جمعه 07  اردیبهشت 1403
dividerآرشیو اخبارdividerعضو هیات علمی پژوهشگاه تشریح کرد: کاربرد زیست شناسی سامانه ای تلفیقی در فرایندهای بیولوژیکی
عضو هیات علمی پژوهشگاه تشریح کرد:
کاربرد زیست شناسی سامانه ای تلفیقی در فرایندهای بیولوژیکی

سخنرانی علمی این هفته پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی به بررسی کاربردزیست شناسی سامانه ای تلفیقی در فرایندهای بیولوژیکی اختصاص داشت.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، دکتر بهمن پناهی، استادیار پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی پژوهشگاه در سخنرانی خود ضمن مروری کلی بر چهارچوب مطالعاتی در زیست شناسی سامانه ای،  رویکردهای مبتنی بر شبکه های زیستی در تلفیق با مدل سازی با استفاده از الگوریتم های هوش مصنوعی خصوصا یادگیری ماشین را مورد بحث و بررسی قرار داد. وی با اشاره به این که شناسایی مکانیسم های مولکولی دخیل در فرایند های زیستی از گام های اساسی و مهم در زمینه بهینه سازی این فرایندها برای تولید محصولات بیولوژیکی با ارزش است، اظهار داشت: در این زمینه عمده توجهات به استفاده از رویکردهای توالی یابی و شناسایی ژن ها و پروتئین های با بیان افتراقی دخیل معطوف است. با این حال بررسی رفتار برهم کنشی این ژن ها و شناسایی ماژول های عملکرد و بررسی نقش این ماژول ها در ارتباط با صفت مورد نظر رویکرد کارامدتری در شناسایی ژنها و تنظیم کننده ها می باشد. گفتنی است، بهمن پناهی که دانش آموخته دکتری بیوتکنولوژی گیاهی دانشگاه تبریز است عمدتا در حوزه زیست شناسی سامانه ای، بیوانفورماتیک، شبکه های بیولوژیکی، یادگیری ماشین، ترانسکریپتوم و تنش های زیستی و غیرزیستی تحقیق می‌کند. همسانه سازی، تعین توالی و آنالیز بیان انتی پورترواکوئلی در گیاه هالوفیت leptochloa، آنالیز بیوانفورماتیکی پروتئین های مرتبط با پاتوژن، تعیین ژنهای ضروری برای تولید سوخت های زیستی با استفاده از سیانوباکتری با بهره‌گیری از الگوریتم های کمی و کیفی، ترسیم شبکه کموکاین و سایتوکاین در بیماری اتوپیک درماتایتیس و بررسی تطابق آن با بیماری خارش پوستی جانبازان شیمیایی و بررسی مکانیسم های مولکولی دخیل در مقاومت باکتریهای لاکتوباسیل به باکتریوفاژها، عناوین برخی طرحهای تحقیقاتی او را تشکیل می‌دهد.

1400-09-07