logo jihad
logo jihad
سه شنبه 04  اردیبهشت 1403
dividerآرشیو اخبارdividerبازدید سفیر جمهوری اسلامی ایران در سیرالئون از پژوهشگاه
بازدید سفیر جمهوری اسلامی ایران در سیرالئون از پژوهشگاه
بازدید سفیر جمهوری اسلامی ایران در سیرالئون از پژوهشگاه

 


سفیر جمهوری اسلامی ایران در سیرالئون در بازدید از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با تقدیر از دستاوردها و موفقیتهای این پژوهشگاه بر ضرورت استفاده از ظرفیت های مناسب موجود در زمینه صادرات فناوری و دانش فنی به کشورهای آفریقایی تاکید کرد.


به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، حجت الاسلام والمسلمین سید خلیل ساداتی امیری که روز سه شنبه از بخش های مختلف تحقیقاتی پژوهشگاه بازدید داشت در نشستی با حضور رییس و معاونان پژوهشگاه تاکید کرد در دیدار با مسوولان جمهوری سیرالئون از جمله وزیر کشاورزی آن کشور، زمینه های همکاری دو کشور در حوزه بیوتکنولوژی کشاورزی را بررسی خواهد کرد.
دکتر صالحی جوزانی، رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی هم طی سخنانی در این نشست با تقدیر از حضور حجت الاسلام والمسلمین ساداتی امیری در پژوهشگاه به تحولات تکنولوژیکی که در عرصه کشاورزی در جریان است و آینده کشاورزی جهان را متحول خواهد کرد اشاره کرد و گفت: طبق پیش بینی ها، کشاورزی جهان در سال 2050 بیش از هر چیز تحت تاثیر 14، 15 فناوری جدید از قبیل کشاورزی با آب دریا، کشاورزی در بیابان، کشاورزی عمودی، مهندسی ژنتیک، پرینتر سه بعدی، کشاورزی دقیق، پهپادها و هوش مصنوعی قرار خواهد گرفت که بیشترین آنها مرتبط با بیوتکنولوژی است. البته بیوتکنولوژی الان هم در بین پنج فناوری برتر در دنیا شامل هوش مصنوعی، میکروالکترونیک، مواد پیشرفته، بیوتکنولوژی و اتوماسیون و نرم افزار، با کسب 32 درصد کل گردش مالی جهانی این فناوری ها در رتبه اول قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: گردش مالی جهانی بیوتکنولوژی بالغ بر 600 میلیون دلار است که بیش از 10 درصد آن به بیوتکنولوژی کشاورزی اختصاص دارد. بدین ترتیب اگر بخواهیم طبق هدفگذاری اسناد بالادستی، سه درصد بازار جهانی زیست فناوری را در اختیار بگیریم باید سهم خود از این بازار را به حدود دو میلیارد دلار افزایش دهیم..

رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در ادامه با بیان این که این پژوهشگاه به عنوان هاب توسعه بیوتکنولوژی کشاورزی در کشور در زمینه توسعه کاربرد فناوری های نو در رفع چالش های بخش کشاورزی و منابع طبیعی تلاش می کند، اظهار داشت: رویکرد پژوهشگاه به تحقیقات کاملا کاربردی و نیازمحور است و در این راستا تاکید داریم که از ابتدای آغاز پروژه های تحقیقاتی حتما تولیدکننده ای در کنار طرح باشد..
دکتر صالحی جوزانی با اشاره به این که پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی دارای حدود 180 نفر نیروی انسانی است که 50 نفر آنها عضو هیات علمی و محقق هستند، اظهار داشت: محققان پژوهشگاه تاکنون بالغ بر 750 پروژه تحقیقاتی را اجرا کرده اند که هر 5 یا 10 پروژه ذیل یک طرح تحقیقاتی با هدف مشخص بوده است. حاصل این پروژه ها دستیابی به 70 دانش فنی قابل تجاری سازی بوده که از این بین حدود 38 دانش فنی طی قراردادهایی به بخش خصوصی منتقل شده اند.

رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با بیان این که تاکنون شش فناوری تجاری سازی شده پژوهشگاه به عرصه راه پیدا کرده و دیگر فناوری های واگذار شده به بخش خصوصی مراحل مختلف تولید و تجاری سازی را طی می کنند، اظهار داشت: یکی از دستاوردهای پژوهشگاه که به عرصه راه پیدا کرده، پروتکل کشت بافتی بذر سیب زمینی است که از سال 1386 به رایگان به شرکت های دانش بنیان خصوصی واگذار شده و کشور را پس از 70 سال از واردات سالانه سه میلیون دلار بذر سیب زمینی کاملا بی نیاز کرده است. این پژوهشگاه هر ساله هسته اولیه بذر 17 رقم تجاری سیب زمینی را تولید و در اختیار 13 شرکت خصوصی تولیدکننده طبقات بذری سیب زمینی قرار می دهد که علاوه بر اشتغالزایی برای 210 نفر، تاکنون در مجموع 45 میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی به دنبال داشته است.
صالحی جوزانی خاطرنشان کرد: فقط صرفه جویی ارزی سالانه ناشی از این دستاورد که بالغ بر سه میلیون دلار (90 میلیارد تومان) است از کل بودجه سالانه پژوهشگاه بسیار بیشتر است که اثربخشی بالای تحقیقات این پژوهشگاه را نشان می دهد. 


وی با بیان این که در هر هکتار زمین کشاورزی حدود 500 کیلوگرم کود شیمیایی مصرف می شود تصریح کرد: با توجه به خطرات کودها و سموم شیمیایی محققان پژوهشگاه موفق به تولید کود زیستی از قارچ تریکودرما شده اند که این دستاورد هم به بخش خصوصی منتقل شده است. شرکت دریافت کننده این فناوری سال گذشته حدود 20 هزار بسته از این کودهای زیستی را تولید و در اختیار کشاورزان قرار داده است. سالم سازی ارقام نیشکر، تولید کودآلی از کاه و کلش برنج، جایگزینی ارزن و سورگوم و علف های چمنی (گراس) به جای ارقام علوفه ای پرآب بر، کشت گیاهانی مثل سالیکورنیا در اراضی بسیار شور ساحلی و تولید ترکیبات پروبیوتیک افزودنی به خوراک دام و طیور که با استفاده از آنها در مرغداری های کشور سالانه 500 میلیارد تومان افزایش درآمد عائد این واحدها خواهد شد از دیگر دستاوردهای محققان این پژوهشگاه است. 
رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در پایان با تشکر از سفیر جمهوری اسلامی ایران در سیرالئون گفت: به زودی فهرستی از پتانسیل ها و فناوری های پژوهشگاه را جهت ارائه به مسوولان سیرالئون ارائه خواهیم کرد. 
دکتر شریعت پناهی، معاون پژوهشی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی هم با اشاره به این که این پژوهشگاه قطب تحقیقات بیوتکنولوژی کشاورزی در منطقه است اظهار داشت: پژوهشگاه آمادگی دارد در زمینه انتقال فناوری، آموزش متخصص و راه اندازی آزمایشگاه با سیرالئون همکاری کند.
حجت الاسلام والمسلمین سید خلیل ساداتی امیری در پایان این بازدید طی یادداشتی در دفتر یادبود پژوهشگاه نوشت: تلاش‌های صورت گرفته در زمینه تحقیقات کشاورزی که عامل خودکفایی و کمک به بخش مولد کشور ( کشاورزی و دامپروری) است باعث رشد و توسعه کشور شده و دعاگویی قشر عظیمی از مردم را به دنبال دارد. این تحقیقات همچنین برای آینده کشور و نسل آینده بسیار مشوق بوده و زمینه خودکفایی کشور را فراهم می کند.

 

 

 

 

 

  

  

  

  

  

  

  

 

 

 

 

عکس: حسن سمیعی

خبر: علی شمس

 

 

1401-05-04
منبع : روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 522,635 | بازدید امروز : 73