جمعه 31 فروردین 1403
dividerآرشیو اخبارdividerسومین جلسه شورای راهبردی تحقیقات سلامت محصولات کشاورزی برگزار شد
سومین جلسه شورای راهبردی تحقیقات سلامت محصولات کشاورزی برگزار شد

سومین جلسه شورای راهبردی تحقیقات سلامت محصولات کشاورزی، روز سه شنبه هشتم آذرماه به میزبانی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، در این جلسه ضمن بررسی گزارش پایش باقیمانده آفتکش ها، نیترات و فلزات سنگین در 30 محصول منتخب کشاورزی، راهکارهای تسریع در انتقال یافته های تحقیقاتی، دستورالعمل ها و مدیریت مصرف بهینه نهاده های کشاورزی (در حوزه گیاهی) به عرصه های تولید نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

نهایی سازی اولویت ها و نیازهای تحقیقاتی استان ها، موسسات و معاونتهای تخصصی در حوزه سلامت محصولات کشاورزی از دیگر مفاد دستور جلسه سومین نشست شورای راهبردی تحقیقات سلامت محصولات کشاورزی بود.

در ابتدای جلسه دکتر علایی مقدم، رییس سازمان حفظ نباتات و رئیس شورا، دکتر جعفری، معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و دکتر رنجبر اقدام، رییس موسسه تحقیقات گیاهپزشکی بر ضرورت استفاده از تمام ظرفیت های بخش های تحقیقاتی و اجرا در راستای توسعه کشاورزی پایدار و ارائه  محصولات کشاورزی سالم مطابق با استانداردهای ملی و بین المللی تاکید کردند.

دکتر علایی مقدم همچنین پایش باقی مانده آفت کش ها، نیترات و فلزات سنگین در محصولات و فراورده های کشاورزی با روش های دقیق و دستگاههای پیشرفته و استاندارد را از ضروریات حوزه سلامت محصولات کشاورزی برشمرد و تعیین سیاست های کلی سازمان حفط نباتات در خصوص معرفی و نظارت بر مصرف آفت کش ها را منوط به ارائه  گزارشهای دقیق و مورد تایید در این زمینه دانست.

دکتر صالحی جوزانی، رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی نیز ضمن معرفی پژوهشگاه و ارائه دستاوردهای تاثیر گذار این مجموعه بر بخش کشاورزی ، اظهار داشت: تدوین اولویت های پژوهشی پژوهشگاه به گونه ای است که همپوشانی کامل با تحقیقات مرتبط با سلامت محصولات کشاورزی داشته باشد و پژوهشگاه همچنین آمادگی دارد به عنوان آزمایشگاه همکار با سازمان حفظ نباتات در این حوزه همکاری داشته باشد.

وی در ادامه به پروژه های پژوهشی انجام شده و در حال اجرا،  محصولات  تجاری شده،  دستورالعمل ها، دانش های فنی و یافته های قابل ترویج مرتبط با حوزه حفظ نباتات و پایش سلامت محصولات کشاورزی در بخش های تحقیقاتی مختلف پژوهشگاه اشاره و تصریح کرد: با توجه به زیر ساخت ها و تخصص موجود، این پژوهشگاه آمادگی کامل دارد تا در کنار سازمان حفظ نباتات و ذیل حوزه های مختلفی چون سالم سازی و تولید هسته های اولیه منابع تکثیری محصولات باغبانی،  تولید و توسعه آفت کش ها و کود های زیستی و آلی، طراحی کیت های تشخیصی پاتوژن های مهم بخش کشاورزی و آلاینده های محصولات و فراورده های غذایی، توسعه ارقام مقاوم/متحمل به بیماری ها، آفات و علف کش ها به کمک فناوری های نوین کشاورزی و... نقش کلیدی در تامین و حفظ سلامت محصولات کشاورزی ایفا نماید.

دکتر ابراهیمی، معاون آموزش و ترویج سازمان و رییس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی  نیز تاکید کرد: بخش ترویج به عنوان نزدیک ترین لایه به کشاورزان و مصرف کنندگان نهایی از تمام توان و ظرفیت تحقیقاتی و اجرایی خود جهت رسوخ دانش و فناوری های حاصله در زمینه سلامت محصولات کشاورزی بهره برداری خواهد کرد.

اعضای شورای  راهبردی تحقیقات سلامت محصولات کشاورزی در پایان از بخش های مختلف تحقیقاتی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی بازدید و با توضیحات مدیران و اعضای هیات علمی بخش ها با فعالیتها و دستاوردهای هر بخش آشنا شدند.

گفتنی است، شورای راهبردی تحقیقات سلامت محصولات کشاورزی در راستای تاکیدات وزیر جهاد کشاورزی با هدف رفع نیازهای پژوهشی حوزه سلامت محصولات کشاورزی، تشکیل شده است.  .

وظیفه اصلی این شورا که ریاست آن را دکتر علائی مقدم، رییس سازمان حفظ نباتات کشور برعهده دارد اتخاذ راهبردهای لازم در جهت تسهیل نفوذ دانش و فناوری در حوزه های مرتبط با سلامت از طریق هدایت و بهره گیری از تمام ظرفیت های تحقیقاتی و تولیدی  کشور در  مسیر ارتقاء سلامت محصولات  و نیز احصاء اولویت های تحقیقاتی  در این حوزه است.

مصوبات شورای راهبردی برای موسسات و مراکز تابعه سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی لازم الاجراست .

خبر: علی شمس

عکس : حسن سمیعی