logo jihad
logo jihad
سه شنبه 28 فروردین 1403
dividerآرشیو اخبارdividerمجلس بزرگداشت دکتر بهزاد قره یاضی و مهندس شایان فر در تبریز برگزار شد
مجلس بزرگداشت دکتر بهزاد قره یاضی و مهندس شایان فر در تبریز برگزار شد
مجلس بزرگداشت دکتر بهزاد قره یاضی و مهندس شایان فر در تبریز برگزار شد

 

مجـلس ترحیـم و بزرگداشت زنده‌یاد دکتر بهزاد قره یاضی،مؤسس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و  رئیس اسبق سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و شادروان مهندس حبیب شایان فر، معاون اسبق سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی روز پنج شنبه دهم تیرماه در تبریز برگزار شد.

 

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در این مراسم که به همت سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی و خانه توسعه آذربایجان با رعایت پروتکل های بهداشتی در محوطه پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی برگزار شد، دکتر عیسی کلانتری، معاون رئیس جمهور و  رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست، دکتر محمدرضا پورمحمدی، استاندار آذربایجان شرقی، دکتر غلامرضا نوری، عضو کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست مجلس شورای اسلامی، مهندس اکبر فتحی رئیس سازمان جهاد کشاورزی  آذربایجان شرقی و جمعی از مدیران، دوستان، همکاران و خانواده های آن دو مرحوم حضور داشتند.

دکتر کلانتری، رییس سازمان حفاظت محیط زیست طی سخنانی در این مراسم با تسلیت درگذشت دکتر بهزاد قره‌یاضی، بنیانگذار پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و مرجع ملی ایمنی زیستی و مرحوم مهندس شایان فر گفت: بی گمان اندیشه و تلاش خدمت‌گزاران صدیق کشور هیچگاه از یاد نخواهد رفت و آثارشان بر صفحات نوین تاریخ ایران به یادگار خواهد ماند همچنان که دستاوردهای گران‌سنگ مرحوم دکتر قره‌ یاضی و مرحوم شایان فر در جای جای کشور و به ویژه در بخش کشاورزی ماندگار است‌. 

وی خاطرنشان کرد: اگرچه همه ما خزان عمر را به نوبت نشسته‌ایم، لیکن این خزان زودرس و زودهنگام چنان سنگین و جگر خراش است که هیچ کلامی نمی‌تواند تسلی بخش آن باشد. افسوس که شمع زندگی دکتر قره یاضی بسی زود خاموش شد و دست روزگار بوته زندگی او را چه بی ملاحظه از جا کنده است.

وی تصریح کرد: همکار دیرین ما، زنده یاد دکتر قره یاضی در شمار دانشمندان و برجسته ترین محققان بخش کشاورزی در سطح ملی و بین المللی بودند که صداقت در عمل، تعهد، پشتکار و دردمندی نسبت به مسائل و مشکلات بخش کشاورزی از ویژگی های بارز ایشان بود.

استاندار آذربایجان شرقی نیز در این مراسم با اشاره به روایت إِذَا مَاتَ الْعَالِمُ ثُلِمَ فِی الْإِسْلَامِ ثُلْمَهٌ لَا یَسُدُّهَا شَیْءٌ إِلَى یَوْمِ الْقِیَامَهِ گفت: این روایت در مورد مهندس شایان فر و پروفسور قره یاضی  مصداق دارد و جای آن دو مرحوم را هیچ چیزی نمی‌تواند پر نماید.
دکتر محمدرضا پورمحمدی با بیان اینکه اهل کلام می گویند بزرگترین ویژگی انسان، صاحب درد بودن و درد جامعه را بر دوش کشیدن است، گفت: امثال دکتر قره‌یاضی و از خود گذشتگی های علمی آن مرحوم در راه دردهای جامعه هرگز از یادها نمی رود و این قبیل شخصیت ها همواره زنده خواهند ماند.
حجت الاسلام و المسلمین مجید نجفی، مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهادکشاورزی استان نیز طی سخنانی در این مراسم با اشاره به روایتی از امام جعفر صادق (ع) اظهار داشت: به فرموده آن امام بزرگوار، هرگاه انسان بمیرد دست و عمل او از دنیا قطع می‌شود، مگر در سه مورد. نخست عمل صالح، دوم علم و دانشی که  مردم از آن سود می‌ببرند و خیرات آن نیز به انسان می‌رسد و سوم فرزند صالح. یعنی از این سه طریق می‌توانید پل ارتباطی با اعمال خود در دنیا داشته باشید و در عالم قبر نیز خیرات آن بر شما وارد می‌شود.
وی ضمن تمجید از فعالیت های مرحوم شایان فر و مرحوم قره یاضی در بخش کشاورزی استان و کشور ، آثار علمی هر دو  این بزرگواران را صدقه جاریه عنوان کرد و گفت: تلاشها و آثار مرحوم شایان فر در مورد احیای دریاچه ارومیه و مجموعه عون بن علی فراموش شدنی نیست.
شادروان شایان فر، معاون اسبق سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی، عضو فعال خانه کشاورز، دبیر انجمن ستاد احیای دریاچه ارومیه ، عضو هیات مدیره خیریه نیکوکاری تبریز ، کارشناس ممتاز و رسمی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی و عضو خانه توسعه آذربایجان اوایل هفته جاری بعد از عمری خدمت به مردم و استان دارفانی را وداع گفت. زنده‌یاد پروفسور بهزاد قره‌یاضی نیز که 15 خرداد ماه در پی ابتلا به کرونا درگذشت، مؤسس و استاد تمام پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، عضو هیات موسس، رئیس و عضو هیئت مدیره انجمن های متعدد علمی در حوزه کشاورزی و علوم و فناوری های زیستی در کشور، کارشناس مورد تائید سازمان بهداشت جهانی و سازمان خواربار جهانی در زمینه ایمنی زیستی بود که مسئولیت های مختلفی همچون معاونت وزیر و ریاست سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی، ریاست دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه گیلان، عضو موسس و ریاست بخش فرهنگی جهاد دانشگاهی استان گیلان، مسئولیت شاخه کشاورزی دفتر راه‌اندازی دوره‌های دکتری دانشگاه تربیت مدرس، عضویت کمیسیون کشاورزی شورای پژوهش‌های علمی کشور، ریاست امور تحقیقات و فناوری سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و مرجعیت ملی ایمنی زیستی را در کارنامه مسوولیت های علمی و اجرایی خود داشت.

 

    

  

 

 

 

 

 

 

 

1400-04-12
منبع : روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 521,277 | بازدید امروز : 318