logo jihad
logo jihad
چهارشنبه 29 فروردین 1403
dividerآرشیو اخبارdividerبازدید جمعی از مدیران و کارشناسان معاونت امور زیستی مرکز همکاری های تحول و پیشرفت از پژوهشگاه
بازدید جمعی از مدیران و کارشناسان معاونت امور زیستی مرکز همکاری های تحول و پیشرفت از پژوهشگاه
بازدید جمعی از مدیران و کارشناسان معاونت امور زیستی مرکز همکاری های تحول و پیشرفت از پژوهشگاه

 

 

پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی روز شنبه میزبان جمعی از مدیران و کارشناسان معاونت امور زیستی مرکز همکاری های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری و انستیتو پاستور ایران بود.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، بازدیدکنندگان در بدو ورود به پژوهشگاه پس از استقبال و خیرمقدم رئیس و معاون پژوهشی پژوهشگاه در بخش تحقیقاتی کشت بافت حضور یافتند و با توضیحات دکتر شریعت پناهی، رییس بخش با آخرین دستاوردها و فعالیت های بخش آشنا شدند.

فناوری تکثیر و تولید نهال خرما رقم مجول، طرح سالم سازی ارقام مختلف باغی، طرح تولید بذور هیبرید با توسعه سیستم های هاپلوئیدی از جمله فناوری های منتقل شده محققان این بخش به واحدهای تولیدی خصوصی است که توسط دکتر شریعت پناهی معرفی شد.

این هیات در ادامه با حضور در بخش مهندسی ژنتیک با تعدادی از دستاوردها و طرح های این بخش از جمله تولید ارقام مختلف سیب زمینی مقاوم به آفات از طریق مهندسی ژنتیک، اصلاح گیاه روغنی گلرنگ از لحاظ میزان عملکرد (افزایش تولید روغن)، ارتقای کیفیت روغن و افزایش پایداری آن و همچنین تولید امگا 3 در گلرنگ که توسط دکتر رهنما از اعضای هیات علمی پژوهشگاه معرفی شد آشنا شدند.

 دکتر هاشمی، رییس بخش تحقیقات میکروبی پژوهشگاه هم در بازدید مدیران مرکز همکاری های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری به معرفی دستاوردها و طرح های در حال اجرای  این بخش از جمله تولید انواع سموم و کودهای زیستی، تولید تقویت کننده های رشد بر پایه سویه های استرپتومایسس و قارچ تریکودرما، تولید کمپوست از بقایای محصولات کشاورزی، راه اندازی مرکز ذخایر میکروبی و بحث طراحی بیوسنسورها برای تشخیص سریع سموم و نیز طراحی و ساخت هاضم های هوازی تبدیل زباله به بیوگاز و برق و  تولید بتاکاروتن و آنتی اکسیدان طبیعی آستاگزانتین از ریزجلبک ها، تولید انواع پروبیوتیک ها و خوراک دام و طیور از منابع میکروبی پرداخت.

در ادامه دکتر حسینی سالکده، معاون پژوهشی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در بازدید هیات از بخش تحقیقات زیست شناسی سامانه ها با اشاره به راه اندازی و فعالیت مرکز بیوانفورماتیک کشاورزی کشور به عنوان بزرگترین مرکز از این نوع در حوزه زیست فناوری در کشور گفت: با بهره‌گیری از این سامانه قدرتمند امکان آنالیز داده های متاژنوم مورد نیاز در تحقیقات سیستم بیولوژی در حوزه کشاورزی در کشور فراهم شده است.

وی همچنین با اشاره به چالش کمبود آب و گرانی نهاده های کشاورزی از موفقیت محققان این بخش در مهندسی زیستی ساختار ریشه برنج برای افزایش راندمان مصرف آب و مواد غذایی خبر داد و گفت: در این طرح ژنهای مربوط به افزایش طول و تغییر زاویه ریشه از ارقام بومی برنج به ارقام تجاری منتقل شده که با اتمام کامل این طرح و تجاری سازی این فناوری در کشور امکان صرفه جویی 30 تا 40 درصدی در آب و کود مصرفی در کشتزار های برنج فراهم می شود.

بخش نانوفناوری از دیگر بخش های تحقیقاتی پژوهشگاه است که مدیریت آن را دکتر مامنی، بر عهده دارد.  مامنی در بازدید مدیران مرکز همکاری های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری از این بخش از طرح های دستیابی به فرمولاسیون کودهای آهسته رهش و سموم با بهره وری بالا و نانوریزمغذی ها، استفاده از ضایعات کشاورزی مثل کاه و کلش برنج برای ساخت نانومواد از جمله نانوسیلیکا، طراحی و ساخت نانوسنسورهای تشخیص نیتریت و نیترات و سموم و فرموله کردن آنزیم ها برای رهایش هدفمند در دستگاه گوارش دام برحسب شرایط مورد نیاز به عنوان برخی از طرح های شاخص اجرا شده و در حال انجام بخش خبر داد.

دکتر بابک ناخدا، رییس بخش فیزیولوژی ملکولی پژوهشگاه هم در معرفی طرح های شاخص تحقیقاتی بخش به طرح کشت گیاهان شورپسند مانند گیاه سالیکورنیا در اراضی غیرزراعی و شور، تکثیر گیاهان زینتی گلایل و لیلیوم، افزایش عملکرد گیاه استویا و فعالیت های متنوعی که در زمینه اسمارت فودها (گیاهان فراموش شده) مانند ارقام مختلف ارزن و سورگوم اشاره کرد.

بازدیدکنندگان در پایان از گلخانه گیاهان تراریخته و ساختمان جدید و در شرف افتتاح پژوهشگاه که یکی از بزرگترین پروژه های عمرانی بخش پژوهش کشور است بازدید کردند.

 

 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 

 

عکس : حسن سمیعی

خبر : علی شمس

 

 

1399-06-29

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 521,356 | بازدید امروز : 35