logo jihad
logo jihad
سه شنبه 28 فروردین 1403
dividerآرشیو اخبارdividerدومین همایش بین المللی بیوتکنولوژی افتتاح شد
دومین همایش بین المللی بیوتکنولوژی افتتاح شد
دومین همایش بین المللی بیوتکنولوژی افتتاح شد

 

در مراسم افتتاحیه دومین همایش بین المللی بیوتکنولوژی مطرح شد:

سیاست دولت، گسترش همکاری با موسسات بین المللی تحقیقات کشاورزی

مراسم افتتاحیه دومین همایش بین المللی و دهمین همایش ملی بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران با حضور جمع کثیری از مسئولان، روسا، محققان و جامعه علمی بیوتکنولوژی کشور، صبح امروز، هفتم شهریورماه 96 در سالن همایش‌های بین‌المللی مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، برگزار شد.

دکتر اسکندر زند معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، دکتر مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیست فناوری و رئیس همایش، دکتر بهزاد قره یاضی رئیس امور تحقیقات و فناوری سازمان مدیریت و برنامه ریزی، دکتر حمیدی دبیر ستاد توسعه سلول های بنیادی، دکتر تولایی رئیس انجمن ژنتیک کشور، دکتر نیراعظم خوش خلق سیما رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی، دکتر محمدرضا زمانی رئیس پژوهشگاه ملی مهندی ژنتیک و فناوری زیستی، دکتر مختار جلالی معاون آموزش دانشگاه تربیت مدرس، دکتر مجید معنوی معاون زیستی مرکز همکاری های فناوری رئیس جمهور، جمع کثیری از اساتید دانشگاه ها و پژوهشگران کشور و دانشجویان، به همراه میهمانانی از کشورهای آلمان، ژاپن، آذربایجان، عراق، مالزی و پاکستان از شرکت‌کنندگان در مراسم افتتاحیه بودند.

  • واردات و مصرف محصولات تراریخته اجتناب ناپذیر است

در مراسم افتتاحیه این همایش، دکتر زند معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: ایران دوسال است که عضو شورای مرکزی CGIAR شده است. سه اولویت اصلی ۱۴ موسسه تحقیقاتی وابسته به CGIAR، اول داده های بزرگ، دوم بهره برداری از ذخایر توارثی و سوم در حوزه اصلاح نباتات است. اینها سه اولویت اصلی ۱۴ موسسه ذیل CGIAR است.

وی افزود: گاهی در مجموعه های غیر علمی مباحث سیاسی وارد می شود و بحث هایی را در مورد وابستگی این مجموعه های تحقیقاتی مانند IRRI و یا ابهاماتی را در مورد همکاری پژوهشگران برجسته ما با این مراکز ایجاد می کنند که مایه تاسف است. زند تاکید کرد: ما رسما اعلام می کنیم دولت ما به حکم قانون به CGIAR حق عضویت پرداخت کرده و موضع ما گسترش همکاری در این عرصه ها به خصوص در حوزه بیوتکنولوژی است.‌

زند با اشاره به اینکه از نظر ما تولید و تحقیق در مورد گیاهان تراریخته یکی از رشته های اصلاح نباتات است، در مورد وجود سه مبحث محصولات تراریخته در کشور گفت: واردات و مصرف محصولات تراریخته اجتناب ناپذیر است. چون محصولات موجود در بازار جهانی که متاسفانه ما وارد کننده عمده آنها هستیم، به طور عمده تراریخته هستند.

  • نظر وزارت جهاد کشاورزی، تولید داخلی محصولات تراریخته است

وی با بیان اینکه تحقیق و توسعه در این زمینه بدیهی است و ما با تمام توان در مورد محصولات تراریخته تحقیق می کنیم و کسی نیز معترض نیست، افزود: تنها در مورد تولید ملی محصولات تراریخته، کمی اختلاف نظر وجود دارد. اما نظر وزارت جهاد کشاورزی این است که وقتی ما واردکننده عمده محصولات تراریخته هستیم، باید تولید داخلی آن را هم داشته باشیم. معاون وزیر جهاد کشاورزی ابراز امیدواری کرد اگر افرادی ابهامی دارند، در محیط های علمی، ابهامات خود را مطرح کنند.

  • سه درصد بازار جهانی در تسخیر بیوتکنولوژی کشاورزی

دکتر قانعی رئیس دومین همایش بین المللی و دهمین همایش ملی بیوتکنولوژی نیز با تاکید بر اینکه سه درصد از بازار جهانی در تسخیر بیوتکنولوژی کشاورزی است، اظهار داشت: ما در کشور باید برای توسعه بیوتکنولوژی از الگوی بیوتکنولوژی پزشکی استفاده کنیم.

وی افزود: در این حوزه وزارت بهداشت، هم بازار ایجاد کرد و هم از بازار محصولات بیوتکنولوژیک در مقابل واردات و به طور کلی از توسعه بیوتکنولوژی دارویی حمایت کرد.

  • تلاش یک جریان سازماندهی شده برای خطرناک نشان دادن زیست فناوری

دکتر زینلی، رئیس انجمن بیوتکنولوژی و دبیر علمی همایش بین‌المللی بیوتکنولوژی، نیز در این مراسم، با اشاره به قابلیت‌های زیست‌فناوری به عنوان مهم‌ترین فناوری قرن گفت: جریان سازماندهی شده‌ای تلاش می‌کند زیست ‌فناوری و مهندسی ژنتیک را خطرناک نشان دهد، اظهار داشت: فناوری تراریخته، ظرفیت‌های زیادی برای حل برخی معضلات کشاورزی کشور دارد و مخالفان محصولات تراریخته در ۱۵ سال گذشته با جلوگیری از این ظرفیت‌ها موجب عقب­ماندگی علمی کشور در حوزه بیوتکنولوژی کشاورزی شده‌اند. وی اظهار امیدواری کرد که با تغییرات صورت گرفته در دولت، پیشرفت در حوزه پژوهش های بیوتکنولوژی کشاورزی و به ویژه محصولات تراریخته هم جایگاه خاص خود را بیابد.

دبیر علمی همایش بین‌المللی بیوتکنولوژی همچنین با اشاره به حضور میهمانان خارجی شرکت­کننده در همایش و ابراز امیدواری برای توسعه همکاری­های علمی بین المللی در فضای پسابرجام گفت: برای اولین بار است‌که در تاریخ برگزاری کنگره های بیوتکنولوژی، تعداد مقالات دریافتی در حوزه بیوتکنولوژی پزشکی از تعداد مقالات دریافتی در حوزه بیوتکنولوژی گیاهی و کشاورزی پیشی گرفته است که می­ تواند نتیجه زحمات مخالفان تولید ملی محصولات تراریخته باشد!

گفتنی است کنگره بیوتکنولوژی با هدف ایجاد فضای تعامل و هم اندیشی علمی بین محققان، دانشمندان و اندیشمندان بیوتکنولوژی، ارائه آخرین دستاوردهای علمی محققان در عرصه های مختلف بیوتکنولوژی و جلب توجه مسئولین کشور به اهمیت بیوتکنولوژی به مدت سه روز از 7 تا 9 شهریورماه 96 برگزار می‌ شود.

عکس: سینا معتمدراد

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

1396-06-07
منبع : اداره روابط عمومی و ترویج یافته ها

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 521,321 | بازدید امروز : 362