logo jihad
logo jihad
جمعه 07  اردیبهشت 1403
dividerآرشیو اخبارdividerبازدید رئیس پژوهشگاه از بخش‌های مختلف تحقیقاتی
بازدید رئیس پژوهشگاه از بخش‌های مختلف تحقیقاتی
بازدید رئیس پژوهشگاه از بخش‌های مختلف تحقیقاتی

 

 

رئیس جدید پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در بازدید از بخش‌های زیست‌شناسی سامانه‌‌ها، فیزیولوژی مولکولی، نانوتکنولوژی و بیوتکنولوژی میکروبی پژوهشگاه ضمن گفت‌وگو با روسا، اعضای هیات علمی، کارشناسان و دانشجویان هر بخش در جریان روند اجرای برخی پروژه ها قرار گرفت.

 

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، دکتر صابر گلکاری در ادامه بازدید از بخش‌های مختلف تحقیقاتی پژوهشگاه روز دوشنبه در بازدید از چهار بخش تحقیقاتی دیگر ضمن آشنایی با روند کلی فعالیت‌های بخش ها  از تلاش های آنان تقدیر کرد.

دکتر محمدرضا غفاری رئیس بخش تحقیقات زیست شناسی سامانه‌های پژوهشگاه با خیرمقدم به رییس جدید پژوهشگاه گزارشی در خصوص تعداد اعضای هیات علمی و محققان فعال در این بخش ارائه کرد.

وی با اشاره به این که این بخش تحقیقاتی در سال ۹۳ از ادغام سه بخش ژنومیکس، بیوانفورماتیک و سیستم بیولوژی تشکیل شده اظهار داشت: این بخش در حال حاضر دارای چهار نفر عضو هیئت علمی، سه محقق پسادکتری، ۹ کارشناس و ۱۴ دانشجو است.

وی طرح تولید آنزیم‌های مورد نیاز صنایع شوینده، ارزیـابـی ژرم پـلاسـم انـار ایـران، ثبت شناسه ژنتیک در ماهیان، توالی یابی ژنوم اسب بومی و آنالیز مقایسه ای جهت تهیه کیت های تعیین اصالت ژنتیک نژادهای اسب، کاربرد روش های مبتنی بر زیست فناوری و اصلاح کلاسیک در گیاهان باغی را از جمله دستاوردها و طرح های در حال اجرا در بخش زیست‌شناسی سامانه ها عنوان کرد.

دکتر گلکاری در ادامه این بازدید که با همراهی دکتر هاشمی، سرپرست معاونت پژوهشی پژوهشگاه صورت گرفت در بخش تحقیقات نانوتکنولوژی پژوهشگاه حضور یافت و با توضیحات دکتر مأمنی، رئیس بخش ضمن آشنایی با اعضای هیات علمی و دیگر پژوهشگران این بخش روند کلی فعالیتهای تحقیقاتی بخش را جویا شد.

دکتر لیلا مأمنی با اشاره به این که بخش نانوتکنولوژی کشاورزی در حال حاضر دارای شش نفر عضو هیات علمی است، اظهار داشت: افزایش فتوسنتز در گیاهان، تولید نانوکودهای آهسته‌رهش، نانوآفت‌های گیاهی، بهبود عملکرد آنزیم های خوراک دام و طیور به کمک نانوتکنولوژی، تولید نانوحسگرهای شناسایی بقایای سموم و آفتکش‌ها و نیترات، تولید نانوجاذب‌های حذف اکسیژن و بقایای سموم به منظور بسته‌بندی بهینه محصولات کشاورزی و غذایی از جمله محورهای تحقیقات پژوهشگران این بخش است.

در ادامه در بخش تحقیقات بیوتکنولوژی میکروبی پژوهشگاه هم، توضیحاتی در خصوص وضعیت نیروی انسانی و زمینه های عمده تحقیقاتی و برخی طرحهای پژوهشی این بخش توسط دکتر هاشمی ارائه شد.

دکتر مریم هاشمی، رئیس بخش تحقیقات بیوتکنولوژی میکروبی پژوهشگاه با اشاره به پتانسیل بالای میکروارگانیسم ها در کمک به بخش های مختلف کشاورزی، تولید کودهای زیستی محرک رشد بر پایه استرپتومایسس، راه‌اندازی کلکسیون ذخایر میکروبی کشاورزی، تولید و فرمولاسیون جدید پروبیوتیک گیاهی مبتنی بر سویه‌های بومی قارچ تریکودرما، تولید محصولات محرک رشد قارچ‌های خوراکی، تولید فرآورده های زیستی با ارزش از پسماندهای کشاورزی به روش پالایش زیستی و تولید آنزیم های مورد استفاده در خوراک طیور و آبزیان را از جمله دستاوردها و طرحهای پژوهشی بخش بیوتکنولوژی میکروبی پژوهشگاه عنوان کرد.

دکتر بابک ناخدا، رئیس بخش تحقیقات فیزیولوژی مولکولی پژوهشگاه هم در جریان بازدید دکتر گلکاری از این بخش ضمن معرفی اعضای هیات علمی و کارشناسان و دانشجویان فعال در این بخش، ارزیابی و تعیین ژنوتیپ‌های متحمل و حساس به تنش‌های غیرزیستی و شناسایی ژن‌های دخیل در تحمل به تنش ها و همچنین ارائه روش‌های افزایش تولید متابولیت‌ها و ترکیبات با ارزش در گیاهان را از جمله  اهداف اصلی فعالیت این بخش عنوان کرد.

وی خاطرنشان کرد: استحصال رنگدانه آبی فیکوسیانین از سویه بومی ‌ریزجلبک اسپیرولینا، تولید پروتئین قابل استفاده در صنعت دام و طیور از ریزجلبک‌ها، برنامه کشاورزی هالوفیت مبنا و کشت گیاه سالیکورنیا و تولید گیاهان هالوفیت در مناطق و آب های شور، ایجاد ارقام و هیبریدهای ارزن دانه ریز و مرواریدی متحمل به خشکی با عملکرد بالا، افزایش عملکرد اندام های هوایی و ماده موثره استویوزاید در گیاه استویا، استخراج مواد مؤثره از گیاه گلرنگ در گرید صنعتی، غذایی و داروئی هم از جمله دستاوردها و طرح‌های تحقیقاتی این بخش است.

 

 

  

  

  

  

  

  

  

  

                                           

 

عکس : حسن سمیعی

خبر: علی شمس

 

 

1399-12-26
منبع : روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 522,900 | بازدید امروز : 6