پنج شنبه 06  اردیبهشت 1403
dividerآرشیو اخبارdividerبازدید هیات نمایندگان شرکت ملی اکتشاف نفت به منظور بررسی طرح مشترک ژئوبوتانی
بازدید هیات نمایندگان شرکت ملی اکتشاف نفت به منظور بررسی طرح مشترک ژئوبوتانی

در راستای همکاری های مشترک پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با شرکت ملی اکتشاف برای اجرای طرح پژوهشی ژئوبوتانی برای اولین بار در کشور رقم خورد.

در این بازدید، هیات نمایندگان شرکت ملی اکتشاف شامل دکتر میقانی رئیس پژوهش، دکتر رشیدی رئیس گروه ژئوشیمی، دکتر حسن زاده مدیر پروژه ژئوبوتانی شرکت ملی اکتشاف و دکتر علیزاده استاد دانشکده زمین شناسی دانشگاه شهید چمران اهواز و رئیس گروه ژئوشیمی این دانشکده، از بخش های مختلف تحقیقاتی و امکانات پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و همچنین بانک ملی ژن گیاهی ایران بازدید به عمل آوردند.

پیرو فراخوان شرکت ملی اکتشاف در سال 98 برای شناسایی ظرفیت ها و پتانسیل های داخلی برای همکاری با مجموعه شرکت ملی نفت و برگزاری جلسه مشترک موسسات تحقیقاتی و دانشگاه های کشور در محل شرکت ملی اکتشاف با مسئولان این مجموعه برای استفاده از ظرفیت های علمی و فنی داخلی برای کمک به مجموعه شرکت ملی اکتشاف، همکاران پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی به سرپرستی دکتر بابک ناخدا رئیس بخش تحقیقات فیزیولوژی مولکولی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با تشکیل تیم منسجم تحقیقاتی متشکل از تخصص های مختلف اقدام به ارایه طرح پژوهشی ژئوبوتانی با پنج پروژه زیر طرح با همکاری همکاران بخش های مختلف تحقیقاتی پژوهشگاه و بانک ملی ژن گیاهی ایران و پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری پرداختند.

پس از طی یک ماراتن سخت و جلسات متعدد حضوری و مجازی همکاران طرح با مجموعه شرکت ملی اکتشاف و دانشگاه شهید چمران اهواز، خوشبختانه سرانجام در خردادماه 1400 طرح پیشنهادی ژئوبوتانی پژوهشگاه مورد تایید کارفرما قرار گرفت و قرارداد همکاری پژوهشی برای بررسی و امضا به پژوهشگاه ارسال گردید.

در ادامه هماهنگی اجرای طرح، مناطق مورد نظر کارفرما برای نمونه برداری در استان خوزستان پیشنهاد و مسئولین شرکت ملی اکتشاف از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و امکانات بانک ملی ژن گیاهی ایران به عنوان یکی از همکاران این طرح بازدید به عمل آورند.

در این بازدید میهمانان ابتدا از بخش های مختلف پژوهشی پژوهشگاه بیوتکنولوزی کشاورزی بازدید به عمل آورده و توضیحات لازم در هر بخش توسط روسای بخش های تحقیقاتی و دکتر ناخدا ارایه و محورها و پتانسیل های همکاری مشترک در آینده با مجموعه اکتشاف مورد بررسی قرار گرفت و بعد از آن میهمانان از بانک ژن ملی گیاهی ایران بازدید به عمل آوردند.

درابتدای جلسه دکتر بهزاد سرخی رئیس بانک ملی ژن گیاهی ایران ضمن خوشامد گویی به میهمانان و به فال نیک گرفتن همکاری های میان بخشی بین وزارت نفت و وزارت جهاد کشاورزی و مجموعه های پژوهشی کشور در جهت حل مسایل و مشکلات کشور، ابراز امیدواری کردند که این همکاری طلیعه ای برای انجام همکاری های بیشتر و موثر در آینده باشد. دکتر سرخی سپس توضیحاتی را در رابطه با وظایف بانک ژن ملی گیاهی ایران و اهمیت ذخایر توارثی برای تامین امنیت غذایی و امنیت اقتصادی کشور و همچنین سلامت شهروندان ارایه نمودند. در ادامه دکتر فنایی معاون بانک ژن و خانم دکتر قنواتی از همکاران پروژه گیاهشناسی طرح توضیحات لازم را در خصوص نحوه جمع آوری و تهیه نمونه های هرباریومی ارایه نمود.

جلسه جمع بندی با دکتر پورداد معاون اداری و پشتیبانی ودکتر آزادی معاون فناوری پژوهشگاه و همکاران طرح ژئوبوتانی در پژوهشگاه بیوتکنولوژی تشکیل گردید که در این جلسه دکتر ناخدا گزارش مختصری از فعالیت های صورت گرفته از زمان ارایه فراخوان شرکت ملی اکتشاف شامل تشکیل تیم پژوهشی با مشارکت تخصص های مختلف، روند تهیه طرح و اهداف و مراحل اجرایی و پروژه های زیر طرح و روند تصویب آن توسط کارفرما ارایه نمودند.

دکتر پورداد در توضیحاتی ضمن ابراز خرسندی از تصمیم شرکت ملی اکتشاف و تبریک به آنها برای همکاری های میان بخشی با سایر موسسات پژوهشی در جهت حل چالش های موجود و پاسخگویی به نیازهای تخصصی آن مجموعه، آمادگی کامل و حمایت قطعی پژوهشگاه را از این گونه همکاری ها اعلام داشته و اظهار امیدواری کردند که این همکاری شروعی برای همکاری های گسترده تر در آینده باشد.

همچنین دکتر پورداد بر ضرورت عقد قرارداد پژوهشی با مجموعه شرکت ملی اکتشاف برای انجام طرح با هماهنگی معاونت فناوری و بخش حقوقی پژوهشگاه تاکید کردند. آقای دکتر آزادی نیز ضمن استقبال از چنین همکاری هایی، اظهار داشتند که قرارداد پژوهشی توسط معاونت فناوری دریافت و در بخش حقوقی در دست بررسی بوده و انشالله تا پایان هفته جاری نهایی خواهد شد.

در پایان جلسه خانم دکتر قنواتی و دکتر زین العابدینی توضیحاتی را در خصوص ملاک های انتخاب سایت و نحوه نمونه برداری برای شناسایی گونه های گیاهی ارایه نمودند و مقرر شد که بازدید از مناطق اکتشافی برای انتخاب نهایی سایت و برنامه ریزی نمونه برداری ها در فاصله زمانی اواخر مرداد تا اوایل شهریورماه با حضور همکاران پروژه صورت گیرد.

لازم به توضیح است که این طرح با پنج پروژه زیر طرح در قالب طرح های سفارشی سازمان و با حمایت مالی و لجستیکی شرکت ملی اکتشاف و دانشگاه شهید چمران اهواز در فاز اول در مدت 18 ماه با بودجه ای بالغ بر 3/3 میلیارد ریال و اعتبار ارزی معادل 30 هزار یورو با مشارکت مشاوران بین المللی به انجام خواهد رسید. در نظراست که نتایج بدست آمده در فاز اول این طرح، در یک پایلوت 30 ماهه در مناطق اکتشاف نفتی بکار گرفته شود.

عکس: حسن سمیعی

1400-05-10