پنج شنبه 30 فروردین 1403
dividerآرشیو اخبارdividerهشتمین جلسه از کارگاه آموزشی برنامه ریزی استراتژیک برگزار شد
هشتمین جلسه از کارگاه آموزشی برنامه ریزی استراتژیک برگزار شد

با حضور مدیران ارشد موسسات تحقیقاتی

کارگاه آموزشی برنامه ریزی استراتژیک با رویکرد کارت امتیاز متوازن برگزار شد

هشتمین جلسه کارگاه آموزشی برنامه ریزی استراتژیک با رویکرد کارت امتیاز متوازن (کام) و با حضور روسا و مدیران ارشد موسسات تحقیقاتی سازمان تحقیقات، آمو زش و ترویج کشاورزی، صبح امروز (16 مردادماه 96)، به میزبانی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی برگزار شد.

به گزارش اداره روابط عمومی و ترویج یافته ها، این برنامه در تداوم کارگاه های آموزشی قبلی با هدف تدوین برنامه های راهبردی چندساله توسط موسسات تحقیقاتی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی برگزار شد. نخستین جلسه کارگاه برنامه ریزی استراتژیک، اواخر فروردین ماه و دومین جلسه در اوایل اردیبهشت ماه سال جاری برگزار شده بود و این برنامه، سومین جلسه کارگاه آموزشی به میزبانی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی به شمار می رود.

در این کارگاه، دکتر امیرمسعود صابری، عضو هیات علمی و رئیس گروه تدوین سیاست ها و راهبردهای سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، به عنوان مدرس حضور یافت و ادامه مباحث مربوط به برنامه ریزی استراتژیک را که در جلسات گذشته مطرح شده بود، برای مدیران ارشد و روسای موسسات تحقیقاتی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی ارایه کرد. سپس دکتر نیراعظم خوش خلق سیما رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی، دکتر داراب حسنی رئیس موسسه تحقیقات علوم باغبانی و دکتر مرتضی رضایی رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی، به تشریح اهداف استراتژیک، اهداف کمی، سنجه و اقدامات استراتژیک خود پرداختند و درباره جزییات این برنامه ها، بین شرکت کنندگان، بحث و تبادل نظر صورت گرفت.

دکتر صابری مدرس این کارگاه در حاشیه این برنامه در گفتگو با روابط عمومی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران اظهار داشت: در حال حاضر برای هر گروه از موسسات، چهار دوره در ستاد سازمان برگزار کرده ایم و این دوره، سه موسسه تحقیقات علوم باغبانی، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی و موسسه تحقیقات علوم دامی شرکت کردند و هر دوره هشت جلسه است که یک روز را شامل می شود.

وی درباره اهداف این کارگاه گفت: هدف این کارگاه ها و دوره ها، آشنایی تمام مدیران ارشد موسسات با مبانی و نحوه برنامه ریزی استراتژیک، مشکلات برنامه ریزی و اجرای برنامه، تشویق برای شرکت در فرایند برنامه ریزی است. این برنامه ها کمک می کند مدیران، ارزیابی بهتری از عملکرد خود و افق دید بهتری داشته باشند و بدانند در آینده به کجا می روند و تمام کارکنان خود را در فرایند برنامه های استراتژیک مشارکت دهند.

رئیس گروه تدوین سیاست ها و راهبردهای سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به ارزیابی خود از جلسات برگزارشده و مشارکت مدیران ارشد موسسات در این برنامه تصریح کرد: فکر می کنم با توجه به فشردگی، خروجی و نتایج جلسات، استقبال بسیار خوبی از این برنامه صورت گرفته است اما در عین حال باید نظر مدیران شرکت کننده در این برنامه را که از طریق فرم های نظرسنجی مطرح شده، جویا شد. در مجموع، نتایج حاصل از نظرسنجی، بیانگر رضایت بالا و بیش از 80 درصدی شرکت کنندگان در دوره های برگزارشده است.

دکتر صابری درباره برنامه های استراتژیک ارایه شده از سوی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی نیز خاطرنشان کرد: پژوهشکده در تدوین و ارایه برنامه های استراتژیک، و نیز شرکت در جلسات، بسیار خوب، با دلسوزی و انگیزه بالا کار کرده است. یکی از ویژگی های جلسه اخیر، حضور روسای هر سه موسسه بوده است که نکته مثبتی به شمار می آید.

وی با اشاره به اینکه تداوم این برنامه ها وکارگاه ها بستگی به نظر موسسات تحقیقاتی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی دارد، اظهار داشت: اگرچه دوره آموزشی تمام شده اما هنوز در ابتدای کار هستیم و بسیاری از اقدامات هنوز باقی مانده است. اگر موسسات علاقه مند باشند و کمیته استراتژی را در موسسات تشکیل دهند، و بر مبنای برنامه های مطرح شده، کار را به شکل عملی اجرا کنند، بسیار موثر خواهد بود.

تهیه و تنظیم خبر: سعید میرشاهی

عکس: سینا معتمدراد