logo jihad
logo jihad
جمعه 10 فروردین 1403
dividerآرشیو اخبارdividerخبرگزاری ایرنا - بازنگری در قوانین و آیین نامه های موجود و حذف مقررات دست و پاگیر تولید را در دستور کار قرار داده ایم.
خبرگزاری ایرنا -  بازنگری در قوانین و آیین نامه های موجود و حذف مقررات دست و پاگیر تولید را در دستور کار قرار داده ایم.
خبرگزاری ایرنا - بازنگری در قوانین و آیین نامه های موجود و حذف مقررات دست و پاگیر تولید را در دستور کار قرار داده ایم.

 

به گزارش روز چهارشنبه  ایرنا از روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی،  دکتر سید محمد آقامیری، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان دامپزشکی کشور در حاشیه بازدید پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی مستقر در کرج اظهار داشت: در زمان حاضر  زمینه های خوبی برای صادرات فرآورده هایی مانند واکسن های دام و طیور به کشورهای آفریقایی وجود دارد که می توان از این ظرفیت ها برای توسعه محصولات فناورانه و توسعه تحقیقات استفاده کرد. 

وی، فرهنگ سازمانی غلط و بروکراسی و برخی قوانین دست و پاگیر در بخش دولتی را از جدی ترین موانع موجود در مسیر فعالیت تولیدکنندگان بخش خصوصی عنوان و تصریح کرد: اگر این قبیل مشکلات برطرف شوند هر یک از شرکت های دانش بنیان ما با توجه به توان مغزافزاری بالای خود می توانند سالی ۲ تا  سه محصول جدید عرضه کنند. 

رییس سازمان دامپزشکی کشور همچنین با بیان اینکه تخصص‌، تجارب و ظرفیت های بسیار خوب پژوهشگاه  بیو تکنولوژی می‌تواند در راستای رفع مشکلات و تامین نیازهای حوزه دامپزشکی که از اولویت های سازمان است مورد استفاده قرار گیرد، اظهار داشت: سازمان دامپزشکی  تشنه استفاده از این قبیل ظرفیت های تحقیقاتی است و حتما چندین کار مهم پژوهشی را به پژوهشگاه محول خواهیم کرد.

دکتر صالحی جوزانی، رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی نیز گفت: شرکت های دانش بنیان، حلقه واسط بخش تولید و بهره برداران هستند که خوشبختانه با رویکرد مثبتی که در سال های اخیر نسبت به شرکت های دانش بنیان ایجاد شده نه تنها حمایت خوبی از شرکت های دانش بنیان بخش خصوصی و تعامل هر چه بیشتر بخش دولتی با آنها صورت می گیرد که حتی با اصلاح نگرش غلط گذشته، اعضای هیات علمی به تاسیس شرکت های دانش بنیان تشویق می شوند. امری که می تواند حلقه مفقوده بین تحقیقات و تولید را پر کند.

وی همچنین به ارائه توضیحاتی در خصوص تاریخچه تاسیس پژوهشگاه و زمینه فعالیتهای آن پرداخت و گفت: پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی که سال ۱۳۷۹ با استقلال و توسعه بخش فیزیولوژی مولکولی موسسه تحقیقات اصلاح بذر شکل گرفته درزمان حاضر دارای ۶ بخش تحقیقاتی کشت بافت، مهندسی ژنتیک، سیستم بیولوژی، فیزیولوژی مولکولی، بیوتکنولوژی میکروبی و نانوفناوری است. این پژوهشگاه همچنین دارای سه پژوهشکده منطقه ای در رشت، تبریز و اصفهان و یک مرکز در مشهد است که قرار است به عنوان مرکز رشد و نوآوری پژوهشگاه فعالیت کند.

صالحی جوزانی با بیان این که ماموریت پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، استفاده از فناوری های زیستی و نانو برای حل مشکلات بخش کشاورزی است در خصوص اهمیت فناوری های جدید در بخش کشاورزی گفت: طبق پیش بینی ها، کشاورزی آینده در افق ۲۰۵۰ بیش از هر چیز تحت تاثیر ۱۴، ۱۵ فناوری جدید قرار خواهد گرفت که بیشترین آنها مرتبط با بیوتکنولوژی است.

همین حالا هم در بین پنج فناوری برتر در دنیا، بیوتکنولوژی با کسب ۳۲ درصد گردش مالی جهانی این فناوری ها در رتبه اول قرار دارد.

رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی تصریح کرد: گردش مالی جهانی بیوتکنولوژی بالغ بر ۵۵۰ میلیون دلار است که بیش از ۱۰ درصد آن به بیوتکنولوژی کشاورزی اختصاص دارد. بدین ترتیب اگر بخواهیم با توجه به وسعت و جمعیت کشور یک درصد این بازار جهانی را کسب کنیم باید سهم خود از این بازار را به ۶۰۰ میلیون دلار برسانیم و البته اگر هدفگذاری ستاد توسعه زیست فناوری در کسب سه درصد بازار جهانی زیست فناوری را مبنا قرار دهیم باید حدود دو میلیارد دلار از بازار جهانی بیوتکنولوژی کشاورزی را در اختیار داشته باشیم.

