پنج شنبه 06  اردیبهشت 1403
dividerآرشیو اخبارdividerتهیه اطلس جامع مورفولوژیک - متابولیک ارقام تجاری و امیدبخش بادام
تهیه اطلس جامع مورفولوژیک - متابولیک ارقام تجاری و امیدبخش بادام

تهیه اطلس جامع مورفولوژیک - متابولیک ارقام تجاری و امیدبخش بادام با همکاری محققان پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و موسسه تحقیقات علوم باغبانی انجام می‌شود.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، در این تحقیق ژنوتیپ های تجاری و امیدبخش بادام در شرایط باغ از نظر ویژگی های بارز مرتبط با عملکرد با رعایت اصول دستورالعمل شناسایی و ثبت ارقام گیاهی DUS یادداشت برداری می‌شود.

علاوه بر این، ارزیابی مولکولی شامل داده های ژنومیک مبتنی بر توالی یابی ژنوم و آلل های خودسازگاری و خودناسازگاری با استفاده از آغازگرهای اختصاصی و عمومی بررسی خواهند شد.

در نهایت با هدف بررسی ارزش غذایی این ژرم پلاسم، ارزیابی‌های بیوشیمیایی شامل متابولیت های اولیه وثانویه هدف در نمونه ها انجام خواهد شد.

با اجرای این طرح که طی مدت پنج سال توسط مهرشاد زین‌العابدینی و با همکاری دکتر علی ایمانی، محمدرضا غفاری و مریم فارسی صورت می‌گیرد، پایگاه اطلاعاتی جامعی در خصوص توسعه علمی باغ­های بادام خصوصا در شرایط دیم با استفاده از ارقام تجاری و ژنوتیپ های امیدبخش در دست معرفی تهیه می‌شود.

تهیه شناسنامه‌های دقیق مولکولی، روش شناسایی و معرفی ترکیب آلل‌های خودسازگاری- خودناسازگاری و نیز پروفایل متابولیتی و ارزش غذایی در توسعه کشت ارقام تجاری، ژنوتیپ‌ها و دورگ‌های امیدبخش بادام حاصل از فاز اول طرح اصلاح کلاسیک- مولکولی با استفاده از روش‌های نوین زیست فناوری، می تواند قابلیت تجاری سازی داشته باشد.

همچنین با توجه به ضرورت حفظ حقوق مالیکت فکری دستاوردهای حاصله، تهیه شناسنامه دقیق ژنتیکی و پروفایل متابولیت ها در اولویت بوده و شناخت ترکیب آلل های خودسازگاری و خودناسازگاری در تعیین ترکیب بهینه کشت ارقام در باغ با هدف دست یابی به بیشینه عملکرد کارآمد خواهد بود.

عکس: حسن سمیعی

خبر: علی شمس