پنج شنبه 06  اردیبهشت 1403
dividerآرشیو اخبارdividerحقوق مالکیت فکری از زیرساخت‌های ضروری برای حمایت از تولید است
حقوق مالکیت فکری از زیرساخت‌های ضروری برای حمایت از تولید است

در ادامه سلسله سخنرانی های هفتگی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی،  کارشناس اداره حقوق مالکیت فکری در سخنرانی 30 آبان ماه پژوهشگاه به مباحث کاربردی در ثبت اختراع پرداخت.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، سید ابراهیم موسوی مطلق در این جلسه وبیناری گفت: طی سه قرن اخیر منبع اصلی ثروت در اقتصاد از منابع طبیعی به دارایی‌های ملموس ساخته بشر و از آن به دارایی‌های غیرملموس تغییر جهت داده است. در اقتصاد کشاورزی زمین و در اقتصاد صنعتی منابع طبیعی و نیروی کار انسانی منابع اصلی می‌باشند؛ اما اقتصاد دانش محور، اقتصادی است که در آن دانش منبع اصلی است و  تولید و بهره برداری از دانش نقش اساسی در تولید ثروت دارد.

وی در عین حال خاطر نشان کرد:  تولید دانش فرآیندی خودکار نیست  و نیازمند فراهم کردن بسترهای لازم و انجام حمایت می‌باشد. حقوق مالکیت فکری یکی از زیرساخت‌های ضروری برای حمایت از تولید، بکارگیری و اشاعه دانش می‌باشد.

موسوی مطلق اضافه کرد: یکی از انواع مالکیت‌های فکری که نقشی غیرقابل انکار در ترغیب سرمایه‌گذاری‌های فکری و مالی دارد، حق اختراع است. حمایت از اختراع از اصول بنیادین توسعه می‌باشد و امروزه کمتر کشوری است که این اصل را نپذیرفته باشد. لکن، حمایت از اختراعات منوط به رعایت شرایطی است.

وی در ادامه با تبیین این شرایط به برخی مباحث کاربردی در فرآیند ثبت اختراع اشاره کرد.

1400-09-01