جمعه 28 مرداد 1401
dividerآرشیو اخبارdividerپیام ریاست پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی به مناسبت نخستین سالروز درگذشت همکار فقید دکتر بهزاد قره یاضی

یک سال از درگذشت استاد قره‌یاضی سپری شد.

سالگرد غروب ناباورانه و جانسوز دکتر بهزاد قره‌یاضی، عضو هیأت علمی فقید پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی را خدمت خانواده محترم ایشان، همکاران عزیز پژوهشگاه و سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و جامعه بیوتکنولوژی کشور تسلیت عرض می کنیم. پس از گذشت بیش از ۸۳۰ روز از آغاز پاندمی هولناک کرونا در شرایطی به نخستین روز بدون فوتی کرونا رسیده‌ایم که داغ سنگین ده‌ها هزار جان باخته این ویروس منحوس را بر دل داریم. خانواده تحقیقات کشاورزی ایران هم طی دوران تلخ پاندمی کرونا در سوگ جمعی از برجسته ترین اساتید این حوزه نشست اما داغ و دریغ فقدان ناباورانه دکتر بهزاد قره‌یاضی، موسس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی بیش از همه بر دلهای همکاران این پژوهشگاه سنگینی می‌کند.

چه زیبا گفت مهدی اخوان ثالث: چه وحشتناک، نمی‌آید مرا باور و من با این شبیخون‌های شوم و بی‌شرمانه‌ای که دارد مرگ، بدم می‌آید از این زندگی دیگر، چه بی‌رحمند صیادان مرگ، ای داد! دکتر قره‌یاضی که ۱۵ خرداد ماه ۱۴۰۰ دعوت حق را لبیک گفت، دانش‌آموخته پسادکتری ژنتیک گیاهی موسسه بین‌المللی تحقیقات برنج (IRRI) و دکتری ژنتیک (گرایش مولکولی) دانشگاه فیلیپین بود. وی در دوره فعالیت علمی خود، در زمینه مهندسی ژنتیک گیاهی و تولید گیاهان تراریخته و جنبه های ایمنی زیستی آنها تحقیقات گسترده ای انجام داد و در این خصوص مقالات و کتب متعددی منتشر نمود که به همین دلیل، از زنده ‌یاد دکتر قره‌یاضی، به عنوان پیشگام تحقیقات مهندسی ژنتیک گیاهی در کشور یاد می شود. علاوه بر فعالیت های علمی، ایشان سابقه معاونت آموزش و تحقیقات وزارت جهاد کشاورزی و ریاست سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی (اسفند ۱۳۷۹- خرداد ۱۳۸۲)، ریاست پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی( ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۴ و ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۴)، ریاست امور پژوهش و فناوری سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، مرجع ملی ایمنی زیستی در زمینه پروتکل ایمنی زیستی کارتاهنا و ریاست انجمن ایمنی زیستی جمهوری اسلامی را نیز در کارنامه فعالیت‌های اجرایی خود داشت. وی در سال‌های ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۱ نیز ریاست دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی صومعه سرا (دانشگاه گیلان) را عهده دار بود. مجددا سالگرد وفات دکتر قره یاضی را به خانواده محترم او و همه همکاران صمیمانه تسلیت عرض نموده و برای آنان صبر و اجر و برای آن عزیز سفر کرده علو درجات را طلب می‌کنیم.

1401-03-15