای مختلف پژوهشگاه و همکاران انجام شد این طرح به نتیجه رسید.

وی در ادامه با اشاره به حواشی زیادی که به دلیل افراط و تفریط ها پیرامون محصولات تراریخته در سال های گذشته مطرح بوده اظهار داشت: سعی ما بر این بوده که فضای خوبی از اعتدال و اعتماد در این زمینه را در مجلس و دولت ایجاد کنیم که راه برای ورود این محصولات به عرصه هموار شود.

 دکتر صالحی جوزانی همچنین با بیان این که روند خروج نیروی انسانی از پژوهشگاه در سال جاری معکوس شده و حداقل هشت همکار جدید عضو هیات علمی و چند همکار غیر هیات علمی به نیروی انسانی پژوهشگاه اضافه شده اند اظهار داشت: رسیدگی به وضعیت معیشتی و رفاهی عموم همکاران به ویژه همکاران غیرهیات علمی و خصوصا همکاران شرکتی از دغدغه های جدی من است و بحث تغییر وضعیت نیروهای شرکتی را با جدیت دنبال می کنیم. پرهیز از مدیریت سلیقه ای و تلاش برای بهبود ساختاری پژوهشگاه، توجه ویژه به نیروهای جوان و مدیرپروری از دیگر رویکردهای مدیریتی در پژوهشگاه است.

دکتر شریعت پناهی، معاون پژوهشی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی هم طی سخنانی با بیان این که اولویتهای اصلی فعالیت پژوهشگاه با هم اندیشی صورت گرفته با روسا و همکاران بخش های تحقیقاتی مشخص شده اظهار داشت: بر مبنای سه اولویت اساسی که بهبود کمی و کیفی تولیدات کشاورزی با فناوری های نوین کشاورزی، تولید فناورانه نهاده ها و محصولات باارزش افزوده بالا و افزایش بهره وری در بخش کشاورزی است، 12 برنامه، مشخص شده که تدوین طرح های مربوطه به بخش های تحقیقاتی مربوطه محول شده است.

وی با اشاره به این که در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی علاوه بر برونداد و پیامدهای تحقیقات در درجه اول به اثرگذاری تحقیقات و ورود دانش فنی به عرصه توجه می شود اظهار داشت: حدود 14 درصد کارهای ما به مرحله قرارداد (سطح 1 دانش بنیان) رسیده که اگر بتوانیم سهم این بخش را به 40 درصد برسانیم، جهش قابل توجهی در اثربخشی و جایگاه پژوهشگاه در سطح کشور رخ خواهد داد.

دکتر شریعت پناهی با اشاره به تحقیقاتی که در بخش ژنومیکس پژوهشگاه با همکاری کشت و صنعت جوین روی گوسفند انجام می شود اظهار داشت: مثالهای زیادی وجود دارد که بخش های تحقیقاتی دانش پایه  ما مثل بخش ژنومیکس نیز همانطور که از نظر مقاله می توانند در بالاترین سطح باشند از لحاظ اثرگذاری تحقیقات هم می توانند در بالاترین سطح باشند.

وی در ادامه با اشاره به اهمیت کارهای تیمی در عرصه پژوهش اظهار داشت: امسال در روند انتخاب برترینهای پژوهش طبق قالب های مرسوم در کشور عمل کردیم ولی از سال آینده به این سمت می رویم که تیم پژوهشی برتر را معرفی کنیم و نقش کارشناسان پژوهشی و پشتیبانی  در پیشبرد تحقیقات بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد. همکاری با موسسات تحقیقاتی دیگر نیز به عنوان یک شاخص مهم مدنظر قرار خواهد داشت.

معاون پژوهشی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در پایان تصریح کرد: خوشبختانه در سال جاری علاوه بر پژوهشگران برتر پژوهشگاه که امروز از آنها تقدیر می شود از دکتر محمد امین حجازی به عنوان پژوهشگر برتر در بین کل محققان وزارت جهاد کشاورزی در سطح ملی و از دکتر مریم هاشمی و دکتر شهره آریایی نژاد به عنوان پژوهشگران برتر در سطح استان  تقدیر شد.

در ادامه این مراسم ضمن پخش دو کلیپ از روند احداث و جابه جایی به ساختمان جدید پژوهشگاه و برگزاری نخستین رویداد فناوری های نوین کشاورزی از پژوهشگران برتر و همکاران نمونه پژوهشگاه نیز تقدیر شد.

در بخش پژوهشگران برتر، دکتر بابک ناخدا به عنوان پژوهشگر برتر یافته محور، دکتر حسین قنواتی به عنوان پژوهشگر برتر فناوری محور و دکتر مطهره محسن پور به عنوان پژوهشگر جوان برتر معرفی و تقدیر شدند.

در بخش اعضای غیر هیات علمی نمونه پژوهشگاه هم از مهندس مهربانو کاظمی الموتی، مهندس زهرا سادات حسینی، فریده هاتفی بستان آباد، مهندس اشرف قره خانی و سعید معینی و همچنین مهندس میروهاب ساقی، مهندس حسن باستانی و علی جلالی کوشکی از همکاران پژوهشکده های منطقه ای تقدیر شد.

در بخش نیروهای شرکتی فعال هم از مهندس بتول آدینه وند و دکتر رضا طالبی تقدیر شد

در این مراسم همچنین از مهندس رضا کوه زارع به دلیل نظارت بر جابه جایی به ساختمان جدید، مهندس امیر ایپکی به دلیل نظارت بر امور تاسیساتی و الکتریکی و جابه جایی به ساختمان جدید، امیر اکبری دیجوجین به دلیل انجام تعمیرات و نقش فعال در جابه جایی به ساختمان جدید، مهندس محبوبه محمد ابراهیمی به دلیل نقش فعال در جابه جایی انبار مرکزی به ساختمان جدید، دکتر حسین هداوند میرزائی و مهندس سپیده اکبری والا به دلیل نقش موثر در جابه جایی تجهیزات آزمایشگاهی و از مهدی انوری، توران الدواهر، احمد شریفی، زهرا دهقاندار، فرهاد آزمون گهر، فرشید یوسفی، حسن عابدی، اسماعیل جمشیدلو، آرزو ابوالفضلی، رضا نصوری و جواد مومیوند به دلیل نقش فعال این همکاران در روند جابه جایی به ساختمان جدید تقدیر شد.

 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 

 

خبر:  روابط عمومی

عکس: حسن سمیعی

 

 

 

 

 

 

1401-09-28
منبع : روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 522,900 | بازدید امروز : 6