logo jihad
logo jihad
شنبه 01  اردیبهشت 1403
dividerآرشیو اخبارdividerبازدید نمایندگان عضو ناظر شورای ملی ایمنی زیستی از پژوهشگاه
بازدید نمایندگان عضو ناظر شورای ملی ایمنی زیستی از پژوهشگاه
بازدید نمایندگان عضو ناظر شورای ملی ایمنی زیستی از پژوهشگاه


 
دکتر پروین صالحی و دکتر ذبیح الله اعظمی، اعضای کمیسیون های بهداشت و کشاورزی مجلس شورای اسلامی که با رای نمایندگان  مجلس یازدهم به عنوان عضو ناظر شورای ملی ایمنی زیستی انتخاب شده اند در بازدید از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با دستاوردها و فعالیت های مختلف پژوهشگاه آشنا شدند.

 

به گزارش روابط عمومی  پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، براساس قانون ملی ایمنی زیستی، دو تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به عنوان اعضای ناظر در شورای ملی ایمنی عضویت دارند که با توجه به آغاز به کار یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، دکتر صالحی و دکتر اعظمی با رای نمایندگان به عنوان اعضای ناظر در جلسات شورای ملی ایمنی زیستی حضور خواهند داشت.

دکتر نیراعظم خوش خلق سیما، رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در ابتدای این بازدید در نشستی که با حضور جمعی از مدیران و اعضای هیات علمی پژوهشگاه برگزار شد با خیرمقدم به اعضای جدید شورای ملی ایمنی زیستی، گزارش کوتاهی در خصوص تاریخچه و فعالیتهای پژوهشگاه ارائه داد.

وی با اشاره به این که ساختمان جدید پژوهشگاه به عنوان یکی از بزرگترین پروژه های عمرانی پژوهشی کشور به زودی افتتاح خواهد شد از تصویب راه اندازی مرکز جدید نوآوری پژوهشگاه با هدف کمک به تجاری سازی دستاوردهای پژوهشی و فناوری محققان در مشهد مقدس خبر داد.

در ادامه، دکتر پژمان آزادی، قائم مقام فناوری پژوهشگاه با تاکید بر توجه ویژه محققان به اصول ایمنی محصولات حاصل از مهندسی ژنتیک از مرحله طراحی پروژه تا تجاری سازی اظهار داست: در تحقیقات مهندسی ژنتیک، این طور نیست که محقق، صرفا کار پژوهشی و آزمایشگاهی انجام دهد بلکه از ابتدا تمام ملاحظات و بررسیهای لازم ایمنی زیستی در روند تحقیقات و دستیابی به محصول نهایی مهندسی ژنتیک انجام می شود که البته شاید یک درصد این قبیل ملاحظات و کنترل ها هم در مورد سایر محصولات رعایت نشود.

دکتر صالحی، عضو کمیسیون بهداشت مجلس هم گفت: طبق برخی گزارش ها 30 درصد سرطان ها - که رقم بسیار قابل توجهی است - ناشی از مصرف مواد خوراکی است که لازم است بررسی دقیقی درباره منشا این سرطان ها انجام شود. 

رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با اشاره به این که تاثیر سموم شیمیایی که در کشت محصولات غیرتراریخته  به شدت مصرف می شوند در بروز سرطان ها و بسیاری از بیماری های دیگر اثبات شده است، اظهار داشت: حدود 26 سال از آغاز کشت انبوه محصولات تراریخته در دنیا می گذرد و حداقل از یکی، دو دهه قبل از آن، تحقیقات و آزمایش های متنوعی در زمینه این محصولات انجام شده بوده که طی این همه سال حتی یک گزارش و مقاله علمی معتبر مبنی بر عدم سلامت و تاثیر این محصولات در بروز بیماری ها ارائه نشده است. در جلسه ای که اخیرا با حضور مسوولان دستگاه های مختلف داشتیم، معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت که مطالعات وسیعی درباره سرطان ها دارد تاکید کرد که طی بررسی های خود حتی یک مقاله یا گزارش معتبر مبنی بر تاثیر محصولات مهندسی ژنتیک در بروز سرطانها مشاهده نکرده است. 

دکتر خوش خلق سیما اظهار داشت: در سالی که به عنوان جهش تولید نامگذاری شده به بالاترین حجم رخدادهای تراریخته از جمله 100 رخداد برنج و 40 رخداد سیب زمینی تراریخته دست یافته ایم و روزآمدترین فناوری های این حوزه را در اختیار داریم و انتظار ما از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی این است که  با پیگیری اجرای  قوانین مصوب در این حوزه مثل قانون ملی ایمنی زیستی و سیاست ها و راهبردهای اجرایی آن و نیز مصوبات قانون برنامه پنج ساله، کمک کنند تا مجوز تولید محصولات تراریخته در کشور صادر شود. 

