چهارشنبه 05  اردیبهشت 1403
dividerآرشیو اخبارdividerدوره آنلاین «شبیه‌سازی تولید صنعتی مواد مؤثره گیاهان دارویی» برگزار شد
دوره آنلاین «شبیه‌سازی تولید صنعتی مواد مؤثره گیاهان دارویی» برگزار شد

دوره آنلاین «شبیه‌سازی تولید صنعتی مواد مؤثره گیاهان دارویی» توسط کارشناس آزمایشگاه پژوهشکده متابولیت‌های ثانویه و گیاهان دارویی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، دکتر علی جلیلیان در این دوره که به صورت آنلاین(برخط) طی چهار ساعت برگزار شد در ابتدا به مراحل پیش فرآیند تولید صنعتی مواد موثره گیاهان دارویی شامل نحوه ورود گیاه به کارخانه، نحوه شستشو و اطلاعات حاصل آن، سورت و گرید کردن و فوائد آن، پوست گیری و خلال کردن،pellet ( فشنگی) و مزایای آن و در نهایت خشک کردن و پودر کردن پرداخت.

در بخش دوم این دوره، مراحل استخراج و انواع روشهای آن، جداسازی و شفاف سازی، ایزوله کردن و تجهیزات لازم و نهایتا" خالص سازی متابولیت‌ها به تفصیل مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

در این راستا، انواع پرس، تقطیر، کلونجر، سیستم های شفاف سازی و انواع روش‌های استخراج با حلال مانند ماسراسیون Infusion، Digestion، Decoction ، پرکولاسیون، سیال فوق بحرانی و انواع سیستم های تغلیظ، هموژنیزاسیون و اسپری درایر مورد بحث قرار گرفتند. در نهایت نمونه هایی از پایلوت ها و دستاوردهای آن در جاههای مختلف و کمبودهای موجود در کشور مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. در بخش سوم در مورد کشف متابولیت های مؤثر برای درمان بیماری های متابولیک جامعه ایرانی و آزمایشات لازم جهت تایید اثر بخشی آنها مطالبی ارائه شد.

1401-03-08