جمعه 07  اردیبهشت 1403
dividerآرشیو اخبارdividerپیام رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی به مناسبت هفته پژوهش و فناوری سال 1401
پیام رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی به مناسبت هفته پژوهش و فناوری سال 1401

«پژوهش و فناوری، پیشران تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین»

جایگاه والا و اهمیت پژوهش و فناوری در پیشرفت و توسعه جوامع بر هیچ کسی پوشیده نیست. امروز شاخص هایی‌ مثل سهم تخصیص یافته به پژوهش از تولید ناخالص داخلی و کمیت و کیفیت مستندات و تولیدات علمی از مهمترین شاخص های ارزیابی توسعه یافتگی کشورهاست.

در فرهنگ دینی ما نیز بر اهمیت دانش و پژوهش تاکید ویژه شده تا جایی که از 1400 سال پیش برای دانشمندان و اهل علم، مرتبتی  والاتر از شهدا و مجاهدان در راه خدا قائل شده اند«مداد العلماء افضل من دماء الشهدا».

در شرایطی که نقش محوری دانش و فناوری در عرصه اقتصاد جهانی هر روز مستحکمتر شده و تولید ثروت از  مسیری جز دانایی و خلق ایده متصور نیست؛ انتظار می رود پژوهش و فناوری به عنوان کلید توسعه و پیشرفت، جایگاه ممتازی در حوزه سیاستگذاری و مدیریت کشور داشته باشد.

آهنگ پرشتاب پیشرفتهای علمی و توسعه فناوری های نوین، عرصه های مختلف اقتصاد و صنعت و کشاورزی و ... را با سرعتی خیره کننده تحت تاثیر قرار داده تا جایی که عرصه رقابت و برتری جویی  کشورها از میادین جنگ به مراکز پژوهشی و آزمایشگاه ها و فراتر از آن مراکز رشد و شتابدهنده های فناوری و استارتاپ ها منتقل شده است.

در این بین، فناوری زیستی که به تنهایی حدود 30 درصد گردش مالی جهانی فناوری های برتر دنیا را به خود اختصاص داده، سهم فزاینده ای در تحقق اقتصاد دانش بنیان و تامین امنیت غذایی، حفظ محیط زیست و مقابله با تاثیرات ویرانگر تغییرات اقلیمی دارد.

مفتخریم در سالی که به نام «تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین» مزین شده، پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی به یمن تلاش و کوشش متعهدانه و خستگی ناپذیر اعضای هیات علمی، محققان، دانشجویان و پشتیبانان بخش تحقیقات در حوزه اداری و تاکید ویژه ای که بر تجاری سازی دستاوردهای پژوهشی در جهت ثروت آفرینی و کمک به اقتصاد کشور داشته در خط مقدم پژوهش و توسعه و ترویج فناوری های نوین به ویژه بیوتکنولوژی و نانوفناوری در بخش کشاورزی و صنایع وابسته قرار دارد و گام های بلندی در مسیر حمایت از شرکت های دانش بنیان و فعالان حوزه فناوری های نوین کشاورزی، انتقال دانش فنی و یافته های پژوهشی به حوزه های اجرایی و تشکیل و تکمیل زنجیره های ارزش کشاورزی برداشته است.

اینجانب ضمن تبریک هفته پژوهش و فناوری به عموم محققان و دانش پژوهان فعال در دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی و شرکت های دانش بنیان و تمام فعالان این عرصه به ویژه خانواده بزرگ پژوهشگران و فناوران پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و تقدیر از تلاش ها و خدمات ارزشمند فرد فرد همکاران، سلامتی و توفیق روزافزون عزیزان در عرصه های علمی و فناوری را از درگاه یکتای بی همتا آرزومندم.

امیدوارم در سایه همدلی و  تلاش صادقانه عموم پژوهشگران که سرمایه ها و پایه حقیقی توسعه و ترقی کشور هستید شاهد پیشرفت های هر چه بیشتر علمی و فناوری، به بار نشستن ایده ها و نوآوری های ثروت آفرین و اشتغالزا و در نهایت رفع مشکلات و تنگناها و سربلندی و رفاه روزافزون هموطنان باشیم.

1401-09-21