logo jihad
logo jihad
شنبه 01  اردیبهشت 1403
dividerآرشیو اخبارdividerسرپرست معاونت پژوهشی و سرپرست اداره همکاری‌های علمی و بین‌المللی پژوهشگاه منصوب شدند
سرپرست معاونت پژوهشی و سرپرست اداره همکاری‌های علمی و بین‌المللی پژوهشگاه  منصوب شدند
سرپرست معاونت پژوهشی و سرپرست اداره همکاری‌های علمی و بین‌المللی پژوهشگاه منصوب شدند


 

دکتر مهران عنایتی شریعت پناهی با حکم رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی به سمت سرپرست معاونت پژوهشی پژوهشگاه منصوب شد.

 

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، دکتر غلامرضا صالحی جوزانی همچنین طی حکمی، دکتر فروغ قاسمی، عضو هیات علمی پژوهشگاه را به سمت  سرپرست اداره همکاری‌های علمی و بین‌المللی پژوهشگاه منصوب کرد.

مراسم تکریم دکتر مریم هاشمی، معاون پژوهشی سابق و معارفه دکتر شریعت پناهی و دکتر فروغ قاسمی، سرپرستان معاونت پژوهشی و اداره همکاری‌های علمی و بین‌المللی پژوهشگاه صبح امروز با حضور رئیس، معاونان، مدیران، اعضای هیئت علمی و دیگر کارکنان پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی برگزار شد. 
 
دکتر غلامرضا صالحی جوزانی طی سخنانی در این مراسم با اشاره به تئوری تغییر گفت:
سازمان ها و افرادی که می‌خواهند اثربخشی بیشتر داشته باشند، باید اول هدف را مشخص کنند، بعد متدلوژی آن تغییر را در زندگی پیاده کنند و گام به گام به دستاوردهایی در مسیر هدف خود برسند.
 
وی با اشاره به شعارهای محوری تعدادی از دانشگاه‌های بزرگ دنیا   از قبیل «زندگی بهتر از مسیر آموزش، تحقیق و نوآوری» و «همکاری در جهت اکتشافات نوآورانه در زمینه های حیاتی»  اظهار داشت: رفع مشکلات و تحقق رفاه و زندگی بهتر  مردم باید هدف نهایی فعالیتهای پژوهشی باشد. در سالهای اولیه شکل‌گیری مراکز تحقیقاتی در کشور، نهایتا برونداد (output) این مراکز  مثل تعداد مقالات آنها مورد نظر بود در ادامه، پیامد(outcome) فعالیتهای این مراکز مثل تعداد قراردادهای انتقال فناوری و دستاوردهای قابل ترویج  ملاک ارزیابی این مراکز شد و بلاخره امروز اثربخشی این مراکز است که مدنظر قرار گرفته است. خوشبختانه آیین نامه‌های ارزیابی در ایران هم به این سمت است که اثربخشی تحقیقات بیش از پیش پررنگ باشد.
دکتر صالحی جوزانی با اشاره به اجرای حدود 
1500 تا 2000 پروژه تحقیقاتی در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی اظهار داشت: از این تعداد پروژه 30 مورد به قرارداد انتقال فناوری ختم شده‌اند که در عمل چهار، پنج قرارداد به طور عملی به دست کشاورزان رسیده که جا دارد از تلاش مدیران قبلی و همه محققان پژوهشگاه تشکر کنیم. امروز با گذشت بیش از دو دهه از تاسیس پژوهشگاه و در شرایطی که بسیاری از ما به سن بازنشستگی نزدیک می‌شویم دیگر وقت آزمون و خطا نیست و باید بیش از گذشته، اثربخشی تحقیقات در رفع مشکلات  کشاورزان و کمک به معیشت کشاورزان و مردم را ملاک عمل قرار دهیم.