دکتر قره یاضی، عضو هیات علمی پژوهشگاه و رییس انجمن ایمنی زیستی هم که بر سلامت محصولات تراریخته دارای مجوز  تاکید دارد و مصرف آنها را نه تنها، بی خطر و مناسب که غیر قابل اجتناب می داند، تصریح کرد: از ۱۰ قلم اصلی واردات کشور، هفت قلم به محصولات کشاورزی اختصاص دارد که سه قلم آنها را محصولات تراریخته تشکیل می دهد. 

وی با بیان این که تقریبا هیچ نمونه غیرتراریخته ای از محصولات تراریخته وارداتی کشور در بازارهای جهانی وجود ندارد، اظهار داشت: با توجه به محدودیت آب و اراضی قابل کشت کشور، امکان خودکفایی در تولید چنین محصولاتی با کاشت نمونه های غیرتراریخته وجود ندارد؛ اما  استفاده از فناوری مهندسی ژنتیک و کشت گونه های مقاوم به خشکی و ... که عملکرد بالاتری نسبت به ارقام غیرتراریخته دارند، این امکان را به ما می دهد که بدون نیاز به افزایش قابل توجه زمین های کشاورزی و آب مصرفی، بخشی از نیاز وارداتی خود را از طریق تولید داخلی تامین کنیم. 

نمایندگان جدید عضو شورای ملی ایمنی زیستی پس از این نشست با حضور در بخش های مختلف تحقیقاتی پژوهشگاه در گفت و گو با محققان از نزدیک با دستاوردها و توانمندی های هر بخش در حوزه های متنوع زیست فناوری کشاورزی آشنا شدند.

راه اندازی سیستم تولید بذور هیبرید خیار از طریق هاپلوئیدی و اصلاح معکوس، تولید لاین های نوترکیب باسیلوس سوبتلیس بیان کننده آنزیم پروتئاز، سالم سازی ارقام زردآلو، زیتون و بادام، زیست مهندسی ساختار ریشه برنج، معرفی ژنوتیپ های پرمحصول شیرین بیان، تولید نانوآفتکش گیاهی بر پایه آزادیراختین (چریش)، دانش فنی تولید اسید هیومیک از باگاس نیشکر به روش کشت و هضم غوطه وری، دانش فنی تولید سریع بیوکمپوست غنی شده از پسماندهای برنج، تولید لاین سلولی بیان کننده آنزِیم Cas9 ، تولید بیوراکتور ارزان قیمت جهت کشت سلول و بافت های گیاهی، دانش فنی ریز ازدیادی گیاه سماق، دانش فنی افزایش مواد موثر استویوزاید در گیاه استویا از جمله دستاوردهای شاخص اخیر پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی است که در بازدید اعضای جدید ناظر شورای ملی ایمنی زیستی در خصوص این دستاوردها و دیگر فعالیتهای در حال انجام ارائه شد.

در این بازدید همچنین گزارشی در خصوص دستاوردهای حاصل شده در انتقال فناوری و دانش فنی به شرکت های بخش خصوصی ارائه شد که از جمله آنها تولید آنزیم های مورد استفاده در خوراک طیور و آبزیان، دانش فنی تولید لاین های والدینی بذور هیبرید فلفل دلمه ای از طریق سیستم هاپلوئیدی، دانش فنی بهره برداری و بهینه سازی سیستم هاضم نیمه خشک از نوع پلاگ فلو در تعامل با شهرداری اصفهان، فناوری تولید و فرمولاسیون جدید پروبیوتیک گیاهی (بیوکنترل/ بیوفرتیلایزر) مبتنی بر سویه های بومی قارچ تریکودرما، دانش فنی کاشت بذری، بهبود ریشه ای و افزایش مواد موثر استویوزاید در گیاه استویا، تامین علوفه با سالیکورنیا -طلای سبز شوره زارها - و فناوری تولید نانو آفت کش گیاهی بر پایه آزادیراختن (چریش) به دکتر صالحی و دکتر اعظمی ارائه شد.

اعضای ناظر شورای ملی ایمنی زیستی در پایان با ابراز خرسندی از تلاش ها و دستاوردهای موفق محققان پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، عمق تلاش و نوآوری محققان پژوهشگاه را مایه مباهات و غرور ملی توصیف و بر ضرورت حمایت از توسعه فعالیتهای پژوهشی و تجاری سازی دستاوردهای فناوری پژوهشگاه تاکید کردند.

 

 

 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 

عکس : حسن سمیعی

خبر: علی شمس

1399-06-21
منبع : روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 521,836 | بازدید امروز : 219