logo jihad
logo jihad
جمعه 07  اردیبهشت 1403
dividerآرشیو اخبارdividerفاز دوم تجاری سازی محرک رشد اختصاصی خیار گلخانه ای آغاز شد
فاز دوم تجاری سازی محرک رشد اختصاصی خیار گلخانه ای آغاز شد
فاز دوم تجاری سازی محرک رشد اختصاصی خیار گلخانه ای آغاز شد

 

 

 

فاز دوم تجاری سازی دانش فنی محرک‌ رشد اختصاصی خیار گلخانه‌ای که طی قراردادی از سوی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی به بخش خصوصی اعطا شده، آغاز شد.

 دکتر اکرم صادقی، عضو هیات علمی بخش بیوتکنولوژی میکروبی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و مجری این طرح در گفت‌وگو با روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با اشاره به مخاطرات اسـتفاده گسترده از سـموم و کودهای شـیمیایی در بخـش کشاورزی که جایگزینی آنها با کودها و سموم زیستی را ایجاب می‌کند، اظهار داشت: در اسناد بالادستی کشور بر تولیـد و افزایـش مصرف کودهـای زیستی و آلی و همچنیـن عوامـل کنترل زیستی آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز تاکید شده است، بر این اساس از سال‌ها پیش، پروژه‌های متعددی در زمینه تولید کود و سموم زیستی در دستور کار پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی قرار داشته و اکنون دستاوردهای آن به بخش خصوصی واگذار می‌شود. 

به گفته وی از مزایا و ویژگی‌های منحصر به فرد این دانش فنی، نوع جنس و گونه باکتری‌های معرفی شده به عنوان محرک رشد است که از گروه اکتینومیست‌ها هستند. 
صادقی خاطرنشان کرد: یک سویه از جنس آمیکولاتوپسیس به عنوان محرک رشد اختصاصی خیار گلخانه‌ای پس از ارزیابی در سه سطح آزمایشگاه، گلخانه پژوهشی و گلخانه تجاری طی قراردادی به بخش خصوصی (شرکت خودکفایی دانش و فناوری فاطر شریف) واگذار شده است. این باکتری‌علاوه بر افزایش عملکرد (حدود 20 درصد افزایش نسبت به شرایط کوددهی معمول) و کیفیت محصول (کاهش قابل توجه تجمع نیترات در میوه و افزایش عطر و طعم محصول) توانایی القاء سیستم ایمنی گیاه میزبان نسبت به عوامل بیماریزا را نیز دارند. تولید سیدروفور و اکسین و تثبت نیتروژن مشخصه عمومی این سویه‌ است. 

وی با بیان اینکه در حال حاضر محرک رشد اختصاصی برای خیار در بازار ایران وجود ندارد، تصریح کرد: افزایش کیفیت محصول به ویژه کاهش تجمع نیترات در بافت میوه پس از استفاده از این محرک رشدها موجب برطرف شدن نگرانی‌های مربوط به صادرات این محصولات خواهد شد..

 

 

  

 

 

 

 

1401-04-25
منبع : روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 522,900 | بازدید امروز : 6