logo jihad
logo jihad
پنج شنبه 06  اردیبهشت 1403
dividerآرشیو اخبارdividerدر بازدید رییس سازمان از پژوهشگاه اولویت ها و زمینه های همکاری پژوهشگاه و سازمان جهاد کشاورزی استان البرز بررسی شد
در بازدید رییس سازمان از پژوهشگاه 
اولویت ها و زمینه های همکاری پژوهشگاه و سازمان جهاد کشاورزی استان البرز بررسی شد
در بازدید رییس سازمان از پژوهشگاه اولویت ها و زمینه های همکاری پژوهشگاه و سازمان جهاد کشاورزی استان البرز بررسی شد

 

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان البرز با استقبال از پیشنهاد رییس پژوهشگاه مبنی بر تشکیل شورای تحقیقات کشاورزی استان، توسعه تولیدات گلخانه ای، تولید بذر سبزی و صیفی و افزایش بهره وری واحدهای دام و طیور و آبزیان را از مهمترین اولویت ها و زمینه های همکاری سازمان با پژوهشگاه اعلام کرد.

 

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، مهندس عبدالرضا روشن نژاد که روز شنبه در راس هیاتی از مدیران جهاد کشاورزی استان از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی بازدید می کرد در نشستی با حضور رییس، معاونان و مدیران بخش های مختلف تحقیقاتی پژوهشگاه اظهار داشت: با وجود استقرار چندین موسسه تحقیقات کشاورزی در استان انتظار می رود که سازمان جهاد کشاورزی استان بیشترین بهره را از بخش تحقیقات ببرد ولی متاسفانه این طور نیست و حتی برخلاف دیگر استان ها فاقد مرکز تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی هستیم. واگذاری ماموریت کنترل بازار به سازمان های جهاد کشاورزی استان ها طی یک سال گذشته هم بیشتر وقت پرسنل سازمان را از تولیدات کشاورزی به تامین کالاهای اساسی و تامین امنیت غذایی معطوف کرده که خوشبختانه با ثبات خوبی که اخیرا در بازار شکل گرفته می توانیم مجددا به مسوولیتهای اصلی سازمان برسیم.

وی با استقبال از پیشنهاد رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی مبنی بر تشکیل شورای تحقیقات کشاورزی در استان اظهار داشت: با توجه به استقرار موسسات تحقیقاتی مختلف سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در استان البرز این پیشنهاد بسیار خوب است و امیدوارم با تشکیل هر چه سریعتر این کمیته (شورا) در کنار قرارگاه کشاورزی دانش بنیان استان بتوانیم گام های بلندتری در مسیر تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین که شعار سال جاری است برداریم. روشن نژاد در ادامه با بیان این که متوسط سطح بهره برداری بخش کشاورزی در استان البرز به دلایل متعدد پایین است اظهار داشت: رییس جمهور در حکم استاندار البرز برخلاف سایر استانداران صراحتا بر تولید و توسعه گل و گیاه تاکید کردند؛ لذا برنامه تحولی ما در استان البرز توسعه کشت های گلخانه ای است که می تواند در شرایطی که داریم ارزش افزوده ایجاد کند. در کنار آن بستر مناسبی برای تولید بذر سبزی و صیفی جات در استان فراهم است، براین اساس از طرح ها و یافته های پژوهشگاه در این حوزه ها حمایت می کنیم.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به وسعت کم استان در زمینه تولید محصولات زراعی، سهم چندانی نداریم ولی اگر بذور اصلاح شده عرضه شوند می توانیم کمبود تولید محصولات زراعی استان را جبران کنیم. علاوه بر این در حوزه باغبانی یکی از قطبهای تولید میوه های هسته دار هستیم و باغداران ما از دستاوردهای تحقیقاتی که به افزایش بهره وری تولیداتشان کمک کند استقبال می کنند. رییس سازمان جهاد کشاورزی استان البرز تصریح کرد: در زمینه گیاهان دارویی و واحدهای پرورش بچه ماهی هم واحدهای مختلفی در استان فعالیت دارند. ضمن این که با توجه به وجود واحدهای تولیدی بزرگ محصولات دام و طیور در استان که دنبال استفاده از دانش روز برای افزایش بهره وری هستند این آمادگی را داریم که در بحث تولیدات دامی هم به عنوان حلقه واسط تولیدکنندگان و بخش تحقیقات با پژوهشگاه همکاری کنیم. در ابتدای این جلسه نیز دکتر صالحی جوزانی، رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ضمن خیر مقدم به مهندس روشن زاده، رییس سازمان جهاد کشاورزی البرز و هیات همراه (مدیران ترویج کشاورزی، باغبانی و روابط عمومی و جانشین معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان و مدیران جهاد کشاورزی شهرستان های کرج، اشتهارد و نظرآباد) به ارائه توضیحاتی در خصوص تاریخچه تاسیس پژوهشگاه و زمینه فعالیتهای آن پرداخت و گفت: پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی که سال 1379 با استقلال و توسعه بخش فیزیولوژی مولکولی موسسه تحقیقات اصلاح بذر شکل گرفته در حال حاضر دارای شش بخش تحقیقاتی کشت بافت، مهندسی ژنتیک، سیستم بیولوژی، فیزیولوژی مولکولی، بیوتکنولوژی میکروبی و نانوفناوری است. این پژوهشگاه همچنین دارای سه پژوهشکده منطقه ای در رشت، تبریز و اصفهان و یک مرکز در مشهد است که قرار است به عنوان مرکز رشد و نوآوری پژوهشگاه فعالیت کند.

