logo jihad
logo jihad
شنبه 01  اردیبهشت 1403
dividerآرشیو اخبارdividerرییس اسبق پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، معاون وزیر و رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
رییس اسبق پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، معاون وزیر و رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
رییس اسبق پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، معاون وزیر و رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی

 

طی حکمی از سوی دکتر سیدجواد ساداتی نژاد، وزیر جهاد کشاورزی، دکتر سید مجتبی خیام نکویی، رییس موفق پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی طی سالهای ١٣٨٤تا ۱۳۹۱ به سمت معاون وزیر و رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی منصوب شد.

 

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در بخشی از حکم انتصاب دکتر خیام نکویی آمده است: شناسایی دقیق مشکلات بخش کشاورزی، انجام پژوهش های کاربردی، ارتقا سرعت نفوذ دانش، گسترش استفاده از فن آوری های نوین در فعالیت های علمی، حمایت از شرکت های دانش بنیان، توجه به حفاظت از منابع و ذخایر ژنتیکی و هسته های اولیه اعم از زراعی، باغی، دامی و منابع طبیعی از اهم انتظارات است.

دکتر خیام نکویی، رئیس جدید سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی روز شنبه در مراسم معارفه خود که با حضور وزیر جهاد کشاورزی برگزار شد، تغییر رویکرد از محقق محوری به برنامه محوری، اصلاح، تصویب و عملیاتی سازی شیوه نامه سازمان و ایجاد فرصت مطالعاتی برای محققین در مزرعه، جهت دهی تخصیص اعتبارات به پروژه های هدفمند و ماموریت گرا در راستای ارتقای فناورانه بخش کشاورزی، راه اندازی پلتفرم تجاری سازی فناوری های کشاورزی، ایجاد و ارتقای شرکت های دانش بنیان، مهندسی ساختار تشکیلاتی سازمان تحقیقات، برون سپاری پروژه های تحقیقاتی در بخش هایی که ظرفیت های شرکت های دانش بنیان وجود دارد، ارتقای سیستم یکپارچه داده های کشاورزی و متناسب سازی دریافتی هیئت علمی سازمان تحقیقات با اعضای هیئت علمی وزارت علوم را از جمله برنامه های خود در سازمان «تات» عنوان کرد. وی ابراز امیدواری کرد که سند امنیت غذایی هم به زودی تصویب و ابلاغ شود.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی تاکید کرد: وزارت جهاد کشاورزی برای رسیدن به اهداف خود به سازمان تحقیقات به عنوان پشتوانه مستحکم نیازمند است. دکتر سید مجتبی خیام نکویی در بیست و ششم بهمن ماه سال ۱۳۴۰ در اصفهان به دنیا آمد. وی پس از پایان تحصیلات متوسطه در سال ١٣٥٨در رشته کشاورزی در دانشگاه پذیرفته شد. با وقوع انقلاب فرهنگی و تعطیلی دانشگاه ها، دکترخیام نکویی به کمیته امداد امام خمینی اصفهان و پس از تشکیل نهاد انقلابی جهاد سازندگی به جهاد سازندگی بیرجند پیوست و به مدت سه سال در مناطق محروم جنوب خراسان مشغول به خدمت شد. وی در سال ١٣٦٣ با اعزام به منطقه عملیاتی سومار به عنوان قائم مقام فرمانده پشتیبانی جنگ جهاد سازندگی خراسان مستقر در سومار در منطقه جنگی مشغول به کار شد. دکتر خیام نکوئی در سال ١٣٦٤ به جهاد سازندگی اصفهان منتقل شد و در کمیته کشاورزی مشغول به فعالیت شد.

پس از بازگشایی دانشگاه ها، برای ادامه تحصیل به دانشگاه بازگشت و در سال ١٣٦٧ موفق به اخذ درجه مهندسی کشاورزی خود از دانشگاه صنعتی اصفهان شد. وی سپس در سال ١٣٦٩ وارد دانشگاه تهران شده و کارشناسی ارشد خود را نیز از آن دانشگاه در رشته اصلاح نباتات اخذ کرد. دکتر خیام نکویی در سال ١٣٧٠ به عنوان رییس مرکز آموزش عالی (آموزشکده فنی) شهید فارسی و مسول واحد آموزش جهاد سازندگی استان اصفهان به ادامه خدمت پرداخت و طی این دوران منشا تحولات چشمگیری در حوزه آموزش جهاد سازندگی شد. وی در سال ١٣٧٤ به عنوان معاون آموزش و تحقیقات جهاد سازندگی و رییس مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام استان اصفهان منصوب و مدیریت حوزه آموزش و تحقیقات در عرصه کشاورزی استان اصفهان را بر عهده گرفت. دکتر خیام نکویی پس از دو سال خدمت در این سنگر برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری تخصصی بیوتکنولوژی و به عنوان سرپرست دانشجویان ایرانی به همراه تعدادی از دانشجویان برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری عازم کشور مالزی شد.

وی پس از اخذ دکتری تخصصی بیوتکنولوژی گیاهی به ایران بازگشت و مبادرت به بنیانگذاری پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی منطقه مرکزی کشور در اصفهان کرد که اولین مجموعه از فناوریهای نوین در استان اصفهان محسوب می شود. وی در سال ١٣٨٤ به ریاست پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاوزی منصوب شد که طی حدود هفت سال مدیریت این مجموعه، تحولات چشمگیری را در حوزه بیوتکنولوژی کشاورزی در کشور رقم زد. تاسیس گلخانه گیاهان تراریخته و دبیرخانه بیماری جاروک لیموترش در پژوهشکده از دستاوردهای دوره مدیریت وی در این مجموعه بود. دکتر مجتبی خیام نکویی در سال ١٣٨٥ به عنوان مدیر پژوهشی نمونه برگزیده و مورد تقدیر قرار گرفت. در سال ١٣٨٦ در اولین دوره همایش چهره های ماندگار به عنوان چهره ماندگار استان اصفهان در حوزه علم و فناوری معرفی شد.

وی در اسفندماه ١٣٨٧ به پاس فعالیتهای اثربخش در پیشرفت حوزه بیوتکنولوژی کشاورزی تهران به عنوان محقق و دانشمند برجسته کشاورزی کشورهای اکو معرفی شد و طی مراسمی با حضور سران کشورهای عضو اکو در تهران مورد تقدیر قرار گرفت. دکتر خیام نکویی در تیرماه ١٣٩١ با حکم دکتر سلطانخواه، معاون وقت علمی و فناوری رییس جمهور به عنوان معاون فناوری و نوآوری معاونت علمی و فناوری منصوب شد و تا پایان سال ١٣٩٢ با مسئولیت در حوزه فناوری های نوین، طرح های کلان ملی و فناوری،کانون های هماهنگی دانش و صنعت و حمایت از تجاری سازی طرح های فناوری، اقدامات اساسی در زمینه شکل گیری و توسعه شرکت‌های دانش بنیان به ثمر رساند.

از سمت های مهم دیگر دکتر خیام نکویی می توان به مشاور دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در امور نخبگان، ریاست کارگروه تخصصی بیوتکنولوژی وزارت جهاد کشاورزی، عضویت در کمیته ملی اخلاق زیستی و اخلاق در علم و فناوری یونسکو، عضویت در شورای بنیاد ملی نخبگان، عضویت در هیأت امنای پارک علم و فناوری پردیس ریاست جمهوری، عضویت ستاد ویژه توسعه فناوری نانو و عضو سازمان کیفیت آسیا-اقیانوسیه اشاره کرد.

 

 

1400-08-22
منبع : روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 521,751 | بازدید امروز : 134