چهارشنبه 05  اردیبهشت 1403
dividerآرشیو اخبارdividerبازدید وزیر توسعه نوآوری جمهوری ازبکستان و هیات همراه از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

ابراهیم عبدالرحمانف، وزیر توسعه نوآوری جمهوری ازبکستان ۲۵ اسفندماه، در راس هیاتی با همراهی بهادر عبدالله اف، سفیر ازبکستان در جمهوری اسلامی ایران از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در کرج بازدید کردند.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، این هیات که تشاباو، معاون وزیر سرمایه‌گذاری و تجارت خارجی ازبکستان و خوژاوو، رئیس دپارتمان بین المللی وزارت کشاورزی ازبکستان هم در ان حضور داشتند ضمن بازدید از بخش های مختلف تحقیقاتی پژوهشگاه در نشستی با حضور دکتر صالحی جوزانی، رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و جمعی از معاونان و مدیران پژوهشگاه، زمینه های همکاری مشترک تحقیقاتی و انتقال فناوری ها در حوزه های مختلف بیوتکنولوژی کشاورزی را بررسی کردند. دکتر صالحی جوزانی ضمن معرفی پژوهشگاه و زمینه های فعالیت و دستاوردهای پژوهشکده های منطقه ای و بخش های مختلف تحقیقاتی پژوهشگاه و زیرساختهای موجود از جمله گلخانه تراریخته از تولید مینی تیوبر سیب زمینی، سالم سازی و تکثیر انبوه ارقام و پایه های سیب و روند واگذاری آنها به شرکت های دانش بنیان، تولید افزودنی های پروبیوتیک خوراک دام و طیور، کود بیولوژیک، گیاهان جایگزین سازگار با شوری و خشکی، محصولات با ارزش افزوده بالا مثل جلبک ها، پروبیوتیک های صنعتی و استارترهای لبنی و همچنین توانمندی های پژوهشگاه در حوزه گیاهان دارویی به عنوان برخی از زمینه های پیشنهادی همکاری پژوهشگاه با ازبکستان یاد کرد.

وی همچنین توضیحاتی در خصوص نحوه تجاری سازی این فناوری ها در کشور و حمایتهای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از شرکتهای دانش بنیان به عنوان حلقه واسط انتقال این فناوری ها به عرصه کشاورزی ارائه داد. عبدالرحمانف، وزیر توسعه نوآوری جمهوری ازبکستان هم با تبریک عید نوروز و تشکر از میزبانی خوب پژوهشگاه اظهار داشت: از آنجا که متخصص مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی هستم از دیدن دستاوردها و زیرساختهای شما بسیار تحت تاثیر قرار گرفته ام. جای خوشحالی دارد که توانسته اید 40 پروژه خود را به مرحله تجاری سازی کنید.

وی خاطرنشان کرد: هدف از سفر این هیات به ایران تنها ملاقات و گفت و گو نیست؛ بلکه امیدواریم پیشنهادهای واقعی علمی شما را بگیریم و براساس آن با شما به نتیجه برسیم تا از این دستاوردها در توسعه کشورمان استفاده کنیم.  وزیر توسعه نوآوری جمهوری ازبکستان با بیان این که کشورش پنج سال است که درب های خود را به روی دنیا گشوده و از انتقال تکنولوژی و اجرایی کردن آن در ازبکستان استقبال می کند گفت: با توجه به فاجعه خشک شدن دریاچه آرال علاقمندیم که فراخوان ویژه ای برای انتخاب پروژه بین ایران و ازبکستان برای حل مساله اراضی بر جای مانده از دریاچه آرال داشته باشیم.

در زمینه اجرای پروژه های مشترک در این زمینه دانشمندانی را که می توانند با دانشمندان شما همکاری کنند را هم به شما معرفی خواهیم کرد. وی خاطرنشان کرد: در پی خشک شدن دریاچه آرال، پنج میلیون هکتار شوره زار بر جای مانده که چگونگی استفاده از این اراضی به عنوان یک پروژه ملی در ازبکستان مطرح است. عبدالرحمانف تصریح کرد که غیر از استفاده از تجارب و دانش محققان پژوهشگاه در زمینه کشت گیاهان در اراضی شور در حوزه های دیگر مثل پروبیوتیک های مورد استفاده در صنایع دامپروری هم از همکاری با پژوهشگاه استقبال می کند.   وی در پایان علاقمندی کشورش را برای استفاده از تجارب پژوهشگاه در زمینه تولید مینی تیوبر سیب‌زمینی خصوصا زنجیره شرکت‌های فعال در این حوزه اعلام کرد.

عکس: حسن سمیعی

خبر:علی شمس