logo jihad
logo jihad
جمعه 10 فروردین 1403
dividerآرشیو اخبارdividerبازدید هیات مدیره شرکت سهامی زراعی گلپایگان از پژوهشگاه
بازدید هیات مدیره شرکت سهامی زراعی گلپایگان از پژوهشگاه
بازدید هیات مدیره شرکت سهامی زراعی گلپایگان از پژوهشگاه

 

 

هیات مدیره شرکت سهامی زراعی گلپایگان، از واحد‌های بخش خصوصی که همکاری نزدیکی در اجرای پروژه های پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی دارد، روز یکشنبه ۱۲ دی ماه از بخش‌های مختلف تحقیقاتی پژوهشگاه بازدید کردند.

 

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، شرکت سهامی زراعی گلپایگان به عنوان یکی از واحد‌های پیشرو کشت و صنعت در همکاری با محققان بخش فیزیولوژی مولکولی پژوهشگاه حدود هفت هزار متر مربع از اراضی خود را زیرکشت ژنوتیپ های برتر گیاهان جایگزین شامل سورگوم و ارزن مرواریدی برده است. مهندس طالاری، رییس هیات مدیره، دکتر مرادی، مدیر عامل، دکتر روشن ضمیر، مسئول واحد دامداری و مهندس اعجازی، مسئول واحد تولیدات زراعی و باغی شرکت سهامی زراعی گلپایگان در ابتدای بازدید با توضیحات دکتر بابک ناخدا، رییس بخش تحقیقات فیزیولوژی مولکولی پژوهشگاه با تاریخچه و فعالیت‌های بخش ‌های مختلف تحقیقاتی و پژوهشکده‌های منطقه‌ای پژوهشگاه آشنا شدند و در ادامه در بخش تحقیقات کشت بافت و انتقال ژن پژوهشگاه حضور یافتند.

دکتر شریعت ‌پناهی، رییس بخش ضمن معرفی زمینه‌های تحقیقاتی و برخی از طرح‌های پژوهشی خاتمه یافته و در دست اجرای بخش به تبیین دستاوردهای پژوهشی شاخص بخش پرداخت. وی تدوین پروتکل های ریزازدیادی ارقام مختلف گیاهان باغی، تولید مینی تیوبر عاری از ویروس سیب زمینی، طرح سالم‌سازی پایه و نهال محصولات باغی در راستای ایجاد باغ های سالم مادری و تولید بذور هیبرید از طریق دستیابی به لاین‌های دابل هاپلویید را از جمله محورهای فعالیت این بخش عنوان کرد.

این هیات در ادامه در بخش تحقیقات بیوتکنولوژی میکروبی حضور یافتند و با توضیحات دکتر قنواتی، رییس بخش با فعالیت‌ها و دستاوردهای این بخش از جمله تولید کودهای زیستی محرک رشد بر پایه استرپتومایسس، راه‌اندازی کلکسیون ذخایر میکروبی کشاورزی، تولید و فرمولاسیون جدید پروبیوتیک گیاهی مبتنی بر سویه‌های بومی قارچ تریکودرما، تولید محصولات محرک رشد قارچ‌های خوراکی، تولید فرآورده های زیستی با ارزش از پسماندهای کشاورزی به روش پالایش زیستی و تولید آنزیم های مورد استفاده در خوراک طیور و آبزیان و ... آشنا شدند. در بخش تحقیقات ژنومیکس پژوهشگاه هم دکتر زین‌العابدینی توضیحاتی را در معرفی حوزه ژنومیکس و فعالیت‌ها و دستاوردهای بخش نظیر طرح تولید آنزیم‌های مورد نیاز صنایع شوینده، ارزیـابـی ژرم پـلاسـم انـار ایـران، ثبت شناسه ژنتیک در ماهیان، توالی یابی ژنوم اسب بومی و آنالیز مقایسه ای جهت تهیه کیت های تعیین اصالت ژنتیک نژادهای اسب، کاربرد روش های مبتنی بر زیست فناوری و اصلاح کلاسیک در گیاهان باغی ارائه کرد.

این هیات در ادامه در بخش تحقیقات نانوتکنولوژی پژوهشگاه حضور یافتند و با توضیحات دکتر مأمنی، رییس بخش با محورهای تحقیقاتی و برخی دستاوردهای بخش از جمله افزایش فتوسنتز در گیاهان، تولید نانوکودهای آهسته‌رهش، نانوآفت‌های گیاهی، بهبود عملکرد آنزیم های خوراک دام و طیور به کمک نانوتکنولوژی، تولید نانوحسگرهای شناسایی بقایای سموم و آفتکش‌ها و نیترات، تولید نانوجاذب‌های حذف اکسیژن و بقایای سموم به منظور بسته‌بندی بهینه محصولات کشاورزی و غذایی آشنا شدند. در بخش تحقیقات فیزیولوژی مولکولی پژوهشگاه هم دکتر ناخدا ضمن معرفی بخش، ارزیابی و تعیین ژنوتیپ‌های متحمل و حساس به تنش‌های غیرزیستی و شناسایی ژن‌های دخیل در تحمل به تنش ها و همچنین ارائه روش‌های افزایش تولید متابولیت‌ها و ترکیبات با ارزش در گیاهان را از جمله اهداف اصلی فعالیت این بخش عنوان کرد.

وی در ادامه در معرفی طرح‌ها و دستاوردهای بخش به طرح استحصال رنگدانه آبی فیکوسیانین از سویه بومی ‌ریزجلبک اسپیرولینا، تولید پروتئین قابل استفاده در صنعت دام و طیور از ریزجلبک‌ها، برنامه کشاورزی هالوفیت مبنا و کشت گیاه سالیکورنیا و تولید گیاهان هالوفیت در مناطق و آب های شور، ایجاد ارقام و هیبریدهای ارزن دانه ریز و مرواریدی متحمل به خشکی با عملکرد بالا، افزایش عملکرد اندام های هوایی و ماده موثره استویوزاید در گیاه استویا، استخراج مواد مؤثره از گیاه گلرنگ در گرید صنعتی، غذایی و داروئی اشاره کرد. هیات مدیره شرکت سهامی زراعی گلپایگان در ادامه پس از بازدید از فیتوترون‌ها (اتاق‌های رشد گیاهان) پژوهشگاه در نشستی با هیات رئیسه پژوهشگاه، زمینه های گسترش همکاری‌های فی‌مابین را بررسی کردند. .

 

 

 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

                                         

 

 

 

 

 

عکس: حسن سمیعی

خبر: علی شمس

1400-10-12
منبع : روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 518,931 | بازدید امروز : 24