logo jihad
logo jihad
جمعه 07  اردیبهشت 1403
dividerآرشیو اخبارdividerتقدیر از دستاورد محققان پژوهشگاه در جشنواره ایده های برتر ستاد هفته پژوهش و فناوری استان البرز
تقدیر از دستاورد محققان پژوهشگاه در جشنواره ایده های برتر ستاد هفته پژوهش و فناوری استان البرز
تقدیر از دستاورد محققان پژوهشگاه در جشنواره ایده های برتر ستاد هفته پژوهش و فناوری استان البرز

 

 از دستاورد محققان پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در زمینه تولید اسید هیومیک از تفاله زیتون و کاه و کلش برنج در سطح پایلوت در  هشتمین جشنواره ایده های برتر ستاد هفته پژوهش و فناوری استان البرز تقدیر شد.

  به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، در حال حاضر سالانه حدود پنج میلیون تن کاه و کلش برنج در شالیزارهای کشور و مقادیر قابل توجهی تفاله زیتون در واحدهای روغن کشی میوه زیتون تولید می شود که بخش قابل توجهی از آن به عنوان پسماند دور ریخته می شوند. 
با دستاورد تحقیقاتی دکتر غلامرضا صالحی جوزانی و مهندس ابراهیم کریمی، اعضای هیات علمی بخش بیوتکنولوژی میکروبی و رضا شرفی، دانشجوی دکتری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی  در زمینه «تولید اسید هیومیک از تفاله زیتون و کاه و کلش برنج به کمک باکتری های تجزیه کننده و مواد لیگنوسلولزی» که با همکاری   دکتر قنواتی و دکتر کوثری از اعضای هیأت علمی این بخش حاصل شده، می‌توان ضمن جلوگیری از آلودگی زیست محیطی ضایعات مزارع برنج و واحدهای روغن کشی با تبدیل آنها به مواد با ارزش افزوده بالا، درآمد قابل توجهی را عاید کشاورزان و بخش کشاورزی کرد.
اسید هیومیک که به عنوان کود در مزارع کشاورزی استفاده می‌شود از ترکیباتی است که نقش مهمی در افزایش توانایی جذب مواد مغذی از خاک توسط گیاهان دارد.
در شرایطی که استفاده بی رویه از کودهای شیمیایی در گلخانه‌ها و مزارع که آلودگی خاک و آب و تجمع نیترات و عناصر سنگین در محصول تولیدی را در پی دارد به عنوان یکی از مشکلات جدی زیست محیطی مطرح است، استفاده از کودهای زیستی نظیر اسید هیومیک به عنوان یکی  از موثرترین راه های مدیریت و کاهش مصرف کودهای شیمیایی مورد توجه محققان قرار گرفته است. اسید هیومیک به عنوان کود آلی با اثرات هورمونی و بهبود جذب عناصر غذایی، افزایش عملکرد و کیفیت را در بسیاری محصولات در پی داشته است.
با توجه به فقر خاک‌های ایران از نظر مواد آلی، استفاده از این ترکیب از نقطه نظر بازیافت ترکیبات آلی جهت بهبود شرایط خاک‌های کشاورزی نیز بسیار ارزشمند است. نیاز به یادآوری است ارزش بازار جهانی هیومیک اسید که در سال 2021 نزدیک به 533 میلیون دلار بوده برابر با پیش‌بینی ها تا سال 2028 به حدود یک میلیارد و 100 میلیون دلار می رسد.

 

    

 

 

 

 

1401-02-24
منبع : روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 522,900 | بازدید امروز : 6