logo jihad
logo jihad
چهارشنبه 05  اردیبهشت 1403
dividerآرشیو اخبارdividerدر وبینار هفتگی پژوهشگاه مطرح شد ردیابی مایکوتوکسین های مهم کشاورزی به کمک پلت فرم های آپتاسنسوری
در وبینار هفتگی پژوهشگاه مطرح شد
ردیابی مایکوتوکسین های مهم کشاورزی به کمک پلت فرم های آپتاسنسوری
در وبینار هفتگی پژوهشگاه مطرح شد ردیابی مایکوتوکسین های مهم کشاورزی به کمک پلت فرم های آپتاسنسوری

 

 

  در وبینار علمی این هفته واحد آموزش پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، یکی از اعضای هیات علمی بخش بیوتکنولوژی میکروبی پژوهشگاه به تبیین تحقیقات خود در خصوص «ردیابی مایکوتوکسین های مهم بخش کشاورزی به کمک پلت فرم های آپتاسنسوری»  پرداخت.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، مریم موسیوند، دانش آموخته دکتری قارچ شناسی و بیماری های قارچی گیاهان و عضو هیات علمی پژوهشگاه در این وبینار که روز یکشنبه  ۱۴ آذرماه برگزار شد ضمن معرفی پروب های آپتامری به عنوان عنصر تشخیصی در پلت فرم های بیوسنسوری، مزایا و معایب پلت فرم های آپتاسنسوری طراحی شده را از دیدگاه کاربرد در تشخیص های میدانی و به کارگیری در سطح تجاری مورد بررسی قرار داد. 

وی با اشاره به اینکه مایکوتوکسین ها گروه بزرگی از متابولیت های ثانویه قارچی محسوب می شوند که به دلیل سمیت و خطر سرطان زایی تهدیدی جدی برای سلامت انسان و دام در سراسر دنیا به شمار می‌روند، ردیابی دقیق و سریع مقادیر بسیار کم ترکیبات مذکور در ماتریکس های پیچیده غذایی و به ویژه در محل را منوط به توسعه بیوسنسورهای متنوع در این حوزه خواند.

موسیوند تصریح کرد: استفاده از پروب های آپتامری به عنوان مولکول تشخیصی در پلت فرم های بیوسنسوری منجر به توسعه گروه خاصی از بیوسنسورها شده که تحت عنوان آپتاسنسور شناخته می شوند.  با توجه به مزایای بسیار زیاد پروب های آپتامری، در سال های اخیر تلاش برای توسعه  آپتاسنسورهای کارآمد و دقیق به منظور ردیابی مایکوتوکسین ها افزایش پیدا کرده است. 

به گفته وی، اکراتوکسین، نخستین مایکوتوکسینی است که در سال 2008 برای توسعه آپتاسنسور مورد بررسی قرار گرفته است و پس از آن پلت فرم های متنوع آپتاسنسوری از قبیل آپتاسنسورهای نوری،  آپتاسنسورهای فلئورسنت، آپتاسنسورهای الکتروشیمیایی، آپتاسنسورهای نواری و ... برای مایکوتوکسین های مختلف از قبیل اکراتوکسین ها، آفلاتوکسین ها، فومونیزین ها، زیرالنون و .... توسعه یافته است. 

موسیوند در تبیین مزایای به کارگیری پروب های آپتامری در مقایسه با آنتی بادی ها در پلت فرم های بیوسنسوری و اختصاصی مایکوتوکسین ها به عدم نیاز به تولید در سیستم زنده، ماهیت سنتتیک، نداشتن محدودیت در مولکول هدف، پایداری بالا، تشکیل ساختار سه بعدی ویژه پس از تشکیل کمپلکس، امکان هیبریدیزاسیون با توالی های مکمل، سادگی و انعطاف پذیری در نشان دار کردن با گروه های عملکردی متفاوت اشاره کرد. 

طراحی و مهندسی پروب های آپتامری برای مایکوتوکسین های مختلف و مهم در بخش کشاورزی به کمک تکنیک های شبیه سازی محاسباتی از دیگر مباحث مطرح شده در سخنرانی عضو هیات علمی پژوهشگاه بود.

 

1400-09-15
منبع : روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 522,714 | بازدید امروز : 28