وی با اشاره به سفر چند سال پیش خود به تالاب هامون و مشاهده محرومیت‌های مردم منطقه اظهار داشت: با این که مسایل مثل تغییرات اقلیمی زندگی مردم آن منطقه را با مشکلات جدی مواجه کرده بود اما در همان منطقه هم  ظرفیت‌های مناسبی وجود داشت که می توانست از طریق بیوتکنولوژی فعلیت یافته و معیشت مردم منطقه را بهبود دهد. وظیفه ماست که هر چه بیشتر از پژوهشگاه بیرون برویم و مشکلات کشاورزان و ظرفیت های موجود در کشور را شناسایی کرده و برای رفع آنها راه حل های فناورانه ارایه دهیم.
رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در ادامه با تقدیر از زحمات دکتر مریم هاشمی، استاد پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی که طی یک سال و نیم گذشته در یکی از سخت‌ترین دوره های فعالیت پژوهشگاه مسوولیت معاونت پژوهشی پژوهشگاه را عهده دار بوده اظهار داشت:
این جا به جایی تنها به مثابه تغییر تاکتیکی و جا به جایی آکادمیک در مسیر همکاری های گروهی ماست و همه ما با دوستی و صمیمیت در مسیر ارتقای اثربخشی پژوهشگاه در  رفاه و افزایش درآمد کشاورزان تلاش می‌کنیم.

وی نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال تولید دانش بنیان، اشتغال آفرین را تهدید و فرصتی توامان برای مراکز تحقیقاتی مثل پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی که مسوولیت بزرگی در توسعه فعالیتهای دانش بنیان دارند عنوان کرد و گفت: هم وزیر و هم رییس سازمان و هم رییس پژوهشگاه از این که اعضای هیأت علمی در قالب فرصت مطالعاتی یا دوره کوتاه مدت در واحد‌های کشت و صنعت و شرکت های خصوصی فعالیت کنند استقبال می کنیم و در قانون جهش تولید و قانون حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و آیین نامه دانش بنیان وزارت جهاد بررسی ظرفیتهای خوبی برای گسترش شرکتهای دانش بنیان وجود دارد و همه باید به سمت ایجاد شرکت‌های دانش بنیان و هسته های فناور برویم.

وی افزود: در پژوهشگاه به سمتی میریم که هم تیم فناوری و هم تیم پژوهشی تقویت شوند تا قدمهای بلندتری در حل مشکلات کشاورزی کشور برداریم.
پیش از سخنرانی دکتر صالحی جوزانی، دکتر هاشمی در سخنانی کوتاه برای دکتر شریعت پناهی در مسوولیت جدید آرزوی توفیق کرد و دکتر شریعت پناهی و دکتر قاسمی نیز در سخنانی کوتاه توضیحاتی در خصوص اهداف و برنامه‌های خود ارایه دادند.
دکتر شریعت پناهی با بیان این که مجموعه پژوهشگاه به مثابه یک تیم در جهت اهداف مشترک تلاش می کنند تغییر مسوولیت ها را امری طبیعی و همانند تغییر تاکتیک در تیمهای ورزشی در موقعیتها و شرایط مختلف عنوان کرد.
وی با اشاره به ضرورت توسعه شرکتهای دانش بنیان و حرکت در مسیر افزایش قراردادهای انتقال فناوری و جذب پژوهانه   اظهار داشت: محور اساسی و تعیین کننده فعالیتها باید حل مشکلات بخش کشاورزی و فعالان این حوزه به عنوان بهره‌بردار نهایی تحقیقات پژوهشگاه باشد.
دکتر قاسمی، سرپرست اداره همکاری‌های علمی و بین‌المللی هم با اشاره به هدف‌گذاری پژوهشگاه برای کسب رتبه اول منطقه و رتبه ای مناسب در عرصه بین‌المللی، تقویت و به روزرسانی تارنمای انگلیسی پژوهشگاه، برگزاری دوره های آموزشی و حضوری با دعوت از اساتید برجسته خارجی و ایرانیان مقیم خارج کشور را از جمله برنامه های خود در اداره همکاری‌های علمی و بین‌المللی پژوهشگاه عنوان کرد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

خبر: علی شمس

عکس: حسن سمیعی

 

 

 

 

1401-03-02
منبع : روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 521,854 | بازدید امروز : 237