شنبه 01  اردیبهشت 1403
dividerآرشیو اخبارdividerدوره آموزشی غیر حضوری تجزیه و تحلیل های آماری در آزمایشات گیاهی درون شیشه‌ای برگزار شد

دوره آموزشی تجزیه و تحلیل های آماری در آزمایشات گیاهی درون شیشه‌ای به همت پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی به صورت غیر حضوری برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، این دوره به منظور آشنایی محققین فعال در زمینه مطالعات بیوتکنولوژی درون شیشه‌ای (in vitro) با انواع روشهای آماری مورد استفاده در این زمینه طی دو جلسه تئوری و عملی برگزار شد. مدرس این دوره، محسن نیازیان، دکتری اصلاح نباتات - ژنتیک بیومتری از دانشگاه تهران و محقق سابق پسادکتری پژوهشگاه بود. دکتر نیازیان که در حال حاضر عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کردستان است از متخصصان مجرب در حوزه تحلیل های آماری پیشرفته در مطالعات بیوتکنولوژی است.

در جلسه تئوری دوره آموزشی که صبح سه‌شنبه هشتم تیرماه برگزار شد، روشهای کلاسیک تجزیه و تحلیل داده ها شامل آمار پارامتری و غیرپارامتری، معرفی و توضیحاتی مقدماتی در زمینه روشهای محاسباتی پیشرفته در مطالعات درون شیشه ای ارائه شد. جلسه عملی هم که روز چهارشنبه، نهم تیرماه برگزار شد به تجزیه طرح های کلاسیک پرکاربرد در مطالعات این ویترو گیاهی با نرم افزار SAS اختصاص داشت.

به گفته دکتر نیازیان، هدف از برگزاری این دوره این بود که در نهایت دید کاملی از روشهای تجزیه داده در مطالعات بیوتکنولوژی درون شیشه ای به محققان دست اندرکار در این زمینه داده شود تا بر اساس ماهیت آزمایش خود به انتخاب طرح مناسب و  سپس تجزیه مناسب داده های حاصل اقدام کنند.

1400-04-10