پنج شنبه 09 فروردین 1403
dividerآرشیو اخبارdividerسخنرانی دو دانشمند برجسته ژاپنی در پژوهشکده.(96/2/17)
سخنرانی دو دانشمند برجسته ژاپنی در پژوهشکده.(96/2/17)

پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی،میزبان مبدعان ژاپنی گلهای آبی

پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی 16 و 17 اردیبهشت ماه میزبان دو دانشمند برجسته ژاپنی است که نخستین و تنها تولیدکننده رز، میخک و ارکیده های آبی رنگ در دنیا هستند.

دکتر پژمان آزادی، قائم مقام فناوری پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی در گفت و گو با روابط عمومی پژوهشکده اظهار داشت: دکتر یوشیکاتزو تاناکا و دکتر ماساهیرو می به منظور بازدید و برگزاری کارگاه آموزش اصلاح مولکولی گیاهان زینتی به پژوهشکده دعوت شده اند. در این دوره آموزشی که با استقبال خوب محققان و دانشجویان طی روزهای 16 و 17 اردیبهشت ماه در پژوهشکده برگزار میشود آخرین تکنیکهای بیوتکنولوژیک بهنژادی گل و گیاهان زینتی به صورت تئوری و عملی آموزش داده می شود.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم با حضور این دو دانشمند برجسته ژاپنی در پژوهشکده ضمن استفاده از دانش و تجارب آنها زمینه همکاری با شرکت سانتوری - تنها تولیدکننده تجاری گلهای زینتی مهندسی ژنتیک شده - در تولید ارقام جدید گیاهان زینتی حاصل از مهندسی ژنتیک از ارقام بومی در کشور فراهم شود

آزادی با اشاره به گردش مالی 200 میلیارد دلاری گل و گیاهان زینتی در جهان که موتور محرکه آن تولید ارقام جدید است اظهار داشت : گل های زینتی  آبی رنگ که با روشهای سنتی قابل تولید نیستند حداقل 60 برابر گلهای معمولی قیمت دارند لذا دستیابی به تکنیکهای مهندسی ژنتیک تولید این گل ها ارزش افزوده فوق العاده بالایی دارد.

عکس: سینا معتدراد

1396-02-17