پنج شنبه 09 فروردین 1403
dividerآرشیو اخبارdividerبازدید وزیر جهاد کشاورزی از تازه‌ترین دستاوردهای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی
بازدید وزیر جهاد کشاورزی از تازه‌ترین دستاوردهای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

وزیر جهاد کشاورزی در بازدید از نمایشگاه جنبی اجلاس سراسری رؤسای موسسات و مراکز ملی پژوهشی و  مراکز تحقیقات و آموزش استانی سازمان تات از تازه‌ترین دستاوردهای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی بازدید کرد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی طی بازدید وزیر جهاد کشاورزی از غرفه پژوهشگاه، دکتر صالحی جوزانی، رییس پژوهشگاه توضیحاتی در خصوص این دستاوردها ارایه داد.
 اجلاس سراسری رؤسای موسسات و مراکز ملی پژوهشی و  مراکز تحقیقات و آموزش استانی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی از روز شنبه ۱۲ آذرماه به مدت دو روز در تالار همایش‌های موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر در حال برگزاری است.
 دکتر خیام نکوئی، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی طی سخنانی در افتتاحیه این اجلاس که با حضور حجت الاسلام والمسلمین ربانی، نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی، معاونان سازمان و مدیران موسسات و مراکز تحقیقاتی سازمان  برگزار شد اظهار داشت: کشاورزی از پایه های اساسی در تحقق اقتصاد دانش بنیان است و برای حرکت به سمت اقتصاد غیرنفتی لازم است سهم سرمایه گذاری در بخش کشاورزی افزایش یابد.
وی ضمن آسیب شناسی سیر تحول ساختار و فعالیت های  موسسه ها و مراکز تحقیقاتی ذیل سازمان تات، ارائه راهکار برای حل مشکلات اولویت دار بخش کشاورزی را مقدم بر تولید علم در ماموریت های پژوهشی موسسه ها و مراکز تابعه سازمان دانست و تلاش برای پاسخگو بودن این ساختار در مجموعه وزارت جهاد کشاورزی را مورد تاکید قرار داد.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی هدف از برگزاری این اجلاس را تبیین رویکردها و راهبردهای جدید برای چابک سازی، انسجام بخشی و کارآمدی تحقیقات در خدمت به بخش اجرا اعلام داشت و تمهیدات اندیشیده شده در این راستا در سطح وزارتخانه و استان ها عنوان کرد.
دکتر خیام نکویی با ارائه گزارشی از فعالیت های صورت گرفته در یک سال گذشته تاکنون در راستای تحقق شعار "تات سازمانی دانش بنیان، پاسخگو و بهره ور"، حضور مستقیم وزیر جهادکشاورزی در مراکز تحقیقاتی استانی در سفرهای دوره ای و بازدید از دستاوردهای مراکز استانی و همراهی وزیر جهادکشاورزی در 30 سفر استانی را از جمله این تلاش ها برشمرد.
وی، تشکیل شورای راهبردی تحقیقات با ریاست مستقیم معاونان وزیر در سازمان های اجرایی را از دیگر اقدام ها در راستای هماهنگی تحقیقات در خدمت به بخش اجرا  برشمرد و خاطر نشان کرد: تشکیل این شورا پیامدهای مطلوبی در جهت تغییر نگاه به عملکرد سازمان تات ایجاد کرده است و این راهبرد را تا تثبیت جایگاه سازمان به عنوان پیشران اصلی برنامه های بخش کشاورزی ادامه خواهیم داد.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، راهبردهای دیگر را تمرکز بر فعالیت های دانشی، پیشقدم بودن در مشکلات اولویت دار بخش، تمرکز بر عنصر بهره وری، نقش آفرینی همه عناصر سازمانی در تحقق این اهداف، سازماندهی دستاوردهای دهه های گذشته، مشارکت با بخش خصوصی، تجمیع پروژه های تحقیقاتی کم اثر در قالب فعالیت های اثربخش، استفاده از ظرفیت های مغفول، ابتکار و نوآوری در ارتباط با دانشگاهیان و اتخاذ سازوکاری مناسب برای نقش آفرینی و واکنش سریع در حوادث ناگهانی کشاورزی کشور  عنوان کرد.
وی در ادامه تلاش بیش از پیش مراکز و موسسه های تحقیقاتی   برای اجرای مناسب و صحیح طرح الگوی کشت در پاسخ به نیازهای کشاورزی در سطح استانی و همکاری با معاونت های اجرایی در سطح موسسه ها را خواستار شد.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، برداشتن مرزبندی ها بین موسسه های تحقیقاتی و تفکر بخشی نگری را از مطالبات جدی خود در رویکرد جدید مدیریتی سازمان اعلام کرد و خواستار توجه به انجام تحقیقات آینده پژوهی در سطح ملی شد.
وی همچنین بر لزوم ارتقای تعاملات استانی  و شرکت فعال در جلسات و شورای معاونان استانی، سازمان های جهاد کشاورزی استانی و کمیته راهبردی و مشارکت فعال در برنامه هفتم توسعه تاکید و ضرورت برگزاری نشست های نخبگانی، ایجاد ماهیت ظاهری تحقیقاتی در زمین های اجرای طرح تحقیقاتی و اخذ سند تک برگ برای ایستگاه های تحقیقاتی و مستند سازی فعالیت ها را یادآور شد.

خبر: علی شمس
عکس: حسن سمیعی