وی با بیان این که پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، مکمل موسسات پژوهشی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در حوزه فناوری های زیستی و نانو است، اظهار داشت: پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی به عنوان هاب توسعه بیوتکنولوژی کشاورزی در کشور در ارتباط با معاونت های مختلف وزارت جهاد کشاورزی، ستادهای فناوری، موسسات تحقیقاتی دانشگاه ها و بخش خصوصی در زمینه توسعه کاربرد فناوری های نو در رفع چالش های بخش کشاورزی و منابع طبیعی تلاش می کند.

افزایش کمی و کیفی تولیدات کشاورزی، افزایش ارزش افزوده محصولات این حوزه، افزایش مقاومت به تنش ها، کاهش هزینه ها و افزایش بهره وری در بخش کشاورزی از اولویت های فعالیت پژوهشگاه است.

ضمن این که در زمینه ذخایرژنتیکی، محیط زیست و سلامت هم کارهای باارزشی کرده ایم که از جمله آنها ایجاد بانک اختصاصی باکتری های اسید لاکتیک، بانک میکروب های مفید و مضر و بانک اختصاصی میکروجلبک هاست.

دکتر صالحی جوزانی با اشاره به این که پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی دارای حدود ۱۸۰ نفر نیروی انسانی است که ۵۰ نفر آنها عضو هیات علمی و محقق هستند، اظهار داشت: محققان پژوهشگاه تاکنون بالغ بر ۷۵۰ پروژه تحقیقاتی را اجرا کرده اند که به ۷۰ دانش فنی قابل تجاری سازی (۱۱ درصد کل فناوری های قابل تجاری سازی ثبت شده سازمان تات) منجر شده است.؛  حدود ۳۸ دانش فنی طی قراردادهایی به بخش خصوصی منتقل شده اند که سهم قابل توجهی از کل قراردادهای سازمان (۴۵۰ قرارداد) را تشکیل می دهند. پژوهشگاه علاوه بر این  ۴۰ ثبت اختراع، سه هزار مقاله علمی و ۲۰ یافته قابل ترویج و هشت دستورالعمل و نشریه فنی داشته است.

رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با بیان این که تاکنون ۶ فناوری تجاری سازی شده پژوهشگاه به عرصه راه پیدا کرده و دیگر فناوری های واگذار شده به بخش خصوصی مراحل مختلف تولید و تجاری سازی را طی می کنند، اظهار داشت: یکی از دستاوردهای پژوهشگاه که به عرصه راه پیدا کرده، پروتکل کشت بافتی بذر سیب زمینی است که از سال ۱۳۸۶ به رایگان به شرکت های دانش بنیان خصوصی واگذار شده و کشور را پس از ۷۰ سال از واردات سالانه سه میلیون دلار بذر سیب زمینی کاملا بی نیاز کرده است؛این پژوهشگاه هر ساله هسته اولیه بذر ۱۷ رقم تجاری سیب زمینی را تولید و در اختیار ۱۳ شرکت خصوصی تولیدکننده طبقات بذری سیب زمینی قرار می دهد که علاوه بر اشتغالزایی برای ۲۱۰ نفر، تاکنون در مجموع ۴۵ میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی به دنبال داشته است.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به نبود باغ های سالم مادری در کشور از طریق معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی پیگیر ایجاد زنجیره تولید باغات سالم مادری با همکاری موسسه تحقیقات باغبانی، موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال و موسسه تحقیقات گیاهپزشکی هستیم.

صالحی جوزانی تصریح کرد: یکی دیگر از دستاوردهای تجاری سازی شده پژوهشگاه تولید کود زیستی از قارچ تریکودرما است که سال گذشته حدود ۲۰ هزار بسته از ان توسط بخش خصوصی تولید و عرضه شده که حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد عملکرد محصول را بالا می برد. برنامه پژوهشگاه این است که دانش فنی حاصل از تحقیقات خود را با حداقل هزینه و حتی الامکان به صورت رایگان به شرکتهای خصوصی واگذار کند و در مقابل پس از تولید و عرضه این محصولات رویالیتی دریافت کند که خوشبختانه سال گذشته اولین رویالیتی را از محل فروش کودهای زیستی حاصل از فناوری منتقل شده به بخش خصوصی دریافت کردیم.

رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در پایان با اشاره به وظایف حاکمیتی پژوهشگاه در زمینه ردیابی تراریختگی کل خوراک دام وارداتی کشور و ارزیابی تمام محصولات نانوفناوری کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی برای تایید نانومقیاس بودن و ایمنی و اثربخشی آنها اظهار داشت: در زمینه ارزیابی محصولات تراریخته مقرر شده برای تسریع کارها با همکاری سازمان دامپزشکی کشور، فعالیت ها در قالب یک سامانه الکترونیکی انجام شود.

حضور در بخش های مختلف تحقیقاتی پژوهشگاه و آشنایی با دستاوردها، طرح های تحقیقاتی و توانمندی های پژوهشی هر بخش از دیگر برنامه های این بازدید بود. 

پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در کرج مستقر است.

 

 

 

1401-05-01
منبع : روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 518,945 | بازدید امروز : 38