logo jihad
logo jihad
جمعه 10 فروردین 1403
dividerآرشیو اخبارdividerدر سمینار علمی پژوهشگاه بررسی شد: پاک‏سازی موثر آلاینده‌های خاک با کاربرد باکتری‏ های محرک رشد گیاه
در سمینار علمی پژوهشگاه بررسی شد:
 پاک‏سازی موثر آلاینده‌های خاک با کاربرد باکتری‏ های محرک رشد گیاه
در سمینار علمی پژوهشگاه بررسی شد: پاک‏سازی موثر آلاینده‌های خاک با کاربرد باکتری‏ های محرک رشد گیاه

 

 

در ادامه سلسله سخنرانی های علمی هفتگی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در سخنرانی روز یکشنبه این هفته، اثرات متقابل گیاه- باکتری در حوزه کشاورزی و محیط زیست با تمرکز بر پاکسازی آلاینده ‏های هیدروکربنی و فلزات سنگین بررسی شد.

 
در ادامه سلسله سخنرانی‌های  علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، روز یکشنبه، هفتم شهریورماه، سخنرانی‌ای با عنوان «تعامل متقابل گیاه - باکتری، رویکردی پایدار برای افزایش عملکرد در کشاورزی و محیط زیست» در قالب وبینار برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، این سخنرانی با عنوان "تعامل متقابل گیاه - باکتری، رویکردی پایدار برای افزایش عملکرد در کشاورزی و محیط زیست"  توسط دکتر علی عبادی، پژوهشگر پسادکتری بخش فیزیولوژی مولکولی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ارائه شد.

عبادی که از سال 1393 در پژوهشگاه فعالیت دارد، دوره دکتری بیولوژی و بیوتکنولوژی خاک را در سال 1396 در دانشگاه گرگان به پایان برده و عمده زمینه های تحقیقاتی او را بیولوژی خاک، پالایش زیستی آلاینده‏ های محیطی و باکتری‏های محرک رشد تشکیل می‌دهند.

وی علاوه بر تالیف یک کتاب در حوزه گیاهان هالوفیت (سالیکورنیا) موفق به انتشار 12 مقاله علمی پژوهشی ( دو مقاله فارسی و 10 مقاله لاتین) نیز شده است.

عبادی در سخنرانی خود در تبیین اهمیت تعامل متقابل گیاه - باکتری به عنوان رویکردی پایدار برای افزایش عملکرد در کشاورزی و محیط زیست گفت:
توسعه فعالیت‏های صنعتی و نیز صنعتی‌سازی فعالیتهای کشاورزی و استفاده از منابع نامتعارف برای افزایش تولید، منجر به افزایش غلظت آلاینده ها در اراضی زراعی و غیر زراعی شده است. مهمترین آلاینده های خاک شامل فلزات سنگین، ترکیبات آلی و آلاینده های جامد نظیر زباله ها هستند که از میان آن‏ها ترکیبات آلی مانند هیدروکربن‏های نفتی و نیز فلزات سنگین به دلیل سمیت بالا، قابلیت تجمع در زنجیره غذایی و اثرات جهش زایی و سرطان‏زایی در غلظت‏های کم نیز حائز اهمیت شناخته شده ‏اند.
 
وی خاطرنشان کرد: روش‏های زیستی از جمله راهکارهای ارزان، سازگار به محیط و فراگیر برای حذف یا غیرمتحرک سازی آلاینده ‏های محیطی مختلف معرفی شده اند که این فناوری زیستی در حقیقت استفاده از پتانسیل طبیعت برای حفاظت و افزایش کیفیت محیط زیست است . 

عبادی با اذعان به اینکه این فرآیند زیستی به طور کامل تحت تاثیر عوامل محیطی قرار دارد، اظهار داشت: نخستین عامل محدود کننده، تنش حاصل از سمیت آلاینده است که منجر به کاهش زی‏توده گیاه در ریشه و اندام هوایی شده و به تبع آن کارایی این فرآیند کاهش می ‏یابد. در این شرایط بهبود رشد گیاه از طریق کاهش تنش می‏تواند در استقرار بهتر گیاه و بهبود کارایی فرآیند مفید باشد.
 
وی خاطرنشان کرد: استفاده از باکتری‏های متحمل به آلاینده که توانایی تحریک رشد گیاه در شرایط تنشی و همچنین قابلیت تجزیه یا افزایش فراهمی آلاینده را دارند، می‏تواند راه‏کار مناسبی برای بهبود کارایی فرآیند پاک‏سازی از محیط خاک باشد. 

عبادی در ادامه به تبیین کاربرد اثرات متقابل  گیاه - باکتری در حوزه کشاورزی و  محیط زیست با تمرکز بر پاکسازی آلاینده‌های هیدروکربنی و فلزات سنگین  پرداخت.

 

  

 

 

 

 

1400-06-08
منبع : روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 518,919 | بازدید امروز : 12