وی با بیان این که ماموریت پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، استفاده از فناوری های زیستی و نانو برای حل مشکلات بخش کشاورزی است در خصوص اهمیت فناوری های جدید در بخش کشاورزی گفت: طبق پیش بینی ها، کشاورزی آینده در افق 2050 بیش از هر چیز تحت تاثیر 15 فناوری قرار خواهد گرفت که بیشترین آنها مرتبط با بیوتکنولوژی است. همین حالا هم در بین پنج فناوری برتر در دنیا، بیوتکنولوژی با کسب 32 درصد گردش مالی جهانی این فناوری ها در رتبه اول قرار دارد.

صالحی جوزانی با اشاره به گردش مالی 550 میلیون دلاری بیوتکنولوژی که بیش از 10 درصد آن (60 میلیارد دلار) به بیوتکنولوژی کشاورزی اختصاص دارد، اظهار داشت: اگر بخواهیم با توجه به وسعت و جمعیت کشور یک درصد این بازار جهانی را کسب کنیم باید سهم خود از این بازار را به 600 میلیون دلار برسانیم و البته اگر هدفگذاری ستاد توسعه زیست فناوری در کسب سه درصد بازار جهانی زیست فناوری را مبنا قرار دهیم باید حدود دو میلیارد دلار از بازار جهانی بیوتکنولوژی کشاورزی را در اختیار داشته باشیم.

رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با بیان این که این پژوهشگاه، مکمل موسسات پژوهشی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در حوزه فناوری های زیستی و نانو است و فلسفه ایجاد پژوهشگاه نیز همین بوده است، اظهار داشت: پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی به عنوان هاب توسعه بیوتکنولوژی کشاورزی در کشور در ارتباط با معاونت های مختلف وزارت جهاد کشاورزی، ستادهای فناوری، موسسات تحقیقاتی دانشگاه ها و بخش خصوصی در زمینه توسعه کاربرد فناوری های نو در رفع چالش های بخش کشاورزی و منابع طبیعی تلاش می کند. افزایش کمی و کیفی تولیدات کشاورزی، افزایش ارزش افزوده محصولات این حوزه، افزایش مقاومت به تنش ها، کاهش هزینه ها و افزایش بهره وری در بخش کشاورزی از اولویت های فعالیت پژوهشگاه است.

ضمن این که در زمینه ذخایرژنتیکی، محیط زیست و سلامت هم کارهای باارزشی کرده ایم که از جمله آنها ایجاد بانک اختصاصی باکتری های اسید لاکتیک، بانک میکروب های مفید و مضر و بانک اختصاصی میکروجلبک هاست. وی با بیان این که پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با برخورداری از حدود 45 نفر هیات علمی، بالغ بر 750 گزارش نهایی (پروژه)، 70 دانش فنی قابل تجاری سازی (11 درصد فناوری های قابل تجاری سازی ثبت شده سازمان تات)، 40 ثبت اختراع، سه هزار مقاله علمی، حدود 38 قرارداد انتقال فناوری و 20 یافته قابل ترویج داشته است، اظهار داشت: یکی از دستاوردهای پژوهشگاه که به عرصه راه پیدا کرده، پروتکل کشت بافتی بذر سیب زمینی است که از سال 1386 به رایگان به شرکت های دانش بنیان خصوصی واگذار شده و کشور را از واردات سالانه سه میلیون دلار بذر سیب زمینی کاملا بی نیاز کرده است. این پژوهشگاه هر ساله هسته اولیه بذر 17 رقم سیب زمینی را تولید و در اختیار 13 شرکت بخش خصوصی قرار می دهد که علاوه بر اشتغالزایی برای 210 نفر، تاکنون در مجموع 45 میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی به دنبال داشته است.

دکتر صالحی جوزانی در ادامه با تاکید بر رویکرد راهبردی این پژوهشگاه به توسعه همکاری‌های مشترک با موسسات تحقیقاتی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و دیگر سازمان‌ها و معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی به برخی قراردادهای پژوهشی که طی یکی، دو سال اخیر بین این پژوهشگاه و موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند، سازمان شیلات، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی، مرکز تحقیقات ابریشم، سازمان چای، موسسه تحقیقات علوم دامی، معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی امضا و عملیاتی شده است اشاره کرد. رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی همچنین با اشاره به این که استان البرز فاقد مرکز استانی تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی است و در عین حال حداقل هفت، هشت موسسه تحقیقات کشاورزی در استان استقرار دارند، پیشنهاد کرد که شورای تحقیقات کشاورزی استان به منظور تعیین و بررسی اولویت ها و نیازهای پژوهشی کشاورزی البرز به ریاست رییس جهاد کشاورزی استان تشکیل شود و پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی هم به عنوان هسته مرکزی مرتبط با حوزه های تحقیقاتی مختلف کشاورزی آمادگی دارد مسوولیت دبیرخانه این شورا را برعهده بگیرد.

در ادامه، مدیران جهاد کشاورزی برخی شهرستانهای استان به بیان مشکلات این شهرستان ها پرداختند و دکتر شریعت پناهی، معاون پژوهشی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و روسای بخش های مختلف تحقیقاتی پژوهشگاه با تبیین برخی دستاوردها و توانمندی های پژوهشی پژوهشگاه از جمله کشت محصولات جایگزین، تولید ارقام متحمل به شوری و خشکی، هاضم های بی هوازی، نانوکودها و نانوسموم آمادگی کامل خود را برای رفع نیازهای تحقیقاتی استان اعلام کردند. حضور در بخش های مختلف تحقیقاتی پژوهشگاه و آشنایی با دستاوردها، طرح های تحقیقاتی و توانمندی های پژوهشی هر بخش از دیگر برنامه های این بازدید بود.

 

 

  

  

  

 

 

 

 

 

1401-04-25
منبع : روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 522,876 | بازدید امروز : 26