چهارشنبه 05  اردیبهشت 1403
dividerآرشیو اخبارdividerهیاتی بلند پایه از اساتید علمی لبنان ازپژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی بازدید کردند

اساتید علمی دانشگاه های لبنان روزیکشنبه 23خردادماه جاری پس از بازدید از مزارع تحقیقاتی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه ونهال و بذر وارد پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی شده و از بخش ­های تحقیقاتی کشت بافت وانتقال ژن و نانو تکنولوژی بازدید کردند.

میهمانان در بدو ورود بااستقبال دکتر صابرگلکاری رییس پژوهشگاه، دکتر هاشمی معاون پژوهشی و دکتر پورداد معاون برنامه­ ریزی و پشتیبانی وارد بخش کشت بافت و انتقال ژن پژوهشگاه شده و با توضیحات دکتر مهران عنایتی شریعت پناهی رییس این بخش با شمای کلی وظایف و پروژه های در حال اجرای آن آشنا شدند.

دستیبابی به دانش فنی سالم سازی و تکثیر انبوه ارقام و پایه های درختان باغی کشور و فناوری تولید نهال های ارقام تجاری خرما با استفاده از روش جنین زایی غیرجنسی از جمله پروژه هایی بودند که میهمانان دراین بخش آشنا شدند.

بازدید از اتاق‌های رشد تحت کنترل پژوهشگاه (فیتوترون ها) از دیگر قسمت هایی بود که مورد بازدید و استقبال میهمانان قرار گرفت.

در ادامه این بازدید میهمانان لبنانی با حضور در بخش نانوتکنولوژی با اهداف و پروژه های درحال اجرا این بخش باتوضیحات دکتر لیلا مامنی  رییس این بخش تحقیقاتی آشنا شدند .

همچنین در خاتمه هیات لبنانی با حضور در سالن پژوهش پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و نمایش فیلم معرفی پژوهشگاه به زبان انگلیسی و توضیحات رییس پژوهشگاه طی جلسه ­ای این بازدید را مثبت ارزیابی کردند و خواهان تعامل هر چه بیشتر با جمهوری اسلامی ایران بخصوص در زمینه های ریز ازیادی و هاپلوئیدی و توسعه ارقام باغی عاری از ویروس و همچنین نانوکود ونانو آفتکش بودند.

در راستای این بازدید علمی مقرر شد هیات هایی از طرفین مامور بررسی ظرفیت ها و راهکارهای همکاری های علمی آتی شوند.

عکس: حسن سمیعی

خبر: سیدعلی میربابایی