شنبه 06 آذر 1400
dividerآرشیو اخبارdividerورود بیوتکنولوژی به سرفصل برنامه های ترویج کشاورزی.
ورود بیوتکنولوژی به سرفصل برنامه های ترویج کشاورزی.

ورود بیوتکنولوژی به سرفصل برنامه های ترویج کشاورزی

مباحث بیوتکنولوژی با همکاری پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی به برنامه های ترویج کشاورزی وارد می شود.

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی، دکتر شاهپسند، قائم مقام معاونت ترویج سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اعلام این مطلب خاطرنشان کرد: جای مباحث بیوتکنولوژی کشاورزی در حوزه ترویج خالی است که امیدواریم با کمک اعضای هیات علمی و محققان بیوتکنولوژی کشاورزی بتوانیم یافته ها و اطلاعات علمی این حوزه را در سطوح مختلف ترویجی در اختیار کشاورزان، کارشناسان و سایر بهره برداران قرار دهیم.

وی که در نخستین جلسه کارگاه آموزش مباحث ترویجی در جمع اعضای هیات علمی پژوهشکده سخن می گفت از محققان این حوزه دعوت کرد در کنار انتشار فعالیتهای تحقیقاتی و ارائه یافته های پژوهشی در قالب مقالات علمی نسبت به تدوین نوشتارهای ترویجی جهت ارائه مستقیم به کشاورزان یا کمک به مروجان حوزه کشاورزی در انتقال یافته های جدید این حوزه اقدام کنند.

قائم مقام معاونت ترویج سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی خاطرنشان کرد: نهضتی برای تولید محتوا براساس نیاز مراکز جهاد کشاورزی دهستانها در سازمان شکل گرفته که به تهیه 100 عنوان نشریه و هندبوک ترویجی منجر شده است. امیدواریم امسال در کتاب یافته های قابل ترویج سازمان شاهد ارائه مباحث زیست فناوری کشاورزی نیز باشیم.

شاهپسند تصریح کرد:محتوای فنی و تخصصی قابل ترویج گسترده وسیعی از یافته های تحقیقاتی(دانش فنی جدید) تا دانش بومی، دانش تجربی، دانش فنی موجود و دانش سایر کشورها را شامل می شود که می توان آن را متناسب با سطح دانش، سن و تحصیلات مخاطبان در قالب محتوای ترویجی از طریق رسانه های مختلف – متناسب با شرایط مخاطبان – در اختیار آنها قرار داد.

وی خاطرنشان کرد: متناسب با سطح سواد مخاطب و حجم و فشردگی مطالب می توان از پوستر، چارت، تک برگ ترویجی، بروشور، نشریه ترویجی، نشریه فنی، هندبوک و کتاب برای انتقال مباحث ترویجی به مخاطب استفاده کرد.

شاهپسند در ادامه با ارائه توضیحاتی در خصوص ویژگی ها و کارکردهای متفاوت این ابزارهای ترویجی آموزش هایی را در خصوص نحوه ارائه مناسب اطلاعات علمی و یافته های تحقیقاتی از طریق آنها ارائه داد.

این کارگاه با هدف آموزش عملی تهیه اقلام ترویجی در قالب چند جلسه در پژوهشکده ادامه خواهد داشت.

عکس: سینا معتمدراد

1396-03-30