logo jihad
logo jihad
جمعه 07  اردیبهشت 1403
dividerآرشیو اخبارdividerتجلیل از عضو هیات علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در آیین ملی تقدیر از برگزیدگان علمی و اثرگذار بخش کشاورزی و منابع طبیعی
تجلیل از عضو هیات علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در آیین ملی تقدیر از برگزیدگان علمی و اثرگذار بخش کشاورزی و منابع طبیعی
تجلیل از عضو هیات علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در آیین ملی تقدیر از برگزیدگان علمی و اثرگذار بخش کشاورزی و منابع طبیعی

 

 

در مراسم گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری و تجلیل از برگزیدگان علمی و اثرگذار بخش کشاورزی و منابع طبیعی که با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، وزیر جهاد کشاورزی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس و جمعی از معاونان وزیر و مدیران وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد از دکتر مژگان کوثری، عضو هیات علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی به عنوان پژوهشگر برتر فناور محور بخش کشاورزی کشور تقدیر شد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، دکتر مژگان کوثری، عضو هیات علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی که به دلیل مجموعه فعالیت‌ها و دستاوردهای تحقیقاتی خود به عنوان پژوهشگر برتر فناوری محور وزارت جهاد کشاورزی معرفی شده، دکتری خود را در رشته زیست شناسی (ژنتیک مولکولی) دریافت کرده و از سال 1379 به عنوان استعداد درخشان در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی جذب و فعالیت تحقیقاتی خود را آغاز کرده است.

تحقیقات دکتر کوثری در زمینه بیوتکنولوژی میکروبی، مهندسی پروتئین های نوترکیب و آنزیم ها با کاربرد در کشاورزی و صنعت و سوخت های زیستی است. همچنین در زمینه شناسایی بیمارگرها و بهینه سازی تولید فراورده های میکروبی مفید از قبیل زیست مهارگرها و محرکین رشد، فعالیت دارد. شناخت مکانیسم واکنش های متقابل میزبان-بیمارگر-زیست مهارگر و شناسایی عوامل محرک رشد زیستی، از دیگر زمینه های فعالیت دکتر کوثری است.

از جمله فعالیت های شاخص دکتر کوثری، دستیابی به دانش فنی و تجاری سازی فرمولاسیون جدید پروبیوتیک (بیوکنترل/بیوفرتیلایزر) گیاهی مبتی بر تریکودرما، تولید نیمه صنعتی محصول منتج از دانش فنی، تجاری‌سازی سویه میکروارگانیسم ها و انجام پروژه های تحقیقاتی سفارشی و مشترک با سایر مراکز تحقیقاتی است.

مراسم گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری و تقدیر از برگزیدگان علمی و اثرگذار بخش کشاورزی با حضور دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، دکتر کاظم خاوازی، وزیر جهاد کشاورزی، دکتر کامبیز بازرگان، معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، دکتر وفابخش، معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی، دکتر اعظمی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس و جمعی از معاونان، مدیران و برگزیدگان علمی بخش کشاورزی و منابع طبیعی، روز دوشنبه 24 آذرماه با رعایت پروتکل های بهداشتی ستاد کرونا به صورت حضوری و وبینار در سالن فجر سازمان برگزار شد.

در این مراسم از منتخبین هفته پژوهش و فناوری سال جاری در بخش های پژوهشگران برتر در مرز علم، پژوهشگران برتر یافته محور، پژوهشگران برتر فناور محور، پژوهشگر- مروجان ارشد برتر، روسای آزمایشگاه و ایستگاه های تحقیقاتی برتر، حامیان پژوهش و فناوری، پیشکسوتان تحقیقات کشاورزی، ایده‌پردازان منتخب جشنواره ایده های برتر بخش کشاورزی، رییس موسسه و مرکز تحقیقاتی منتخب با اهدای لوح یادبود تجلیل شد.

دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور طی سخنانی در این مراسم به ضرورت توجه به نوآوری در بخش کشاورزی و ظرفیت‌های پیدا و پنهان بخش کشاورزی در کمک به رشد ناخالص ملی و اشتغالزایی اشاره کرد.

دکتر کاظم خاوازی، وزیر جهاد کشاورزی هم در سخنانی با تقدیر از دستاوردهای پژوهشی ارزنده محققان سازمان تحقیقات، آموزش وترویج کشاورزی اظهار داشت: مسلما رشد فعلی بخش کشاورزی بدون حضور پژوهشگران این بخش ممکن نبوده و بخش اعظم توفیقات امروز بخش کشاورزی حاصل فعالیت‌های سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و پژوهشگران آن است.

وی با بیان اینکه بخش کشاورزی، پتانسیل های زیادی برای توسعه دارد، گفت: بخش کشاورزی چهار درصد رشد دارد که این امر نشان دهنده ظرفیت ها و پتانسیل های این بخش است و لازم است پژوهشگران به اجرای پژوهش های دانش بنیان در کنار پژوهش های کاربردی اهتمام ورزند.

خاوازی با تاکید بر ضرورت روزآمد کردن روش ها و محورهای پژوهشی خاطرنشان کرد: پژوهشگران با حضور در مزرعه و واحدهای تولیدی و برقراری ارتباط با آن ها می توانند در ایده ها و روش های تحقیقاتی خلاقانه عمل کنند و زمینه برای بروز نوآوری تقویت شود.

دکتر بازرگان، معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی هم با اشاره به نقش پژوهش در رفع محدودیت ها و جایگاه آن در توسعه کشور اظهار داشت: محدودیت‌هایی از قبیل منابع آب و خاک، تغییرات اقلیمی و فشارهای بین المللی، توجه به امر پژوهش را بیش از پیش ضروری می‌کند تا بتوان با استفاده از این ابزار قدرتمند، موانع را از سر راه بخش کشاورزی برداشت.

وی در پایان خصوص نحوه انتخاب پژوهشگران و دستاوردهای برگزیده نیز گفت: پژوهشگران سازمان در سه بخش پژوهشگر برتر مرز علم، پژوهشگر برتر یافته محور و پژوهشگر برتر فناور محور انتخاب شدند.

 انتخاب این پژوهشگران در جلسات متعدد و با حضور اساتید و محققان سازمان و اساتید دانشگاه، نمایندگان انجمن های تخصصی و بخش خصوصی و همچنین کشاورزان منتخب صورت گرفت.

 

 

 

  

  

  

  


 

 

 

عکس: حسن سمیعی

خبر : علی شمس

1399-09-25
منبع : روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 522,900 | بازدید امروز : 6